Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μένος από τους “αλληλέγγυους” εκφραστές της «πολιτικής ορθότητας» κατά του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Ορμπάν

Μένος από τους “αλληλέγγυους” εκφραστές της «πολιτικής ορθότητας» κατά του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Ορμπάν

Το μένος των εκπροσώπων της «πολιτικής ορθότητας» σ΄όλη την Ευρώπη συγκέντρωσε, για μια ακόμη φορά, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν.

Ενδεικτικό του δημιουργηθέντος κλίματος στο στρατόπεδο των εκφραστών της «πολιτικής ορθότητας» είναι τα όσα έγραψε η «Αυγή», η οποία υπό τον τίτλο «Προκαλεί ο Ορμπάν: “Μακρονήσια” για πρόσφυγες, μετανάστες» λέει τα εξής: «Συνταγή… Μακρονήσου προτείνει στους Ευρωπαίους ως λύση για την προσφυγική κρίση ο δεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος οδηγεί τη χώρα του σε δημοψήφισμα στις 2 Οκτωβρίου για την απόρριψη των ευρωπαϊκών υποχρεωτικών ποσοστώσεων στην κατανομή προσφύγων και μεταναστών. Ο Όρμπαν ζήτησε ουσιαστικά να δημιουργηθούν στρατόπεδα συγκέντρωσης εκτός Ε.Ε. για τους μετανάστες που θεωρούνται απειλή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Ο Όρμπαν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να συλλάβει και να απελάσει όλους τους παράνομους μετανάστες και να τους συγκεντρώσει σε προσφυγικούς καταυλισμούς  με ένοπλη φρουρά έξω από τα σύνορα της Ένωσης, απ΄όπου θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα για άσυλο. “Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα νησί, θα μπορούσε να είναι μια παραλιακή περιοχή στη Βόρεια Αφρική, αλλά την ασφάλεια και τις προμήθειες αυτής της περιοχής πρέπει να τις εγγυάται η Ε.Ε. για το δικό της συμφέρον” είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, ο οποίος έχει υψώσει φράχτη στα νότια σύνορα της χώρας. Οι επανεγκαταστάσεις είναι μάταιες, υποστήριξε, καθώς αυτοί που θέλουν να πάνε στη Γερμανία θα μεταβούν εκεί μετά την επανεγκατάστασή τους. “Μερικοί φαντάζονται έναν πλανήτη χωρίς σύνορα… Είμαι ένας από αυτούς που δεν θα ήθελαν να δουν τον πολιτισμό του κόσμου να αλλάζει” κατέληξε ο Όρμπαν».

Ο Όρμπαν δεν είναι «δικός μας», ηγέτης δηλαδή ενός εθνικιστικού κόμματος, αλλά επικεφαλής ενός κεντροδεξιού σχηματισμού. Ταυτόχρονα, όμως, ο Όρμπαν δεν είναι Μητσοτάκης, Σαμαράς, Μεϊμαράκης ή Καραμανλής, για να σέρνεται πίσω από τις εθνομηδενιστικές επιθυμίες της αριστεράς, αλλά και των υπόλοιπων φιλελευθέρων. Γι΄ αυτό και λέει τα όσα λέει.

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι στο δημοψήφισμα της 2ας Οκτωβρίου η άποψή του θα σαρώσει κυριολεκτικά, καθώς θα εκφράζει ταυτόχρονα κι αυτήν της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπατριωτών του.

Μόνο εδώ στην Ελλάδα δεν γίνονται τέτοιου είδους δημοψηφίσματα. Κι αν τυχόν γινόντουσαν, οι εδώ κρατούντες έχουν πλέον την σχετική εμπειρία από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, προκειμένου να μετατρέψουν την έκφραση της Λαϊκής θέλησης στο ακριβώς αντίθετο πρακτικά αποτέλεσμα…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-orgh-twn-ekfrastwn-ths-politikhs-orthothtas-kata-tou-prwthupourgou-ths#ixzz4LHyaVKyt

Exit mobile version