Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανθελληνική πρόκληση από τις Βρυξέλλες: Εγείρουν θέμα “τσαμουριάς”

Ανθελληνική πρόκληση από τις Βρυξέλλες: Εγείρουν θέμα “τσαμουριάς”

Σαν να μην έφτανε το θέμα του “προσφυγικού”, στο οποίο οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν δώσει στην Χώρα μας τον ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου και του φορτοεκφορτωτή του βάρους της διαχείρισης του όλου ζητήματος, έρχεται τώρα ένα ακόμη χτύπημα εναντίον της Ελλάδας.

Ο αυστριακός επίτροπος Διερεύνησης της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, ανέφερε ότι η Κομισιόν επικρότησε το γεγονός πως Ελλάδα και Αλβανία εξετάζουν τη θέσπιση κοινού μηχανισμού, που θα συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για την επίλυση των εκκρεμών διμερών ζητημάτων. Σε αυτά, πρόσθεσε, περιλαμβάνονται η οριοθέτηση της ελληνοαλβανικής υφαλοκρηπίδας και των θαλάσσιων ζωνών, τα δικαιώματα των ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες και το “τσαμικό ζήτημα”.

Όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά σε συστημική ιστοσελίδα: Η απάντηση του Επιτρόπου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη και αναληθή και ζητώντας εξηγήσεις. «Ως γνωστόν, τσαμικό ζήτημα δεν υφίσταται και ως εκ τούτου ουδέποτε έχει γίνει αποδεκτό ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Αλβανίας», τονίζεται στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Το υπουργείο σημειώνει ότι «με την ψευδή απάντησή του δείχνει ότι δεν ασκεί το ρόλο και τα καθήκοντά του βάσει της αρχής της αμεροληψίας ώστε να προάγεται το κοινό συμφέρον της Ένωσης, όπως προβλέπεται από το άρθρο 17 της Συνθήκης της Λισαβόνας. Ήδη του έχει ζητηθεί και υποχρεούται βάσει του θεσμικού του ρόλου, να δώσει άμεσα πειστικές εξηγήσεις ως προς το απαράδεκτο και ψευδές περιεχόμενο της επίμαχης απάντησής του».

Πέρα, όμως, από τις επίσημες αντιδράσεις της κυβέρνησης, το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ο αυστριακός επίτροπος να αναφερθεί μ’ αυτόν τον τρόπο; Έγινε κάτι ερήμην της Ελλάδος; Ή μήπως τελικά η ανακοίνωση του αυστριακού “έβγαλε λαγό” και τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί πανικόβλητη να διαψεύσει γεγονότα, δηλαδή την συμφωνία της με τα όσα υποστηρίζει ο επίτροπος;

Είναι νωρίς για να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά αυτά γίνονται όταν το Ελληνικό (;) Κράτος έχει εγκαταλείψει προ πολλού τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου στην τύχη τους, έχει παραιτηθεί από την Ιστορική προσέγγιση του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος, το οποίο έχει νομικές υποχρεώσεις που φτάνουν μέχρι και στην αναγνώριση Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, και γενικά, με την εντελώς παθητική στάση του, ρίχνει νερό στον μύλο της επεκτατικής πολιτικής των αλβανών, οι οποίοι έχουν αποθρασυνθεί πλήρως από την ολοκληρωτική έλλειψη ενδιαφέροντος που επιδεικνύει το κράτος των Αθηνών.

Επαναλαμβάνουμε, όμως, ότι ο τρόπος διατύπωσης της ανακοίνωσης του αυστριακού επιτρόπου, εάν ευσταθεί το περιεχόμενό της, πρόκειται για συνειδητή αποδοχή της Χώρας μας του ανύπαρκτου “τσάμικου” και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, καθώς βγάζει από την ναφθαλίνη τους τσάμηδες εγκληματίες της περιόδου της κατοχής στην Νότιο Ήπειρο, που προέβησαν σε απίστευτες ακρότητες εναντίον των Ελλήνων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/thema-tsamourias-apo-tis-brujelles.-sumfwna-me-anakoinwsh-ths-ee-sunainei-k#ixzz4LftGUtup

Exit mobile version