Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το ανθελληνικό κράτος επικροτεί τις ύβρεις και τις απειλές του κάθε “αντιφασίστα”

Το ανθελληνικό κράτος επικροτεί τις ύβρεις και τις απειλές του κάθε “αντιφασίστα”

Από πότε, άραγε, η εκφορά μιας άποψης, η οποία μάλιστα δεν εμπεριέχει απειλές και μειωτικούς χαρακτηρισμούς, αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης αξιόποινων πράξεων; Ο λόγος, φυσικά, για την επιχείρηση ποινικοποίησης της απόφασης του Συλλόγου Γονέων των μαθητών στο Ωραιόκαστρο να μην δεχθούν την ένταξη των “προσφυγόπουλων” στα σχολεία. Χωρίς να υπάρχει καμία αναφορά σε κάτι που θα μείωνε την εθνική τους υπόσταση (ακόμη και ο ενδεχόμενος χαρακτηρισμός τους ως λαθρομετανάστες θα είχε να κάνει με την πράξη της παράνομης εισόδου τους στην Χώρα και όχι με την υποβάθμισή τους ως ανθρώπων, όπως κάποιοι εντελώς άσχετοι υποστηρίζουν) βλέπουμε να ενεργοποιούνται ταχύτατα τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης.

Γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα “Δημοκρατία”:

“Παραγγελία για κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα έδωσε χθες το πρωί η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη, με αφορμή τον σάλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στο Ωραιόκαστρο για τη μη ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία. Ειδικότερα, η κυρία Κακάλη παρήγγειλε την προκαταρκτική έρευνα στον αρμόδιο εισαγγελέα για ρατσιστικά εγκλήματα Χρήστο Τόλια, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα που εμπίπτουν στον νόμο περί ρατσιστικής βίας. Την έρευνα πιθανότατα θα διενεργήσει το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Η εισαγγελική παραγγελία περιλαμβάνει δύο σκέλη: Την απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσοχωρίου να προβεί σε κατάληψη του σχολείου σε περίπτωση που καθίσουν προσφυγόπουλα στα ίδια θρανία με τα παιδιά τους”.

Αφού πούμε ότι το άλλο σκέλος αφορά τις δηλώσεις του Δήμαρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση, βλέπουμε ότι η άρνηση των γονέων να καθίσουν τα παιδιά τους στα ίδια θρανία με τα “προσφυγόπουλα” έχει το ενδεχόμενο της ποινικοποίησης! Είναι ολοφάνερο, πλέον, ότι και η παραμικρή αντίρρηση σε φαινόμενα που έχουν να κάνουν με την άρνηση της λαθρομετανάστευσης θα εξουδετερώνεται, όχι με διάλογο και επιχειρήματα, αλλά με την λαιμητόμο της ποινικής δίωξης. Μάλιστα, σ’ ό,τι αφορά τα όσα υποστήριξε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου διαβάζουμε πάλι στην “Δημοκρατία” ότι “την έντονη ανησυχία του για τις δηλώσεις του κ. Γαβότση εξέφρασε χθες ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου”.

Αυτό έλειπε, να μην εκφράσει “την ανησυχία του” ο “δικαιωματάκιας” (σύμφωνα με τον εύστοχο χαρακτηρισμό που του απέδωσε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης) Παπαϊωάννου, ο οποίος έχει κάνει την… διαπίστωση της χρονιάς, ότι δηλαδή η μισαλλοδοξία, η μνησικακία και ο ρατσισμός έχουν ως αποκλειστικούς αποδέκτες το ισλάμ, τους εβραίους, την αριστερά και τους… διανοούμενους! Μάλλον έτσι εξηγείται η μόνιμη μη αντίδρασή του απέναντι σε διαφόρους, οι οποίοι με σαφή (και κυρίως υπαρκτή) ρατσιστική διάθεση λένε και γράφουν τις πιο απίθανες και εμετικές αθλιότητες σε βάρος του Ελληνικού Έθνους και εναντίον της Ιδεολογίας του Εθνικισμού.

Προφανώς, εκεί δεν έχουμε ούτε μισαλλοδοξία, ούτε μνησικακία, ούτε ρατσισμό, αλλά “ελεύθερη διακίνηση ιδεών και εκφορά απόψεων, η οποία προστατεύεται από το Σύνταγμα”… Κάτι τέτοιες αντιλήψεις δίνουν σε κάποιους θρασύδειλους πουθενάδες “το δικαίωμα” να υβρίζουν ασύστολα, γνωρίζοντας ότι έχουν το ακαταδίωκτο και το ατιμώρητο. Ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα δεν αφορά τις παρακρατικές συμμορίες, αλλά το τμήμα τζούντο (!) του Ηρακλή, το οποίο ντροπιάζοντας την Ιστορία του Μεγάλου αυτού Αθλητικού Συλλόγου προέβη σε μια κατάπτυστη ανακοίνωση εναντίον των γονέων του Ωραιοκάστρου.

Στην “Εφημερίδα των Συντακτών” (πού αλλού;) διαβάζουμε, κάτω από τον χαρακτηριστικό τίτλο, “Ακούστε βρομερά σκουλήκια…”, τα εξής: “Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε το τμήμα τζούντο του Ηρακλή -με ανακοίνωσή του- προς τους γονείς του Ωραιοκάστρου που δεν θέλουν να συνυπάρξουν τα παιδιά τους με τα προσφυγόπουλα. Τους χαρακτηρίζει “βρομερά σκουλήκια που το παίζουν χριστιανοί ορθόδοξοι” και προσθέτει: “Εμείς που είμαστε απόγονοι προσφύγων σας στέλνουμε να πάτε στον διάολο. Ως τμήμα τζούντο του ιστορικού συλλόγου δεχόμαστε να διδάξουμε στα προσφυγόπουλα το άθλημα μας, τιμώντας έτσι την μνήμη των προγόνων μας, την μνήμη του Παύλου Φύσσα που τον δολοφόνησαν τα κόπρανα του Χίτλερ πριν 3 χρόνια”.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: “βρομερά σκουλήκια” και “να πάτε στον διάολο” είναι οι χαρακτηρισμοί που αποδίδονται από τους “ανθρωπιστές” και “αντιφασίστες” τζουντόκα του Ηρακλή, οι οποίοι φυσικά και εκφράζουν μόνο τον παρακμιακό και περιθωριακό μικρόκοσμό τους και όχι το σύνολο των οπαδών του Ηρακλή.

Βεβαίως, εδώ ούτε ο “δικαιωματάκιας” Παπαϊωάννου ούτε κανένας εισαγγελέας κατά του Ρατσισμού θα ευαισθητοποιηθεί για τους απαράδεκτους αυτούς χαρακτηρισμούς. Όσο για τον χαρακτηρισμό “κόπρανα”, είναι σαφές ότι τον εμπνεύστηκαν από τους υπόνομους όπου οι παρακρατικοί “αντιεξουσιαστές” συνεδριάζουν πριν κάψουν κανένα αμάξι κάποιου φουκαρά, δίνοντας έτσι ένα… σκληρό μάθημα στον καπιταλισμό. Αλλά έτσι είναι: όταν ξέρεις ότι μπορείς να λες και να κάνεις ό,τι θέλεις, στα πλαίσια του “μαχητικού αντιφασισμού”, και να μένεις ατιμώρητος, μπορείς να σκίζεις λεκτικά αμέτρητα καλτσόν…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/eisai-antifasistas-brise-kai-apeilhse-afoba.-to-kratos-tha-se-prostateusei#ixzz4KMBzcqQs

Exit mobile version