Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Αμυντική Βιομηχανία της Ελλάδας στο έλεος των διεθνών τοκογλύφων

Η Αμυντική Βιομηχανία της Ελλάδας στο έλεος των διεθνών τοκογλύφων

Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι οι αμυντικές βιομηχανίες μπορούν να αναπτυχθούν χωρίς την υποστήριξη του κράτους. Στην Ελλάδα των Μνημονίων, στην Ελλάδα των προδοτών του “συνταγματικού τόξου” θέματα όπως ο ρόλος του κράτους στην Αμυντική Βιομηχανία λύνονται στο πλαίσιο νεοφιλελεύθερων δογμάτων και εντολών των διεθνών τοκογλύφων, η εφαρμογή των οποίων οδηγεί στην εξάλειψη και των τελευταίων ελαχίστων  ιχνών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στην χώρα.

Τα μνημόνια που υπογράφτηκαν από το 2010 και μετά με ευθύνη πρωθυπουργών και κομμάτων του συνταγματικού τόξου γκρεμίζουν με διαδικασίες fast track όποια βιομηχανική υποδομή έχει μείνει όρθια. Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις που αφορούν τις κρατικές αμυντικές εταιρίες ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα), ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων) και ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία) προμηνύουν ομαδική εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες αυτών των εταιριών από τους διεθνείς τοκογλύφους του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και των Βρυξελλών με συνενοχή των Τσίπρα-Καμμένου, οι οποίοι συμφώνησαν να ενταχθούν στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων οι ανωτέρω εταιρίες με σκοπό την διάλυση τους και την πώληση των περιουσιακών τους στοιχείων (ακίνητα τεράστιας αξίας και μηχανολογικός εξοπλισμός).

Μέχρι πρότινος  το περιεχόμενο του πακέτου των ΔΕΚΟ που θα εντάσσονταν στην Εταιρία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), την νέα θυγατρική του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, ήταν άγνωστο. Μάλιστα στο κείμενο του επικαιροποιημένου Μνημονίου το οποίο υπογράφτηκε από την κυβέρνηση των δωσίλογων Τσίπρα-Καμμένου τον Ιούλιο του 2016 υπήρχε παραπομπή στο Τεχνικό Μνημόνιο TMU (Technical Memorandum of Understanding) για τον προσδιορισμό των δημοσίων επιχειρήσεων που θα πρέπει να ενταχθούν στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, το οποίο θα ελέγχεται απόλυτα από τους διεθνείς τοκογλύφους, έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το TMU που εν των μεταξύ έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι 9 ΔΕΚΟ που πρέπει να μεταφερθούν άμεσα στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων είναι οι ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Αττικό Μετρό, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Κτηριακές Υποδομές και οι τρεις κρατικές αμυντικές βιομηχανίες. Από την πλευρά των τοκογλύφων-δανειστών έχει καταστεί σαφές ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η μεταφορά αυτών των ΔΕΚΟ στο νέο Ταμείο έως το τέλος Σεπτεμβρίου, αλλιώς δεν θα ολοκληρωθεί η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. από τους δανειστές.

Ας δούμε όμως ποιες είναι οι αμυντικές βιομηχανίες που θέλουν να κλείσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι, συνεπικουρούμενοι από τις προδοτικές και εγκληματικές ενέργειες των κυβερνήσεων και κομμάτων που συνυπέγραψαν τα μνημόνια από το 2010 και μετά, προκαθορίζοντας την ανεξαρτησία των Ενόπλων Δυνάμεων και κατ’ επέκταση της χώρας σε μια εποχή που οι κίνδυνοι γύρω μας είναι υπαρκτοί.

