Η περίοδος της Χίλαρυ Κλίντον (Hilary Clinton) ως υπουργού Εξωτερικών (Secretary of State ή Γραμματέας του Κράτους) των ΗΠΑ, δηλαδή από το 2009 έως το 2013, χαρακτηρίστηκε από ένα μεγάλο σκάνδαλο ασφάλειας πληροφοριών. Ενώ θα έπρεπε να χρησιμοποιεί την υποδομή ασφαλείας επικοινωνιών του αμερικανικού κράτους για διαβαθμισμένα θέματα, η Κλίντον για αυτό τον σκοπό χρησιμοποιούσε τον προσωπικό οικογενειακό της εξυπηρετητή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail server) ανεξάρτητο από την προστασία αλλά και από τον έλεγχο των αμερικανικών υπηρεσιών.
Η αρχική αποκάλυψη έγινε από το US State Department στα πλαίσια της “Πράξεως για την Ελευθερία της Πληροφορήσεως – freedom of information Act” τον Μάρτιο του 2015. Και στις 16 Μαρτίου 2016 το Wikileaks (δηλαδή ο Τζούλιαν Ασάνζ) διέθεσε στο ευρύ κοινό μια βάση δεδομένων με δυνατότητα αναζήτησης από το διαδίκτυο αποτελούμενο από τριάντα χιλιάδες τριακόσια είκοσι δύο (30322) μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα συνημμένα τους που εστάλησαν ή λήφθηκαν από την Κλίντον κατά την παραπάνω θητεία της ως υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ. Το αρχείο βρίσκεται προσπελάσιμο στην παρακάτω διεύθυνση: https://wikileaks.org/clinton-emails/
Αναλυτικά από τα παραπάνω περίπου τριάντα χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ερευνήθηκαν από το FBI, οχτώ (8) αλυσίδες μηνυμάτων χαρακτηριστήκαν ως ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ (TOP SECRET), τριάντα έξι (36) μηνύματα περιείχαν πληροφορίες διαβαθμισμένες ως ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ (SECRET) και οχτώ (8) μηνύματα περιείχαν πληροφορίες διαβαθμισμένες με την κατώτερη βαθμίδα εμπιστευτικότητας ως ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ (CONFIDENTIAL). Είναι σημαντικό να αναφέρουμε εδώ ότι άλλα δεκατέσσερις χιλιάδες εννιακόσια (14900) μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Κλίντον δεν έχουν επεξεργαστεί ακόμη από το FBI για να λάβουν την κατάλληλη διαβάθμιση απορρήτου. Δηλαδή συνολικά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέθεσε η Κλίντον στις αμερικανικές αρχές ήταν περίπου πενήντα πέντε χιλιάδες (55000).
Επίσης είναι ακόμη πιο σημαντικό να αναφερθεί ότι η Κλίντον κατέστρεψε περίπου τριάντα ένα χιλιάδες (31000) μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τα θεώρησε προσωπικά. Μια σημαντική λεπτομέρεια της καταστροφής αυτών των ψηφιακών δεδομένων είναι ότι χρησιμοποιήθηκαν ειδικά προγράμματα, όπως το BleachBit και το BurnBag, που αυξάνουν κατά πολύ και τις περισσότερες φορές σιγουρεύουν την αδυναμία ανάκτησης αυτών των δεδομένων. Και επειδη αυτή η διεργασία είναι χρονοβόρα γίνεται μόνο όταν δεν είναι επιθυμητή η ανάκτηση αυτών των δεδομένων.
Η εμπλοκή της Ντόρας Μπακογιάννη
Και ενώ ένα τέτοιο σκάνδαλο φαινόταν ως καθαρά μια υπόθεση που ταλάνιζε την Κλίντον και τις ΗΠΑ, ξαφνικά ξεπήδησε μια αλληλογραφία την Ντόρας Μπακογιάννη με την Χίλαρυ Κλίντον! Βέβαια οι λεπτομέρειες των συνομιλιών Μπακογιάννη-Κλίντον που έχασαν την ιδιότητα του απορρήτου παρέμειναν λογοκριμένες σε πολλά σημεία προφανώς για την απόκρυψη προσώπων και καταστάσεων που θιγούν. Και αύτη, η ακόμη μια απόδειξη της δουλικότητας της Μπακογιάννη στην Κλίντον είχε πρωτοαναφερθεί από την εφημερίδα “Δημοκρατία” και είχε αποτυπωθεί και στην ροή επικαιρότητας της Χρυσής Αυγής.
Διεθνής Περιπλοκή – Υποστήριξη ISIS σε Λιβύη και Συρία
Μια ακόμη σημαντική αποκάλυψη που απόρρεε από την διαθεσιμότητα των στοιχείων της Κλίντον ήταν η συμμετοχή της στην μεταφορά οπλισμού προς ισλαμιστικές οργανώσεις και ειδικότερα του ISIS στην Λιβύη και στην Συρία! Φαίνεται ότι η Κλίντον διεξήγαγε πολύ σκοτεινές επιχειρήσεις και αγοραπωλησίες, οι οποίες δεν θα έπρεπε να διοχετεύονται μέσα από δίκτυα ελεγχόμενα από τις υπηρεσίες των ΗΠΑ αλλά και δεν θα έπρεπε να υπάρχει και η δυνατότητα διατήρησης του ιστορικού αυτών των πράξεων λόγω προφανώς της παράνομης και ανήθικης φύσεως τους.
