Γνωρίζουμε ότι εδώ και δεκαετίες η Ελλάδα, ελέω των προσταγών των «νατοϊκών συμμάχων», δεν διαθέτουν ανεξάρτητη και εθνική εξωτερική πολιτική, έχοντας καταστεί ένα προτεκτοράτο και ειδικότερα μία προέκταση της επιρροής του τουρκικού παράγοντα, τον οποίο οι αμερικανοσιωνιστές λογίζουν ως μία περιφερειακή δύναμη ισχύος που συνδέει τις αμερικανικές επαρχίες των Ενωμένης Ευρώπης με τα χαλιφάτα της Μέσης Ανατολής.
Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι του να συναντάται ο πρωθυπουργός της χώρας με τον πρόεδρο της Τουρκίας και να μην έχει τηρηθεί το πρωτόκολλο της ύπαρξης των σημαιών των δύο χωρών στο χώρο, υπάρχει μία τεράστια απόσταση.
Συγκεκριμένα, ο Τσίπρας και ο Ερντογάν συναντήθηκαν χθες το απόγευμα στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της συνελεύσεως του ΟΗΕ και των συναντήσεων που λαμβάνουν χώρα μεταξύ πολιτικών ηγετών στην πρωτεύουσα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής σατραπίας.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, υπήρχε μονάχα η τουρκική σημαία στο χώρο και μάλιστα εις διπλούν, συμβολισμός που παραπέμπει στην συνάντηση τούρκου αξιωματούχου και κάποιου υποτελούς.
Ο συμβολισμός αυτός, που για κάποιους δεν έχει σημασία, μετατρέπεται σε μετρήσιμη πραγματικότητα αν κοιτάξει κανείς το περιεχόμενο των συνομιλιών, αφού ο Τσίπρας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της ελλαδικής (και όχι ελληνικής) κυβερνήσεως σε όλα τα τουρκικά αιτήματα.
Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ ο Τσίπρας εξέφρασε την στήριξη της κυβερνήσεως στην Τουρκία όσον αφορά το ζήτημα της βίζας, δηλαδή το πάγιο αίτημα της Τουρκίας, προκειμένου να γεμίσει την Ευρώπη με πράκτορες.
Επίσης ο Τσίπρας προκατέβαλε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης όσον αφορά το ζήτημα των τούρκων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, αποκτώντας έτσι – η κυβέρνηση Σύριζα – τους δικούς της «Οτσαλάν», όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το εν λόγω ζήτημα στην επικαιρότητα. Συγκεκριμένα, όταν ο Ερντογάν έθεσε το ζήτημα, ο Τσίπρας ανταπάντησε ότι «γενικώς οι εμπλεκόμενοι σε πραξικοπήματα δεν είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα».
Όσον αφορά το Κυπριακό, που τέθηκε επί τάπητος, τηρήθηκε η συμφωνία του απορρήτου των συνομιλιών σε μία διαδικασία που βρίσκει σύμφωνους τόσο τους εγχώριους ανελλήνιστους (στον ελλαδικό και κυπριακό χώρο) όσο και τα δύο τουρκικά μέρα (σε Τουρκία και ψευδοκράτος) και οδηγεί στην τουρκοποίηση της νήσου με ένα νέο σχέδιο Ανάν.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/poso-ragias-pia-kamia-ellhnikh-shmaia-sthn-sunanthsh-tsipra-me-erntogan-mon#ixzz4KzFrlGYP