Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Μητσοτάκης απέκτησε το δικό του «λεφτά υπάρχουν»: Άγριο δούλεμα στους Έλληνες – Όρκοι πίστης στη διαπλοκή και τους διεθνείς τοκογλύφους

Ο Μητσοτάκης απέκτησε το δικό του «λεφτά υπάρχουν»: Άγριο δούλεμα στους Έλληνες - Όρκοι πίστης στη διαπλοκή και τους διεθνείς τοκογλύφους

Βαρυσήμαντη συνέντευξη στον γνωστό και μη εξαιρετέτο αμερικανοτραφή Αλέξη Παπαχελά έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναζητώντας ουσιαστικά το χρίσμα από τους πέραν του Ατλαντικού (ή μήπως της Μεσογείου;) αφέντες.

Στα κύρια σημεία της συνεντεύξεώς του ο Μητσοτάκης φρόντισε να αρνηθεί τον ίδιο του τον νεοφιλελεύθερο εαυτό και να τάξει λαγούς με πετραχήλια στους Έλληνες πολίτες. Υποσχέσεις ανέξοδες, φυσικά, αφού είναι γνωστός ο βίος και η πολιτεία του Κυριάκου, όπως είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει αυτές τις υποσχέσεις.

Στα βασικά που μπορούμε να πούμε, είναι ότι υποσχέθηκε μειώσεις φόρων και κυρίως μείωση κατά 30% του ΕΝΦΙΑ. Η υπόσχεσή του αυτή, όπως σημείωσε, δεν έχει άμεση ισχύ, αλλά θα εκτείνεται στα δύο πρώτα χρόνια. Όπως είπε, θα αντισταθμίσει την μείωση αυτή με αντίστοιχες μειώσεις δαπανών. «Πιστεύετε πραγματικά πως σήμερα δεν μπορούν να βρεθούν από εξοικονόμηση δαπανών 700 – 800 εκατ;», είπε χαρακτηριστικά.

Όμως, από που θα προκύψουν αυτές οι μειώσεις των δαπανών; Όχι από τις απολύσεις είπε ο Κυριάκος που πανηγύριζε για κάθε χαμηλόμισθο που απέλυε. Τότε από που θα προκύψουν, Κυριάκο, οι μειώσεις των δαπανών, δεδομένου πως ήδη τα νοσοκομεία δεν έχουν ούτε γάζες; Προφανώς από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων θα έλεγε κάποιος που γνωρίζει από οικονομικά.

Κοινώς, ακόμα και αν πιστέψουμε το «λεφτά υπάρχουν» του Κυριάκου που αφορά, όπως προείπαμε, μειώσεις φόρων και κυρίως του ΕΝΦΙΑ, αυτό σημαίνει ότι ο Κυριάκος θα μειώσει κατά ένα ποσοστό τους φόρους, αλλά παράλληλα θα μειώσει και τους μισθούς των Ελλήνων κατά το ίδιο ακριβώς ποσοστό.

Το οικονομικό πρόγραμμα του Κυριάκου είναι μία τεράστια επικοινωνιακή φούσκα, άνευ πραγματικού αντικρίσματος πέραν – φυσικά – του εμπαιγμού του δοκιμαζόμενου Ελληνικού Λαού.

Όμως, στην συνέντευξή του ο Μητσοτάκης φρόντισε πέραν του δουλέματος στους Έλληνες, να κλείσει και το μάτι στους διεθνείς τοκογλύφους. Σχετικά με το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ που αφορά την διόγκωση του ελλείμματος, προκειμένου να υπάρξει η επέμβαση του ΔΝΤ, είπε:

«Η θέση μας στο συγκεκριμένο θέμα ήταν ίδια, όπως σε κάθε αντίστοιχο: Δεν παρεμβαίνουμε στα ζητήματα που αφορούν στη Δικαιοσύνη. Όση αξία κι αν έχει η ιστορική αναδρομή, και έχει μία αξία να μάθουμε ακριβώς τι έγινε. Για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο. Δεν νομίζω ότι αυτή η συζήτηση έχει γίνει ακόμα με την απαραίτητη νηφαλιότητα. Πολύ μεγαλύτερη σημασία σήμερα για τους πολίτες που μας ακούνε, για τον συνταξιούχο που βλέπει τη σύνταξή του να κόβεται, για τον εργαζόμενο του οποίου η επιχείρηση κλείνει επειδή το κράτος δεν μπορεί να τον εξοφλήσει, δεν έχει τι έγινε το 2009, και αν το έλλειμμα ήτανε 15% ή 13%. Αλλά το πώς θα βγούμε από το μνημόνιο και αν μπορούμε εμείς ως εναλλακτική πολιτική δύναμη να δώσουμε σε αυτούς τους πολίτες μία ελπίδα που να στηρίζεται σε ένα αληθινό και ρεαλιστικό πρόγραμμα.»

Κάλυψε πλήρως, δηλαδή, τους διεθνείς τοκογλύφους και τον μελλοντικό κυβερνητικό εταίρο του, το Πασόκ, για την λεηλασία που υπέστησαν οι οικονομίες των Ελλήνων όλα αυτά τα χρόνια. Ύστερα από αυτό δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι ο Κυριάκος θα είναι πιστός υπηρέτης των τοκογλύφων και της κλεπτοκρατίας, καλύπτοντας ό,τι σκάνδαλο υπάρχει και προχωρώντας σε αφαίμαξη των Ελλήνων και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Υ.Γ.: Κυριάκο, όταν η ΝΔ λέει «δεν παρεμβαίνουμε στα ζητήματα που αφορούν στη Δικαιοσύνη» ξεκαρδίζεται και το παρδαλό ερίφιο. Μην το λες… Ξεφτίλα γίνεσαι!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-mhtsotakhs-apekthse-to-diko-tou-lefta-uparchoun-agrio-doulema-stous-ellhn#ixzz4JkfnEe7Z

Exit mobile version