Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ αποκαλύπτει την έκταση της μνημονιακής λαίλαπας που καταστρέφει την χώρα – Στοιχεία ΣΟΚ

Έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ αποκαλύπτει την έκταση της μνημονιακής λαίλαπας που καταστρέφει την χώρα - Στοιχεία ΣΟΚ

Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να θολώσει την εικόνα της σκληρής πραγματικότητας, τα στοιχεία που δημοσιοποίησε έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ για την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αντικατοπτρίζουν πλήρως την οικτρή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Χώρα. Η κατάσταση γίνεται κάθε μέρα ολοένα και χειρότερη, με την κυβερνητική πολιτική να αποτελεί πλέον έναν από τους κυριότερους παράγοντες της καθίζησης.

Η συγκεκριμένη έρευνα εκτιμάει ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα κλείσουν άλλες 18.100 Ελληνικές επιχειρήσεις, με συνολικές απώλειες 38.000 θέσεων εργασίας, ενώ επιπρόσθετα άλλες 45.000 αντιμετωπίζουν άμεσα κίνδυνο κατασχέσεων και δεσμεύσεων λογαριασμών. Τρεις στις δέκα δεν πρόκειται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ το 28,1% προτίθεται να μειώσει μισθούς ή ώρες εργασίας τους επόμενους μήνες. Το 98% των επιχειρήσεων δεν προτίθεται να προβεί σε καμία επένδυση ως τον Δεκέμβριο. Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν οι Έλληνες πολίτες σε εφορία, ταμεία και δάνεια αγγίζει τα 235 δισ. ευρώ!

Μόνο στις εφορίες, 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι οφείλουν 89,8 δισ. ευρώ, ενώ οι οφειλές στα ταμεία φτάνουν τα 26 δισ. ευρώ. Η κατανάλωση έχει καταβαραθρωθεί. Μειώνεται ακόμα και σε τρόφιμα, όπως ελαιόλαδο (-10%), ζυμαρικά (-8%), φρούτα και λαχανικά (-6%). Η έρευνα αυτή έρχεται να αμφισβητήσει ευθέως αυτό που η καθεστωτική και κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθούν να εμφυτέψουν στο μυαλό των Ελλήνων. Ότι δηλαδή, η Χώρα έφτασε κοντά στην ολική χρεωκοπία κατά το δημοψήφισμα του περσινού Ιουλίου, αλλά σώθηκε με την κωλοτούμπα του Τσίπρα και έκτοτε κινείται απλώς σε μια καταθλιπτική στασιμότητα. Στην πραγματικότητα, όμως, κάθε μέρα που περνάει, η χρεωκοπία, η οποία δήθεν αποφεύχθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι, έρχεται ολοένα και πιο κοντά, με την κυβέρνηση να προσπαθεί απεγνωσμένα να συγκαλύψει αυτή την εικόνα.

Μια κυβέρνηση, η οποία είναι ικανή μόνο για να φορολογεί αδίστακτα, να ψεύδεται ασύστολα, να διορίζει αβέρτα τους δικούς της και φυσικά να γεμίζει την Χώρα με λαθρομετανάστες, ποινικοποιώντας ακόμη και το σκεπτικό άρνησης απέναντι στην λαθραία είσοδο ανθρώπων στην Ελλάδα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ereuna-ths-gsebee-deichnei-thn-ektash-ths-mnhmoniakhs-lailapas#ixzz4KnzQIL7a

Exit mobile version