Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: “Σεπτεμβριανά 1955: Ο ξεριζωμός του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης” – Φωτορεπορτάζ από τις Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: “Σεπτεμβριανά 1955: Ο ξεριζωμός του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης” - Φωτορεπορτάζ από τις Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής

Γεμάτα ήταν τα γραφεία των Τοπικών Οργανώσεων της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες ιστορικού περιεχομένου με θέμα: “Σεπτεμβριανά 1955: Ο ξεριζωμός του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης”. 

 

Ως Σεπτεμβριανά ορίζονται οι τουρκικές θηριωδίες κατά του Ελληνικού πληθυσμού της Κωνσταντινούπολης και άλλων πόλεων, όπως η Σμύρνη, κατά την διάρκεια του διαστήματος μεταξύ 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου του 1955. Πρόφαση για αυτή την ενέργεια ήταν μία βομβιστική ενέργεια που έγινε σε σπίτι, στο οποίο υποτίθεται ότι γεννήθηκε ο Κεμάλ. Η ενέργεια αυτή ήταν αποτέλεσμα τουρκικής προβοκάτσιας, γεγονός που αποδεικνύεται από τα εξής γεγονότα. Πρώτον στις 3 Σεπτεμβρίου η γυναίκα του Τούρκου Προξένου στην Θεσσαλονίκη κάλεσε Έλληνα φωτογράφο και του ζήτησε να φωτογραφήσει τον περίβολο του Προξενείου, το οποίο στεγάζεται δίπλα στο προαναφερθέν σπίτι. Τις φωτογραφίες τις ζήτησε ως «ενθύμιο», διότι την επομένη επρόκειτο να αναχωρήσει για την Τουρκία. Τα μεσάνυκτα της 5ης προς 6η Σεπτεμβρίου εξερράγη βόμβα στον κήπο του τουρκικού Προξενείο, η οποία προκάλεσε μικρές μόνον ζημιές σε υαλοπίνακες στην παρακείμενη «οικία του Κεμάλ».

Η βόμβα, όπως εξακριβώθηκε από τις έρευνες που διεξήγαγαν οι ελληνικές αρχές και όπως απεδείχθη αργότερα στην δίκη των πρωταιτίων των γεγονότων το 1961 στην νήσο Πλάτη, μεταφέρθηκε από την Τουρκία από Τούρκο πράκτορα (Έλληνα υπήκοο από την Κομοτηνή) και τοποθετήθηκε από τον Τούρκο κλητήρα του Προξενείου.

Διαβάστε περισσότερα: Σεπτεμβριανά 1955, oι τούρκοι ξεριζώνουν τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε στα γραφεία των Τοπικών Οργανώσεων της Χρυσής Αυγής την ιστορική ομιλία για τους διωγμούς του ελληνικού πληθυσμού της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους τον Σεπτέμβριο του 1955. Οι Συναγωνιστές έκαναν μια εισαγωγή αναφορικά με την κατάσταση που οδήγησε στα τραγικά γεγονότα, υπενθυμίζοντας ότι εκείνη την εποχή λόγω τόσο της πολιτικής Παπάγου για το θέμα της Κύπρου όσο και της έναρξης του αγώνα της ΕΟΚΑ οι Τούρκοι με ένα οργανωμένο σχέδιο και μια προβοκάτσια που οι ίδιοι σχεδίασαν και υλοποίησαν με την έκρηξη στο Τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, προέβησαν σε ένα ανηλεές πογκρόμ του ελληνικού πληθυσμού. Για το έγκλημα αυτό, το οποίο αποτελεί έναν μόνο κρίκο στην αλυσίδα των μακραίωνων βιαιοτήτων των Τούρκων εις βάρος των Ελλήνων, δεν τιμωρήθηκε κανείς και οι όποιες αποζημιώσεις δόθηκαν στη συνέχεια δεν αντιπροσώπευαν ούτε το 1% των υλικών καταστροφών. Οι διωγμοί αυτοί δείχνουν για ακόμα ένα ιστορικό παράδειγμα για το ότι οι Τούρκοι δεν μπορούν να θεωρηθούν ούτε σύμμαχοι ούτε φίλοι και πως μείζον παράγοντας για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων είναι η καθιέρωση μιας εθνικής ηγεσίας, την οποία εγγυάται η Χρυσή Αυγή.

