Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποκάλυψη “Εμπρός”: Εθνική Προδοσία – Σε ιδιώτες παραχωρείται ο Εθνικός εναέριος χώρος

Αποκάλυψη “Εμπρός”: Εθνική Προδοσία - Σε ιδιώτες παραχωρείται ο Εθνικός εναέριος χώρος

Συνένοχοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην εθνική προδοσία και το ξεπούλημα της Εθνικής Κυριαρχίας

Eνα σκάνδαλο τεραστίου μεγέθους, μια εθνική προδοσία συντελείται τούτη την ώρα. Ο εναέριος χώρος της Ελλάδος παραχωρείται σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία εκχωρείται στο περίφημο «υπερταμείο». Με δυο λόγια, η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και η Δεξιά των ΑΝΕΛ πωλούν την εθνική μας ανεξαρτησία έναντι ενός ακόμη «δανείου» των κακόφημων, αμαρτωλών και καταχρεωμένων κομμάτων τους. Οι υπάλληλοι των μνημονίων με τον τρόπο αυτό παραχωρούν και
την υφαλοκρυπίδα , αφού η υφαλοκριπίδα των νησιών καταργείται!

Η κυβέρνηση δια του υπουργού της κ. Σπίρτζη ανακοίνωσε στον πρόεδρο της Πολιτικής Αεροπορίας ότι κατόπιν εντολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο έλεγχος του FIR δεν θα γίνεται πλέον από την Πολιτική Αεροπορία αλλά θα συσταθεί μια Α.Ε. η οποία θα μπει στο υπερταμείο και θα παραχωρηθεί σε ιδιώτη. Το θέμα έχει ξεκινήσει από την άνοιξη του 2004, όταν η Ελλάδα συνυπέγραψε μαζί με τους ευρωπαϊκούς της εταίρους, την Νορβηγία και την Ελβετία, τον Κανονισμό του «Ενιαίου Ευρωπαϊκού Οργανισμού (Single European Sky). Έναν Κανονισμό που ενώ αρχικά προέβλεπε την ελευθερία των αερομεταφορών στον Ευρωπαϊκό Εναέριο Χώρο, τελικά εξελίχθηκε σε ένα Κανονισμό διαχείρισης και ελέγχου του Ευρωπαϊκού Εναέριου Χώρου.

Τρία ήταν τα πολιτικά κίνητρα της δημιουργίας αυτού του Κανονισμού: α. Οι πιέσεις των οικονομικών συμφερόντων για την ελεύθερη διακίνηση στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο. β. Η προσπάθεια αποδέσμευσης της Ευρώπης από το Διεθνή Οργανισμό Αεροναυτιλίας και Ασφάλειας (ICAO) και η ενίσχυση του EUROCONTROL. γ. Η κεντρική γραφειοκρατική διαχείριση του Ευρωπαϊκού Εναέριου Χώρου και η αποδυνάμωση των κρατών-μελών της ΕΕ στα θέματα αυτά.

Σύμφωνα με τον κανονισμό αυτό: α. Θα πρέπει να μειωθούν οι στρατιωτικές πτήσεις και οι περιοχές αεροπορικών ασκήσεων.
β. Οι Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας θα πρέπει να διαχωρισθούν σε Regulatory (Κανονιστική Αρχή) και Service Provider (Πάροχος Υπηρεσιών).
γ. Η παροχή υπηρεσιών θα πρέπει να απελευθερωθεί με την είσοδο ιδιωτικών εταιριών στο χώρο της διαχείρισης εναερίου χώρου.

Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις των τροποποιήσεων στα θέματα της εθνικής μας ασφάλειας;
α. Η εθνική- κρατική (μέχρι σήμερα) διαχείριση του εναέριου χώρου του FIR Αθηνών, εξασφάλιζε την άσκηση κοινής πολιτικής Υπουργείου Άμυνας, Υπουργείου Εξωτερικών και Υπουργείου Μεταφορών σε ευαίσθητα εθνικά θέματα. Με την είσοδο των ιδιωτών ο εναέριος χώρος του FIR Αθηνών δεν θα ελέγχεται από κρατικές υπηρεσίες αλλά από ιδιωτικές εταιρίες.
β. Το Service provider έχει adHOC και αρμοδιότητες Regulary, όπως:
– αλλαγή σχεδίου πτήσης
– αλλαγή στα σημεία εισόδου στο FIR Αθηνών
– έλεγχος-διαδικασίες τερματικών περιοχών
– υποβολή αναφορών παράβασης κανόνων εναέριας κυκλοφορίας
γ. Ο έλεγχος των τερματικών περιοχών των αεροδρομίων της χώρας θα παραδοθεί στους ιδιώτες, για να ασκούν κατά την κρίση τους διαχείριση του εναέριου χώρου εντός των περιοχών αυτών.
δ. Δεν θα είναι δυνατή η κοινή εκμετάλλευση των αεροναυτιλιακών μέσων και Radars της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
ε. Ο Service Provider εκπροσωπείται αυτόνομα σε διεθνής οργανισμούς (ICAO, EUROCONTROL, EE, NATO) προβάλλοντας δικές του θέσεις και όχι τις εθνικές θέσεις της χώρας.
στ. Θα ασκείται (για θέματα εναέριας κυκλοφορίας) έλεγχος των ελληνικών στρατιωτικών αεροσκαφών από ιδιωτικές εταιρίες.
ζ. Οι πτήσεις των ξένων αεροσκαφών εντός του FIR θα είναι κάτω από τον έλεγχο και την αρμοδιότητα του ιδιώτη Service Provider.
η. Θα υπάρξει αποδυνάμωση της χώρας σε εθνικά θέματα που σχετίζονται με τον εναέριο χώρο.
θ. Σε περιόδους κρίσεων ποιος θα είναι ο ρόλος του ιδιώτη Service Provider;

Οι εξελίξεις αυτές είναι σίγουρο ότι αποδυναμώνουν επικίνδυνα τις κρατικές-εθνικές αρμοδιότητές μας σε θέματα διαχείρισης εναερίων χώρων, και μάλιστα σε μία περίοδο όπου η τουρκική προκλητικότητα (παραβιάσεις Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας, παραβιάσεις Εθνικού Εναέριου Χώρου) έχει υπερβεί κάθε όριο. Οδηγούμαστε, δηλαδή, σε εθνικές υποχωρήσεις στο Αιγαίο μέσω ενός Κανονισμού της ΕΕ!

Διαλύουν την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Την πλήρη αυτονόμηση του τομέα αεροναυτιλίας από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και την ένταξή της ως ξεχωριστή εταιρεία στο Υπερταμείο, με προίκα ετήσια έσοδα ύψους 180 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το σχέδιο κυβέρνησης – δανειστών για την αναδιάρθρωση της ΥΠΑ. Ο διαχωρισμός της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας βρίσκεται μέσα στα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης για την καταβολή τη υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, προκειμένου η ΥΠΑ να εποπτεύσει την σύμβαση παραχώρησης για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια αλλά και τις συμβάσεις για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και το αεροδρόμιο στο Καστέλι (…αν ποτέ κατασκευαστεί).

Η αεροναυτιλία είναι από τους σημαντικότερους τομείς των αερομεταφορών καθώς έχει στην ευθύνη της όλο τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας για την ασφαλή προσγείωση και απογείωση των αεροσκαφών. Η λειτουργία της μάλιστα προσλαμβάνει χαρακτηριστικά εθνικού «τροχονόμου», καθώς συνεργάζεται στενά με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας που ελέγχει τα στρατιωτικά αεροσκάφη που πετούν στον εθνικό εναέριο χώρο και αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της Άγκυρας.

