Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το ναυάγιο της κεντροαριστεράς

Το ναυάγιο της κεντροαριστεράς

“Μάπα το καρπούζι” ή “Ξινό το σταφύλι”. Όποια έκφραση κι αν χρησιμοποιήσει κανείς για τα φρούτα εποχής, πέφτει μέσα προκειμένου να χαρακτηρίσει το ναυάγιο της “ενωμένης και μεγάλης Κεντροαριστεράς”.

Ο Αύγουστος των “διεργασιών” πέρασε και ο Σεπτέμβριος που ήρθε όχι μόνο δεν έφερε την πολυπόθητη ένωση, αλλά αποδείχθηκε ότι το εγχείρημα της “ενότητας της Κεντροαριστεράς” δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί. Ήδη, το κλίμα έδειχνε από τον Αύγουστο ότι “βρωμούσε”. Από το Ποτάμι διέρρεαν ότι δεν υπήρχε καμία πρεμούρα για την συνάντηση Γεννηματά-Θεοδωράκη, καθώς δεν φαίνεται να πραγματοποιούνται εκλογές μέσα στο 2016. Μάλιστα, για να θολώσουν ακόμη περισσότερο τα νερά, υποστήριζαν ότι το θέμα ήταν να υπάρξουν ευρύτερες διεργασίες στον χώρο της κεντροαριστεράς και να μην περιοριζόταν το όλο εγχείρημα σε μια στενή συνεργασία ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού-ΔΗΜΑΡ.

Συμπληρώνοντας το παζλ, πέταξαν και κάποιες μπηχτές για τα δυσθεώρητα χρέη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν θα έπρεπε να περάσουν στον νέο φορέα. Από την μεριά τους, στο ΠΑΣΟΚ, αφήναν συνεχώς υπονοούμενα για τον Θεοδωράκη, υπαινισσόμενοι ότι βρίσκεται σε παρασκηνιακές συζητήσεις με τον Μητσοτάκη και προσανατολίζεται προς τα εκεί. Τώρα που το ναυάγιο αποτελεί πραγματικότητα, αυτά τα υπονοούμενα πολύ σύντομα θα γίνουν ευθείες επιθέσεις.

Όσο κι αν το πολιτικό και εκδοτικό κατεστημένο θα επιχειρούσε την δημιουργία ενός ισχυρού κεντροαριστερού μορφώματος, προκειμένου να μπορέσει πιθανότατα να υποσκελίσει την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από την τρίτη θέση στο Κοινοβούλιο και να αποτελέσει τον απαραίτητο συμμέτοχο σε οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας, το υπάρχον δείγμα είναι απολύτως ανεπαρκές. Τι τύχη μπορεί να έχει ένα μόρφωμα με επικεφαλής μια τύπισσα, η οποία δεν μπορεί να διαβάσει τίποτα εκτός “ότο-κιου” (Γεννηματά), έναν αγράμματο δημοσιογραφάκο “που την είδε” για λίγο σημαντικός πολιτικός παράγων (Θεοδωράκης), και ένα “νούμερο” το οποίο με το 0,5% του κόμματός του επαληθεύει την παροιμία με την… μύγα και την ενασχόλησή της με τον κόσμο όλο (Θεοχαρόπουλος);

Ακόμη και τα πιο πιστά στην “ενότητα της Κεντροαριστεράς” δημοσιογραφικά παπαγαλάκια εκφράζουν πλέον την απογοήτευσή τους για τα συντρίμμια της προσπάθειας ενοποίησης του Χώρου. Θα πρέπει να βρουν άλλον τρόπο για την υλοποίηση των συστημικών τους σχεδίων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-nauagio-ths-kentroaristeras#ixzz4KAqDrhHn

Exit mobile version