Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έρχονται χωρίς σταματημό: 140 λαθρομετανάστες σήμερα σε Χίο και Λέσβο – Αγγίζουν τους 60.000 οι εγκλωβισμένοι σε όλη την χώρα!

Έρχονται χωρίς σταματημό: 140 λαθρομετανάστες σήμερα σε Χίο και Λέσβο - Αγγίζουν τους 60.000 οι εγκλωβισμένοι σε όλη την χώρα!

Τριψήφιος για άλλη μια μέρα ο αριθμός των λαθρομεταναστών που αφίχθησαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του συντονιστικού της κυβέρνησης για το προσφυγικό σε Χίο και Λέσβο έφτασαν τις τελευταίες 24 ώρες 140 άτομα.

Η κατάσταση στα δύο νησιά είναι ασφυκτική, καθώς και στα δύο έχει ξεπεραστεί κατά πολύ η χωρητικότητα των υποδομών που ήδη υπάρχουν για τη φιλοξενία όσων φτάνουν από την τουρκία

Στην Λέσβο αυτή τη στιγμή βρίσκονται 5.497 λαθρομετανάστες όταν οι υπάρχοντες χώροι μπορούν να φιλοξενήσουν 3.500. Παρόμοια η κατάσταση και στη Χίο όπου στο νησί βρίσκεται τριπλάσιος αριθμός από αυτόν που μπορούν να «σηκώσουν» τα κέντρα φιλοξενίας (3.399 άτομα είναι αυτή τη στιγμή, ενώ οι χώροι φιλοξενίας επαρκούν για 1.100).

Συνολικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που καλούνται να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος του λαθρομεταναστευτικού, βρίσκονται εγκλωβισμένοι 12.671 αλλοδαποί, 5.000 περισσότεροι δηλαδή από τις 7.450 θέσεις στα κέντρα φιλοξενίας.

Σε όλη τη χώρα ο αριθμός των καταγεγραμμένων λαθρομεταναστών αγγίζει τους 60.000, καθώς ο τελευταίος απολογισμός μιλά για 59.675 εγκλωβισμένους.

Ακολουθούν τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το συντονιστικό της κυβέρνησης, τα οποία παραθέτουμε με κάθε επιφύλαξη:

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/erchontai-chwris-stamathmo-140-lathrometanastes-shmera-se-chio-kai-lesbo-ag#ixzz4JcSnRBFK

Exit mobile version