Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στοιχεία ΣΟΚ για το δημογραφικό: 2,5 εκατομμύρια λιγότεροι Έλληνες μέχρι το 2050

Στοιχεία ΣΟΚ για το δημογραφικό: 2,5 εκατομμύρια λιγότεροι Έλληνες μέχρι το 2050

Μια σειρά από πολύ ανησυχητικές εκτιμήσεις σχετικά με την έκταση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας παρουσιάζει έρευνα της διαΝΕΟσις, βάσει της οποίας το 2050 ο πληθυσμός της χώρας υπολογίζεται ανάμεσα στα 10 εκατομμύρια (σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο) και τα 8,3 εκατομμύρια (στο πιο απαισιόδοξο).

Όπως σημειώνεται στην έρευνα για την εξέλιξη του πληθυσμού της χώρας ως το 2050, που διεξήχθη από το Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Βύρωνα Κοτζαμάνη για πρώτη φορά μεταπολεμικά, ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται. Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι νέοι κάτοικοι που γεννιούνται στη χώρα μας ή μεταναστεύουν σε αυτή από άλλες χώρες είναι λιγότεροι από τους κατοίκους που πεθαίνουν και από αυτούς που μεταναστεύουν σε άλλες χώρες. Ταυτόχρονα, ο πληθυσμός της εξακολουθεί να γερνάει.

Τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει η έρευνα έχουν ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/stoicheia-sok-gia-to-dhmografiko-25-ekatommuria-ligoteroi-ellhnes-mechri-to#ixzz4KgpS7Rwp

Exit mobile version