Ο όμιλος των ΕΑΣ (ΕΒΟ- ΠΥΡΚΑΛ) αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη ελληνική εταιρία στον κλάδο της κατασκευής όπλων, πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων. Την δεκαετία πριν την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου τα ΕΑΣ είχαν κύκλο εργασιών έως και είκοσι φορές μεγαλύτερο από τον  γερμανικών συμφερόντων κύριο ανταγωνιστή τους. Τα ΕΑΣ κατέχουν σημαντική τεχνογνωσία, διαθέτουν υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και μεγάλες κατασκευαστικές δυνατότητες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η υλοποίηση το έτος 2008 επενδυτικού προγράμματος το οποίο αφορούσε τον εκσυγχρονισμό της μονάδας Αιγίου με την αγορά σύγχρονων κέντρων κατεργασιών CNC  ύψους 14 εκ. ευρώ. Το έτος 2012 η μεγάλη εταιρία του κλάδου Heckler & Koch France SAS βαθμολόγησε τα ΕΑΣ σε ερωτηματολόγιο καταγραφής της ικανοποίησης του πελάτη με βαθμολογία 4/5 και δήλωσε ότι κατατάσσει την εταιρία ανάμεσα στις καλύτερες με τις οποίες συνεργάζεται και φυσικά επιθυμεί ανεπιφύλακτα να συνεχίσει την συνεργασία μαζί της.

Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια έντονη δραστηριότητα στον τομέα της εξωστρέφειας, αφού οι παραγγελίες από τον φυσικό πελάτη που είναι το Υπουργείο Άμυνας έχουν εκλείψει,  και συγκεκριμένα διεκδικεί από μεγάλες ευρωπαϊκές κατασκευάστριες εταιρίες την συναρμολόγηση αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων για χώρες της Αφρικής και του Αραβικού Κόλπου, ενώ έντονη είναι η προσπάθεια της να διεισδύσει στον τομέα συντήρησης αμυντικών και πολιτικών βαρέων οχημάτων όπως λεωφορεία και άλλα.

Η ΕΑΒ από ιδρύσεως της έχει ως σκοπό την υποστήριξη του αξιόμαχου της Πολεμικής Αεροπορίας. Είχε και έχει τεράστια συμβολή στην συντήρηση των μαχητικών αεροσκαφών, των μαχητικών ελικοπτέρων καθώς και των πυροσβεστικών αεροσκαφών της χώρας μας. Η συμβολή αυτή πρόσφερε και προσφέρει τα μέγιστα στην αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων. Πέραν του έργου της υποστήριξης της Πολεμικής Αεροπορίας η ΕΑΒ συνεργάζεται με μεγάλες εταιρίες του αεροδιαστημικού κλάδου όπως Lockheed, Alenia, EADS, Boeing κ.α.  και έχει αποκτήσει τεχνογνωσία που καλύπτει τις υψηλές απαιτήσεις πολλών παγκοσμίως αναγνωρισμένων αεροναυπηγικών οίκων. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην δυνατότητα κατασκευής από την ΕΑΒ συγκεκριμένων δομικών τμημάτων μαχητικών και μεταγωγικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι τρεις δημόσιες εταιρίες του αμυντικού κλάδου απασχολούν περίπου 2.000 εργαζόμενους και η ένταξη τους στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων των διεθνών τοκογλύφων θα τις διαλύσει και θα εξαφανίσει μια τεχνογνωσία που χρειάστηκαν δεκαετίες για να οικοδομηθεί. Το σημαντικότερο είναι ότι θα επέλθει τεράστιο πλήγμα στην αμυντική θωράκιση της Ελλάδας, ανεξαρτήτως αν κλείσουν απ’ ευθείας ή αφού πρώτα πουληθούν σε ιδιώτες.

Οι πρακτικές απαξίωσης και εκποίησης που εκπορεύτηκαν από όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια να βρεθεί η χώρα αφοπλισμένη σε έναν κομβικό και στρατηγικό πυλώνα της εθνικής παραγωγής. «Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία» αποτελεί την μοναδική λύση και απάντηση στα σχέδια των διεθνών τοκογλύφων και των εντοπίων συνοδοιπόρων τους που θέλουν να κλείσουν τις εταιρίες ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΕΑΒ με το αιτιολογικό ότι οι αποικίες της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών δεν χρειάζονται αμυντικές βιομηχανίες.

Γ. ΛΙΝΑΡΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-amuntikh-biomhchania-sto-eleos-twn-diethnwn-tokoglufwn#ixzz4KyQVIW7Y

Exit mobile version