Αμερικανική Συγχώρεση – Έκθεση FBI
Τελικά το FBI δεν διώξε ποινικά την Κλίντον και αποφασίστηκε ότι η Κλίντον και το επιτελείο της απλά είχαν φάνει απρόσεκτοι στον χειρισμό ενός τόσο νευραλγικού θέματος όσο η ασφάλεια των ΗΠΑ. Απίστευτη απόφαση ειδικά για μια χώρα σαν τις ΗΠΑ με την τεράστια ιστορία και τον υπέρμετρο σεβασμό στις μυστικές επιχειρήσεις και τα θέματα εθνικής ασφάλειας! Και θα αναλύσουμε γιατί θεωρούμε αυτή την απόφαση σκανδαλώδη και εξευτελιστικά χαριστική προς την Κλίντον από την δικαιοσύνη των ΗΠΑ. Ο Λοχαγός Τζέισον Μπρέζλερ (Jason Brezler) έστειλε ένα διαβαθμισμένο έγγραφο από τον προσωπικό του λογαριασμό και απολύθηκε από τις τάξεις των πεζοναυτών (Marine Corps). Ο έφεδρος μηχανικός του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ Bryan Νισιμούρα (Bryan Nishimura) τοποθέτησε διαβαθμισμένα έγγραφα σε προσωπικό του μέσο αποθήκευσης με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε ποινή δύο χρόνων με αναστολή, 7500 δολάρια πρόστιμο και να αναγκαστεί να παραδώσει την άδεια χειρισμού διαβαθμισμένο εγγράφων που κατείχε.
Ακόμη ένα παράδειγμα επιβολής αυστηρών κυρώσεων από την αμερικανική δικαιοσύνη για περιπτώσεις μη σωστού χειρισμού διαβαθμισμένων πληροφοριών είναι ο ναύτης του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ Κρίστιαν Σώσιερ (Christin Saucier). Ο κ. Σώσιερ πήρε φωτογραφίες μέσα στο μηχανοστάσιο ενός υποβρυχίου των ΗΠΑ και τώρα έρχεται αντιμέτωπος με ποινή δεκαετούς κάθειρξης. Σε αντίθεση η Χίλαρυ Κλίντον χειρίστηκε χιλιάδες μηνύματα και συνημμένα ευαίσθητου περιεχομένου με ένα προσωπικό εξυπηρετητή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επιπροσθέτως κατέστρεψε περίπου τριάντα ένα (31000) χιλιάδες από αυτά τα μηνύματα. Επίσης η πολύ πρόσφατη έκθεση του FBI αναφέρει ότι η Κλίντον κατέστρεψε φυσικώς (με σφυρί) δεκατρία (13) κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ τα οποία χρησιμοποιούνταν για αυτό το σκοπό.
Άρα η Κλίντον ενήργησε με μεγάλη προκατάληψη, δηλαδή πήρε πολύ αυστηρά μέτρα μη ανάκτησης των δεδομένων που χειρίζονταν διαμέσου του προσωπικού εξυπηρετητή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της. Τελικώς η Κλίντον για όλες αυτές τις όμοιες δραστηριότητες με τους αμερικανούς στρατιωτικούς δεν έλαβε καμία απολύτως ποινή.
Σημερινή Κατάσταση – Προεδρικές Εκλογές ΗΠΑ, 8 Νοεμβρίου 2016
Οι προεδρικές Εκλογές στις ΗΠΑ απέχουν μόνο ένα μήνα από σήμερα. Σε αυτή την 58η αναμέτρηση οι υποψήφιοι είναι ο Ντόναλντ Τράμπ και η Χίλαρυ Κλίντον. Η ατζέντα του Τράμπ πολύ ορθώς χαρακτηρίζει την παραπάνω συμπεριφορά της Κλίντον ως εγκληματική και τονίζει ότι το FBI δεν είναι σίγουρο ότι οι πληροφορίες που χειρίστηκε η Κλίντον δεν έχουν πέσει και στα χέρια κάποιου χάκερ.
Επιπροσθέτως το επιτελείο του Τράμπ προσπαθεί να ξανανοίξει τη υπόθεση με βάση την καταστροφή των δεδομένων. Επειδή το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν φαίνεται διατεθειμένο να ξαναφέρει την υπόθεση στα δικαστήρια, το επιτελείο του Τράμπ σκέφτηκε ένα έξυπνο τρόπο επανακρίσεως της Κλίντον. Χρησιμοποίει την τακτική της αμερικανικής κοινής γνώμης.
Βέβαια είναι προφανές ότι η κοινή γνώμη όλου του πλανήτη έχει καταλάβει ότι για πολλά χρόνια η Κλίντον έβαζε την δική της προσωπική ευημερία και πολιτική επιβίωση παραπάνω από την Αμερική, τον Αμερικανικό Λαό αλλά και ολόκληρο τον σημερινό κόσμο.
Τελικώς δεν μας κάνει εντύπωση ότι η Κλίντον με τις αποδεδειγμένες δόλιες επιχειρήσεις της που έχουν επιφέρει πόλεμο και καταστροφή στην Λιβύη και την Συρία έχει ως σύμμαχο στην Ελλάδα την Ντόρα Μπακογιάννη. Μια Μπακογιάννη που και αυτή βάζει πάντοτε το προσωπικό της όφελος και πολιτικό συμφέρον πάντοτε παραπάνω από τον Ελληνικό Λαό.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/analush-skandalo-chilaru-klinton-e-mails-3-chronia-meta-kainourgies-apokalu#ixzz4Jhhcy2ET