Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα – Επιστολές: Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές: Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Ανοικτή επιστολη-καταγγελία Σκαντζού Νικολάου του Ηλία Κατοίκου Αγίου Ανδρέα Κυνουρίας – Προς το 8o Συνέδριο του Αρχείου Τσακωνιάς (υπ’ οψιν Προεδρείου της τρίτης ημέρας του Συνεδρίου 6η συνεδρίαση). Κύριοι, σας γνωρίζω, ότι στο 8ο Συνέδριο του Αρχείου Τσακωνιάς που πραγματοποιείται στο Λεωνίδιο και στον Πραστό, από τις 9 μέχρι 11 Σεπτεμβρίου του 2016, είχα την τιμή να είμαι προσκεκλημένος σύνεδρος προκειμένου να παρουσιάσω δύο ποιήματά μου, γραμμένα στην Τσακώνικη διάλεκτο. Όταν έλαβα εκ μέρους του Αρχείου Τσακωνιάς, το τελικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, διαπίστωσα με έκπληξη, ότι έχει προσκληθεί να πραγματοποιήσει εισήγηση  καθηγητής του Πανεπιστημίου Σμύρνης τούρκικης καταγωγής με το όνομα Ιμπραήμ! Δεν σας κρύβω, ότι διαβάζοντας  το όνομα, η σκέψη μου πήγε αυτόματα, στον βάρβαρο και αιμοσταγή Ιμπραήμ που το 1826 πυρπόλησε από άκρου εις άκρο τον Πραστό (πρωτεύουσα της τότε Τσακωνιάς) και άφησε πίσω του νεκρούς Τσάκωνες, αποκαϊδια και στάχτες, τα σπίτια και τις εκκλησίες τού μαρτυρικού αυτού τόπου. Μία από τις εκκλησίες, η μητρόπολη του τότε Πραστού αφιερωμένη στην Παναγία, στέκει ακόμη όρθια με τέσσερις τοίχους χωρίς σκεπή για να μαρτυρά την επέλαση των Τούρκων βαρβάρων. Στον ιερό αυτό χώρο της Παναγίας, το Αρχείο Τσακωνιάς έχει προγραμματίσει να φιλοξενήσει στις 11 Σεπτεμβρίου, Τούρκο Σύνεδρο και μάλιστα με όνομα… Ιμπραήμ! Θεωρώ ότι μόνο και μόνο η αρχική σκέψη να προσκληθεί Τούρκος στον  ιερό χώρο της πυρπολημένης Παναγίας, δεν αποτελεί μόνο ιεροσυλία και προσβολή της μνήμης των ιερών μας προγόνων, αλλά ΥΒΡΗ με την αρχαία σημασία της λέξης. Αντιλαμβάνεστε ότι ύστερα από αυτά, ότι, όχι δεν μου επιτρέπει η συνείδησή μου να παραστώ στο φετινό Τσακώνικο Συνέδριο, αλλά και καταγγέλλω με την παρούσα επιστολή, τον αρχικό εμπνευστή και την υλοποίηση από το Αρχείο Τσακωνιάς, της πρόσκλησης ενός Τούρκου απόγονου των σφαγέων του 1826, στα αιματοβαμμένα χώματα της Πατρίδας μας. ΥΓ. Παρακαλώ θερμά, τον Πρόεδρο της 6ης συνεδρίασης του Συνεδρίου της 11ης Σεπτεμβρίου, να αναγνώσει την επιστολή μου, κατά την ώρα της προγραμματισμένης εισήγησής μου. Ευχαριστώ.

Μετά τιμής, Νικόλαος Η. Σκαντζός, Τσάκωνας εκ Πραστού.