Πρόκειται για έναν από τους πιο προσοδοφόρους τομείς του κλάδου των αερομεταφορών, καθώς εισπράττει τέλη από τα διερχόμενα αεροσκάφη, τα οποία καταβάλλονται στο Eurocontrol (Ευρωπαικός Οργανισμός για την ασφάλεια στην αεροναυτιλία) και εκείνο με την σειρά του, τα διανέμει στα κράτη-μέλη. Η Ελλάδα διαθέτει τα χαμηλότερα τέλη που υπολογίζονται σε 35 ευρώ ανά χιλιομετρική απόσταση, έναντι 97 ευρώ της Γερμανίας που έχει το πιο ακριβό FIR, της Γαλλίας που είναι στα 82 ευρώ, της Ιταλίας στα 75 ευρώ και της Αλβανίας στα 45 ευρώ. Αντιμέτωποι με αντίστοιχο σχεδιασμό των δανειστών για την αεροναυτιλία είχαν βρεθεί και οι προηγούμενοι μνημονικοί υπουργοί από το 2010. Όμως τότε, αναφέρει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Βασίλης Αλεβιζόπουλος, δεν ενέδωσαν για λόγους εθνικής ασφάλειας και την αεροναυτιλία την προστάτεψαν. «Ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας είναι ένα εμπορικό κομμάτι που θέλουν να αρπάξουν οι Γερμανοί».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) υποστηρίζει ότι υπάρχει έγγραφο από το 2008 του Γερμανού Πρέσβη προς τον τότε υπουργό Μεταφορών, σύμφωνα με το οποίο εκφράζεται το ζωηρό ενδιαφέρον από τους Γερμανούς σε περίπτωση εκποίησης του εθνικού εναέριου χώρου. Ο ίδιος κάνει λόγο για εσχάτη προδοσία και υποστηρίζει ότι πρέπει να διατηρηθεί η αεροναυτιλία υπό κρατική οντότητα, υπογραμμίζοντας ότι «εάν δεν το πετύχουν ας παραιτηθούν».

Το θέμα έφερε στην Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΘΕΜΑ: «Ένοχη η συγκυβέρνηση για την παράδοση του FIR Αθηνών σε ιδιώτες»

Ένα σκάνδαλο τεραστίου μεγέθους, μια εθνική προδοσία συντελείται. Σύμφωνα με δημοσίευμα της 24ης Σεπτεμβρίου 2016 της εβδομαδιαίας εφημερίδος «ΕΜΠΡΟΣ», ο  εναέριος χώρος της Ελλάδος παραχωρείται σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία εκχωρείται στο περίφημο «υπερταμείο». H Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και η Δεξιά των ΑΝΕΛ πωλούν την εθνική μας ανεξαρτησία έναντι ενός ακόμη «δανείου» των καταχρεωμένων κομμάτων τους. Οι υπάλληλοι των μνημονίων με τον τρόπο αυτό παραχωρούν και την υφαλοκρηπίδα, αφού η υφαλοκρηπίδα των νησιών καταργείται!

Η κυβέρνηση, δια του υπουργού της κ. Σπίρτζη, ανακοίνωσε στον πρόεδρο της Πολιτικής Αεροπορίας ότι κατόπιν εντολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο έλεγχος του FIR δεν θα γίνεται πλέον από την Πολιτική Αεροπορία αλλά θα συσταθεί μια Α.Ε., η οποία θα μπει στο υπερταμείο και θα παραχωρηθεί σε ιδιώτη. Το θέμα ξεκίνησε όταν η Ελλάδα συνυπέγραψε μαζί με τους ευρωπαϊκούς της εταίρους, την Νορβηγία και την Ελβετία τον Κανονισμό του «Ενιαίου Ευρωπαϊκού Οργανισμού (Single European Sky). Έναν Κανονισμό που, ενώ αρχικά προέβλεπε την ελευθερία των αερομεταφορών στον Ευρωπαϊκό Εναέριο Χώρο, τελικά εξελίχθηκε σε ένα Κανονισμό διαχείρισης και ελέγχου του Ευρωπαϊκού Εναέριου Χώρου.

Δεδομένου ότι:

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις των τροποποιήσεων στα θέματα της εθνικής μας ασφάλειας;
Σε περιόδους κρίσεων ποιος θα είναι ο ρόλος του ιδιώτη Service Provider;
Οδηγούμαστε σε εθνικές υποχωρήσεις στο Αιγαίο μέσω ενός Κανονισμού της ΕΕ;

Αθήνα, 26/09/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς

Βουλευτής Επικρατείας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apokalupsh-empros-se-idiwtes-o-fir-athhnwn#ixzz4LSO26nfV

Exit mobile version