Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κουίζ: Πού βρίσκονται αυτά τα “ναζιστικά” σύμβολα;

Κουίζ: Πού βρίσκονται αυτά τα “ναζιστικά” σύμβολα;

Χθες πραγματοποιήθηκαν στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Βασιλέως Γεωργίου στη Θεσσαλονίκη τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της βασίλισσας Όλγας παρουσία του αναπληρωτή πρωθυπουργού της ρωσικής ομοσπονδίας, Αρκάντι Ντβορκόβιτς, του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, του δημάρχου, του περιφερειάρχη και του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, Ιβάν Σαββίδη.

Στα σχετικά ρεπορτάζ τονίστηκε το έργο και η προσωπικότητα της βασίλισσας Όλγας, καθώς όπως δήλωσε ο κ. Ντβορκόβιτς: «Χάρη σ’ αυτήν βελτιώθηκε η κατάσταση στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και αυτό το καλό φιλανθρωπικό έργο της συνεχίζεται και σήμερα, και το βλέπουμε σήμερα με την ανέγερση αυτού του μνημείου. Τώρα η βασίλισσα Όλγα θα μας παρακολουθεί να υλοποιούμε τα αγαθά μας έργα, προωθώντας σχέδια προς όφελος του ρωσικού και του ελληνικού λαού».

Η βασίλισσα Όλγα, μεγάλη Δούκισσα της ρωσικής αυτοκρατορίας, ήταν η εγγονή του αυτοκράτορα της Ρωσίας Νικολάου του Α, σύζυγος του βασιλιά Γεωργίου Α΄ της Ελλάδας και έμεινε στην ιστορία των δύο χωρών για το φιλανθρωπικό έργο της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρωσία. Στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της βασίλισσας Όλγας, χτίστηκε το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ με την είσοδο της Ελλάδας στον ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1877 -1878, η Όλγα πήρε απόφαση για την ίδρυση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Έκτοτε η προσφορά της στα στρατιωτικά νοσοκομεία εν καιρώ πολέμων έγινε το κύριο έργο της ζωής της.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, αναγνώστηκαν κάποια δικά της λόγια: «Μισός αιώνας της παρουσίας μου στο βασιλικό θρόνο ήταν αφιερωμένος σε έναν μεγάλο και ευγενή σκοπό: στην ελευθερία και ανεξαρτησία ενός λαού με πανάρχαια ιστορία. Προσπαθούσα να δέσω την Ελλάδα με τη Ρωσία με αιώνια δεσμά φιλίας. Ο Θεός είναι μάρτυρας. Εγώ με πίστη και αλήθεια υπηρετούσα τον ελληνικό λαό τον οποίο γνώρισα από τα νεανικά μου χρόνια και τον αγάπησα. Στη ζωή μου ποτέ δεν αναζητούσα ούτε τη δόξα αλλά ούτε και την ευγνωμοσύνη, αλλά θα ήθελα μετά από πολλά χρόνια ο ελεύθερος λαός των Ελλήνων να μνημονεύει το όνομά μου στην ταπεινή ορθόδοξη προσευχή». Το μνημείο φιλοτέχνησαν με μπρούντζο και γρανίτη ο γλύπτης Αντρέι Κορομπτσόβ και ο αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Φομίν.

Παρατηρούμε ότι ευτυχώς κανείς πολιτικάντης και πληρωμένο παπαγαλάκι δεν σχολίασε αρνητικά την βάση του αγάλματος, η οποία είναι διακοσμημένη με Μαιάνδρους.

Αν και μην το θεωρήσετε απίθανο κάποια στιγμή να βρεθούν κάποιοι γελοίοι και γραφικοί που να εκφράσουν τα παράπονά τους για το γεγονός ότι το εν λόγω άγαλμα φέρει “ναζιστικά σύμβολα” όπως συνεχίζουν να λένε κάποιοι για τον Μαίανδρο που είναι και το έμβλημα της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kouiz-pou-briskontai-auta-ta-nazistika-sumbola#ixzz4Jxzyl0Fc

Exit mobile version