Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποκάλυψη εφημερίδας «Εμπρός»: με τουρκική χρηματοδότηση έκαναν “κουρμπάν μπαϊράμ” οι μουσουλμάνοι «πρόσφυγες» στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Αποκάλυψη εφημερίδας «Εμπρός»: με τουρκική χρηματοδότηση έκαναν “κουρμπάν μπαϊράμ” οι μουσουλμάνοι «πρόσφυγες» στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Οι «περίεργες» επαφές των τουρκοφρόνων της Θράκης με την Άγκυρα

Η επιρροή της Τουρκίας στην Δυτική Θράκη αυξάνει δραματικά μετά την πλήρη εγκατάλειψη της όποιας εθνικής πολιτικής στο όνομα των μνημονιακών μέτρων. Στην πραγματικότητα, οι οικονομικές ζώνες όπου όπως έχει αποκαλύψει η ΕΜΠΡΟΣ θα εγκατασταθούν φθηνοί μουσουλμάνοι εργάτες, αλλά και η ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ έχουν αποθρασύνει τους τουρκόφρονες.

ΜΚΟ για τους «Τούρκους» της Θράκης με τις ευλογίες της Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ABTTF) και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN) Χαλίτ Χαμπίπογλου, συνοδευόμενος από την διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της ABTTF Μελέκ Κιρματζή Aρίκ, συναντήθηκε στο γραφείο του στην Άγκυρα με τον βουλευτή Μαλάτιας του ΑΚΡ και πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της τουρκικής βουλής, Ταχά Οζχαν. Ο Χαμπίπογλου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στο όνομα των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη στον απόηχο του προδοτικού πραξικοπήματος που διέπραξε η τρομοκρατική οργάνωση Γκιουλέν/ PDY στις 15 Ιουλίου 2016 στην Τουρκία μητέρα πατρίδα.»

Η οργάνωση πραγματοποιεί διάφορες δραστηριότητες σε διεθνείς πλατφόρμες ως ΜΚΟ όπως η αποστολή στην Δυτική Θράκη, που οργανώθηκε με τη συμμετοχή ευρωβουλευτών και ευρωπαϊκών ΜΚΟ.

Ο Χαμπίπογλου δήλωσε ότι είναι Αντιπρόεδρος της FUEN (Ομοσπονδιακής Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων) που είναι η μεγαλύτερη ομπρέλα εθνοτικών ομάδων στην Ευρώ- πη με κέντρο τη Γερμανία, από το 2013. Πρόσφατα ιδρύθηκε Ομάδα εργασίας των τουρκικών Κοινοτήτων/μειονοτήτων (TAG). Το πρώτο συνέδριό της πραγματοποιήθηκε το 2014 στην Άγκυρα, το δεύτερο το 2015 στο Μπακού, και το τρίτο θα διεξαχθεί φέτος στο Βερολίνο. Ο Χαμπίπογλου εξήγησε ότι στο επίκεντρο της FUEN TAG είναι τα επείγοντα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, των Τούρκων σε Ρόδο και Κω, και των τουρκόφωνων Μεσχέτ και Τάταρων της Κριμαίας.

Ενημέρωσε ακόμη για τις εργασίες που αναλαμβάνονται σε διεθνείς πλατφόρμες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ( PACE), τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και των Ηνωμένων Εθνών. Ο Χαμπίπογλου δήλωσε ότι ένας από τους στόχους της FUEN TAG είναι να φέρει σε επαφή τις τουρκόφωνες κοινότητες/μειονότητες με προτεραιότητα αυτούς της Βαλκανικής περιοχής κάτω από την ομπρέλα της FUEN.

Με χορηγό την Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε η διανομή «κουρμπανίων» που οργάνωσε η μουφτεία Ξάνθης. Συγκεκριμένα έσφαξε 650 «κουρμπάνια» και τα μοίρασε σε 2.450 ομοθρήσκους.

Η ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή του ψευτομουφτή Ξάνθης, Αχμέτ Μέτε, έχει ως εξής: «Αγαπητοί Τούρκοι Δυτικοθρακιώτες αδερφοί μου επιθυμώ να σας κοινοποιήσω πως με άδεια από τον Αλλάχ και με την ανιδιοτελή εργασία των στελεχών μας, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η δια εκπροσώπου καμπάνια σφαγή κουρμπανιού, που οργανώθηκε και φέτος από την μουφτεία Ξάνθης, για να φτάσει έτσι κρέας από κουρμπάνια στους έχοντες ανάγκη. Σε μεγάλο αριθμό ποσού έφτασαν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από αυτά που έστειλε η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας μαζί με τα χρήματα για τα κουρμπάνια που μαζεύτηκαν από την περιοχή της Ξάνθης.

Έγινε εργασία με 13 διαφορετικούς ιδιοκτήτες κοπαδιών και ιδιοκτήτες σφαγείων και έτσι στηρίχθηκαν οι αδερφοί μας κτηνοτρόφοι. Τα 650 αυτά σφάγια, σφάχτηκαν συνοδεία χοτζάδων που είχαμε τοποθετήσει, με μνημόνευση του ονόματος αυτού που πλήρωσε το τίμημα, με συνθήκες σύμφωνες με το Ισλάμ και έτσι μοιράστηκαν σε 2. 450 άτομα που είχαν ανάγκη.

Μέρος από τα κουρμπάνια φέτος στάλθηκαν στους πρόσφυγες και στους ομογενείς μας και ομόθρησκους που ζούνε στην Αλεξάνδρεια-Θεσσαλονίκης. Τμήμα από τα χρήματα για τα κουρμπάνια, στάλθηκε για να σφαχτούν κουρμπάνια σε εστίες των ιμάμ χατίπ σε βαλκανικές χώρες. Με τα εναπομείναντα χρήματα από τα κουρμπάνια, θα διασφαλιστεί υποτροφία για τους φτωχούς μαθητές που μετέχουν στο πρόγραμμα σπουδών εντός της μουφτείας μας».  

Στην παραπάνω ανακοίνωση του Μέτε έχουμε μια επίσημη ομολογία πως ο ίδιος παρέλαβε χρήματα από την Τουρκία…

Αξιοσημείωτη είναι επίσης η αναφορά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και όχι βέβαια Θεσσαλονίκης. Προφανώς η δράση αυτή σχετίζεται με το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει το τουρκικό προξενείο για εκείνη την περιοχή.

Η Χρυσή Αυγή έφερε ήδη το θέμα στην βουλή με ερώτηση που κατέθεσε ο συναγωνιστής Χρήστος Παππάς. 

Διαβάστε επίσης: «Ωραιόκαστρα» ΠΑΝΤΟΥ! Οι γονείς της Αλεξάνδρειας Ημαθίας παίρνουν τη σκυτάλη στην υπεράσπιση της Παιδείας και της Υγείας των παιδιών τους BINTEO

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apokalupsh-efhmeridas-empros-me-tourkikh-chrhmatodothsh-ekanan-kourmpani-oi#ixzz4LOVuVyyZ

Exit mobile version