Τοπική Οργάνωση Θεσσαλονίκης

Τοπική Οργάνωση Νέας Μηχανιώνας

Τοπική Οργάνωση Δράμας

Τοπική Οργάνωση Φλώρινας

Τοπική Οργάνωση Καβάλας

Τοπική Οργάνωση Πιερίας

Οργανωτικός Πυρήνας Καστοριάς

Τ.Ο. Κομοτηνής 

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια των μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε στην Τ.Ο. Σαλαμίνος η ομιλία από τον συναγωνιστή Λιάτη Δημήτρη. Η νύχτα τρόμου της 6ης Σεπτεμβρίου 1955 στην Κωνσταντινούπολη και τα όσα διαδραματίστηκαν εκείνες τις ώρες, σηματοδότησαν τον οικονομικό, πολιτιστικό και τέλος βιολογικό αφανισμό του Ελληνισμού της Πόλης. Ήταν ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο από τις ξένες δυνάμεις και τις Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, συνεπικουρούμενες από την χαλαρή έως και απαθή στάση της Ελληνικής Κυβερνήσεως.Η Χρυσή Αυγή ως ο μόνος γνήσιος πολιτικός φορέας, φροντίζει να αναδεικνύει ακόμα και τις τραγικές στιγμές της Ελληνικής ιστορίας. Η γνώση της ιστορίας μας είναι όπλο και κίνδυνος για τους γραικύλους που μας κυβερνούν. Τίποτα δεν χάνεται, εάν δεν το αφήσουμε να χαθεί. Μετά το πέρας της ομιλίας, ως είθισται σε στάση προσοχής, ψάλλαμε τον Εθνικό ύμνο και τον ύμνο της Χρυσής Αυγής.

Τ.Ο. Δυτικής Αττικής: Με μεγάλη προσέλευση Συναγωνιστών πραγματοποιήθηκε η ομιλία της Συναγωνίστριας Μαρίας Χαλάτση με θέμα ομιλίας τα Σεπτεμβριανά και ανέλυσε μέσα από ιστορικές αναφορές τα γεγονότα που εξελίχθηκαν και επηρέασαν τον Ελλαδικό χώρο εκείνη την χρονική περίοδο.

Τα τραγικά γεγονότα του Διωγμού των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως τον Σεπτέμβριο του 1955 και τον αφανισμό της ανθηρότατης Ελληνικής κοινότητας από τους προαιώνιους εχθρούς του Ελληνισμού, τους Τούρκους, παρουσίασε η Τ.Ο. Φαρσάλων με ομιλήτρια την συναγωνίστρια Μαρία Μπίλλη.

Τ.Ο. Πάτρας: Την Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη συναγωνιστές και συναγωνίστριες παρακολούθησαν την ιστορική ομιλία που αναφερόταν στα Σεπτεμβριανά του 1955 στην Πόλη.

Ένα ακόμα μάθημα ότι δεν γίνεται να υπάρχει φιλία με τους τούρκους ήταν αυτό που παρουσίασε ο γραμματέας της Τ.Ο. Σπάρτης, Κατράκης Χρήστος με θέμα: ”Σεπτεμβριανά 1955”.

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στην Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής, πραγματοποιήθηκε ομιλία του Συναγωνιστή Ανδρέα Πιοτογιαννάκη στα πλαίσια των Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας, με θέμα “Σεπτεμβριανά 1955: Ο ξεριζωμός του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης”.

Ο κύκλος ιστορικών μαθημάτων της Χρυσής Αυγής για το μήνα Σεπτέμβριο ξεκίνησε με ομιλία για τα «Σεπτεμβριανά» του 1955, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7/9/2016 στα γραφεία του Πυρήνα μας, στο Αργοστόλι. Ομιλητής, ο γραμματέας του Πυρήνα Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Δάβουλος Χρήστος, ο οποίος, έπειτα από την καταγραφή των θλιβερών ιστορικών γεγονότων που έλαβαν χώρα στην Πόλη στις 6-7 Σεπτεμβρίου 1955, ήταν κατηγορηματικός στο ότι «ελληνοτουρκική φιλία» δεν υπήρξε ποτέ και είναι φύσει αδύνατο να υπάρξει και στο μέλλον. Τούρκε δεν ξεχνώ!

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016 έλαβε χώρα στα γραφεία της Τ.Ο. Αλεξανδρούπολης ομιλία με θέμα “Tα Σεπτεμβριανά” από τον γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης και περιφερειακό σύμβουλο, Χρήστο Κιτσόπουλο. Φίλοι και υποστηρικτές του Κινήματος παρακολουθώντας την ομιλία κλήθηκαν να αναζωπυρώσουν την πολιτική τους δράση με μεγαλύτερη δυναμικότητα για τον χειμώνα που ακολουθεί.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mathhmata-ellhnikhs-istorias4#ixzz4JhHmFbFr

Exit mobile version