Πρόκληση: Τούρκος ομιλητής στο 8ο Τσακώνικο Συνέδριο στο Λεωνίδιο

Εκατοντάδες οικογένειες ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπωρούνται χρόνια τώρα επειδή έκαναν «το σφάλμα» να είναι ενταγμένοι στη Χρυσή Αυγή. Εδώ, πέρα από την υπόθεση των άδικων διώξεων έχουμε και τον ανήθικο ρόλο της τηλεόρασης και την στοχοποίηση ενός συνόλου από χιλιάδες ανθρώπους, που έκαναν το “λάθος” να φύγουν από την ψηφοθηρική δεξαμενή που συντηρούν οι δήθεν δημοκράτες με ψέματα για πολλά χρόνια τώρα. Πόσα συγνώμη θα πει η δικαιοσύνη στις οικογένειες αυτών των ανθρώπων και τι θα τους δώσει πίσω από αυτά που έχασαν; Όταν διαφωνείς με κάποιον πολιτικά και τον φυλακίζεις γι’ αυτό, πώς ευαγγελίζεσαι την δημοκρατία; Ρητορικά τα ερωτήματα και πολυπαιγμένο το έργο. Οι κοινωνίες πάντα έκρυβαν σαπίλες, αλλά δυστυχώς όμως στην πατρίδα μας κυβερνούν εδώ και πολλά χρόνια.

Κ.Π.

Ο Τραμπ έπλεξε το εγκώμιο του Πούτιν – Νέες διεθνείς ισορροπίες προ των πυλών

Την Παρασκευή γύρω στα μεσάνυχτα το κρατικό κανάλι της ΕΡΤ-1 παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ  υπό τον τίτλο “Συρία: Οι λεγεώνες του ιερού πολέμου, 2015”, λαμβάνοντας ξεκάθαρη θέση υπέρ των τζιχαντιστών, λέγοντας μάλιστα ότι πρόκειται για αγώνα του συριακού λαού για ανεξαρτησία και ελευθερία. Είναι σίγουρο ότι το ντοκιμαντέρ αυτό είναι βγαλμένο από τα σπλάχνα μιας μυστικής υπηρεσίας της δύσης με προμετωπίδα τους γενίτσαρους των ΜΚΟ και του ολιγάρχη Σόρος. Με τον τρόπο αυτό γίνεται μια κυνική και άνευ προηγουμένου προπαγάνδα αγιοποίησης των τζιχαντιστών και αποτελεί ένα άμεσο κάλεσμα σε φανατικούς μουσουλμάνους της δύσης να στρατευτούν στους στόχους του «χαλιφάτου». Ξεκάθαρος ο σιωνιστικός χαρακτήρας της αριστεράς δίνει το στίγμα σε τι πολιτικούς απατεώνες έχει παραδοθεί η πατρίδα μας.

Ν.Π.

Επίσκεψη Α. Γρέγου στην Φρεγάτα «Libertad» στην Ύδρα, στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Θερμαϊκού και στην πινακοθήκη Πειραιά για την επέτειο των Σεπτεμβριανών

Η Βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε την ανέγερση τείχους πλησίον του γαλλικού λιμανιού στο Καλαί προκειμένου να αποτραπούν οι μεταναστευτικές ροές. Ένα πανάκριβο έργο συνέχεια των φρακτών που υψώνει η Ευρώπη για την προστασία των συνόρων της και των πολιτών της. Είναι χρήματα που όφειλαν να μας δώσουν οι υποτιθέμενοι συνέταιροί μας για τα εκατομμύρια λαθρομετανάστες που εισέρχονται στην Ελλάδα, εφαρμόζοντας την ευρωπαϊκή “αλληλεγγύη”. Βρήκαν όμως τη συμπονετική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η οποία προτιμά να κόβει μισθούς και συντάξεις από τους Έλληνες, ώστε να μπορεί να συντηρεί το στρατό της μελλοντικής κατοχής και αυτούς που πρόκειται να αντικαταστήσουν τους Έλληνες, μιας και είναι βέβαιο ότι σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχει η Ελλάδα που παραλάβαμε από τους  προγόνους μας.

Γ.Π.

Ιστορική αναδρομή στην διαμάχη Παλαιστίνης – Ισραήλ (2) 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-fwnh-tou-laou-mhnumata-epistoles-kuriakh-11-septembriou-2016#ixzz4JtoB2Ugr

Exit mobile version