Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το «κοινωνικό κράτος» του ΣΥΡΙΖΑ σε αριθμούς: 31% το ποσοστό ανεργίας στη Βόρεια Ελλάδα

Το «κοινωνικό κράτος» του ΣΥΡΙΖΑ σε αριθμούς: 31% το ποσοστό ανεργίας στη Βόρεια Ελλάδα

Τα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό αποτέλεσαν το κέντρο του ενδιαφέροντος του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου αλλά και των απλών Ελλήνων πολιτών που περίμεναν να ακούσουν τις δικαιολογίες για την καθυστέρηση των μέτρων που από το ίδιο βήμα υποσχόταν πριν ένα χρόνο ότι θα λάμβανε για την ανακούφιση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας. Τελικά αντί για δικαιολογίες ο μνημονιακός πρωθυπουργός επανέλαβε το ίδιο λάθος με πέρσι, με το να παραθέσει στοιχεία που υποτίθεται ότι αποδεικνύουν πως έργο που έχει παράξει και το αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει ακολουθήσει είναι επ’ ωφελεία του ελληνικού λαού.

Αίσθηση επίσης προκάλεσε το γεγονός ότι ο Τσίπρας απέφυγε να κάνει κάποια συγκεκριμένη αναφορά γύρω από θέμα της λαθρομετανάστευσης και της ανεργίας, αρκούμενος σε σκόρπια ευχολόγια για το τι θα ήθελε να κάνει παρά το τι έχει ήδη κάνει, για να μην εκτεθεί από επίσημα στατιστικά στοιχεία και την πραγματικότητα.

Ας φύγουμε λοιπόν από το ρεσιτάλ ψευδολογία της ΔΕΘ κι ας δούμε με πραγματικούς αριθμούς το κοινωνικό κράτος του Σύριζα, αφιερώνοντας αυτή την τεράστια «επιτυχία» στο Μαξίμου που περί άλλων τυρβάζει και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μαζί με τον Καμμένο βάζουν την υπογραφή τους στα πιο υφεσιακά κι επιζήμια για την οικονομία και τους Έλληνες μέτρα.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν τα Εργατικά Κέντρα και που έχει δημοσιοποιηθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, το ποσοστό ανεργίας στη Βόρειο Ελλάδα ανέρχεται στο 31% με διακύμανση που σε ορισμένους νομούς ξεπερνάει ακόμα και το 70%! Η ανασφάλιστη εργασία, οι εργαζόμενοι χωρίς μισθό, οι αμειβόμενοι υπάλληλοι πλήρους ή μειωμένου ωραρίου με μισθούς των 200 και 300 ευρώ και η μετανάστευση στο εξωτερικό αποτελούν τον κανόνα για την οικονομία και την οικονομική δραστηριότητα στη Βόρειο Ελλάδα.

Στην Θεσσαλονίκη η ανεργία κυμαίνεται γύρω στο 30%, 3 μονάδες παραπάνω από την επίσημη κυβερνητική εκδοχή, που ακόμα πανηγυρίζει για «λιγότερους ανέργους», παρά το ότι ακόμα και ο ΟΑΕΔ δίνει στοιχεία που καταγράφουν αύξηση των εγγεγραμμένων κατά 25.000 μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Στη Δράμα η ανεργία ανέρχεται σε ποσοστό 40%, ο μισός πληθυσμός του νομού έχει μεταναστεύσει και μέσα σε 6 μόνο μήνες έκλεισαν πάνω από 100 επιχειρήσεις.

Η Δυτική Μακεδονία κατατάσσεται πρώτη σε ποσοστά ανεργίας σε ολόκληρη την Ευρώπη καθώς πάνω από τις μισές επιχειρήσεις έχουν κλείσει. Στην Καστοριά η ανεργία ξεπερνά το 70% (!) με 7.000 άνεργους, αριθμός μεγαλύτερος από το σύνολο των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα του νομού. Ίδια και χειρότερη είναι η εικόνα για όλους τους υπόλοιπους νομούς της Βορείου Ελλάδος. Η ενδεικτική αυτή παράθεση αριθμών δεν είναι παρά μια απλά σκιαγράφηση του εργασιακού μεσαίωνα που έχουν επιβάλει τα μνημόνια και τα εθνοκτόνα του μέτρα.

Αν συνυπολογιστεί σε όλα τα παραπάνω η πρόθεση του «αριστερού» πρωθυπουργού να ιδιωτικοποιήσει-ξεπουλήσει κάθε υποδομή του κράτους και αν η ενσωμάτωση των αλλοδαπών που εξαγγέλλει δεν περιορίζεται μόνο στην εκπαίδευση, αλλά επεκταθεί και στην αγορά εργασίας, τα ποσοστά αυτά θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερα, γεγονός που δικαιώνει απόλυτα τη Χρυσή Αυγή όταν για 7 συναπτά έτη πολεμάει τα μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν.

xamak.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-koinwniko-kratos-tou-suriza-se-arithmous-31-to-pososto-anergias-sth-bore#ixzz4LMzCXFQN

Exit mobile version