Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κυνική ομολογία Κούλογλου: Η κυβέρνηση δημιουργεί τα δικά της διαπλεκόμενα ΜΜΕ

Κυνική ομολογία Κούλογλου: Η κυβέρνηση δημιουργεί τα δικά της διαπλεκόμενα ΜΜΕ

Υποτίθεται ότι δουλειά της κάθε εκλεγμένης κυβέρνησης είναι να κάνει ό,τι το δυνατόν καλύτερο για το κοινωνικό σύνολο, ακριβώς επειδή αυτή είναι η φύση της αποστολής της. Να, όμως, που ήρθε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου (γνωστός από το απόλυτα συστημικό δημοσιογραφικό παρελθόν του) να μας γνωστοποιήσει ότι άλλη τελικά είναι η δουλειά της κυβέρνησης: “Φυσικά και είναι δουλειά της κυβέρνησης να έχει κάποια φιλικά μέσα ενημέρωσης. Όταν η κυβέρνηση έχει όλα τα μέσα εναντίον της, όταν φτιάχνεται ένα καινούργιο τηλεοπτικό τοπίο, θέλει να έχει και κάποια μέσα φιλικά προσκείμενα”.

Πριν πούμε οτιδήποτε από την δική μας πλευρά, ας δούμε τι έγραψε για τα λεγόμενα του Κούλογλου ένας δημοσιογράφος, ο Τάκης Θεοδωρόπουλος, ο οποίος μόνο ως Χρυσαυγίτης ή Εθνικιστής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Στην “Καθημερινή”, λοιπόν, έγραψε, ανάμεσα σ’ άλλα, και τα εξής: “…άκουσα ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κούλογλου ομολόγησε αυτό που δεν τολμούσε να ομολογήσει κανείς από τους συντρόφους του. Η κυβέρνηση συμμάχησε με τον κ. Καλογρίτσα διότι, όπως κάθε εξουσία, οφείλει κι αυτή να έχει ένα μέσο ενημέρωσης για να το ελέγχει. Τέτοια ειλικρίνεια και τόσο απλά. Δυστυχώς, πάντα κατά τον ευρωβουλευτή, απέτυχε, διότι συνασπίσθηκαν τα συμφέροντα για να του πάρουν τους βοσκότοπους. Η ζωή όμως συνεχίζεται. Και μας υπόσχονται ότι δεν πρόκειται να υποστείλουν τη σημαία του αγώνα.

Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι ο κ. Κούλογλου είναι αφελής. Δεν αποκλείεται. Όμως είναι κάτι χειρότερο. Είναι κυνικός. Και με όλον τον σεβασμό στη μεγάλη φιλοσοφική σχολή που προήλθε από τους Σωκρατικούς, η λέξη κυνικός στη γλώσσα μας σημαίνει κάτι πολύ απλό. Δηλώνει τον άνθρωπο ο οποίος έχει γραμμένες τις κοινωνικές συμβάσεις στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Και επειδή οι κοινωνικές συμβάσεις παρ’ ημίν στηρίζονται σε ένα σύστημα που καλείται δημοκρατία, αυτός ο άνθρωπος «γράφει» τη δημοκρατία. Στη δήλωσή του δεν έχει σημασία η «αποκάλυψη» της συμμαχίας κυβέρνησης με Καλογρίτσα, που είναι γνωστή τοις πάσι. Σημασία έχει ότι πιστεύει πως η εξουσία οφείλει να έχει ένα δικό της μέσο ενημέρωσης. Και το λέει κιόλας. Η κυνική γενιά βρήκε τον κοινοβουλευτικό της εκπρόσωπο”.

Ελπίζουμε, καταρχάς, να μην θεωρήσει ο “πολύς” Κούλογλου ότι και η αναφορά του Θεοδωρόπουλου στο όνομά του και στην δήλωσή του συνιστά… απειλή για την ζωή του. Το λέμε αυτό, γιατί είναι γνωστό ότι ο Κούλογλου νομίζει πως μπορεί να γράφει ό,τι ευφάνταστο σενάριο θέλει, να προσβάλλει την μνήνη νεκρών, να μπλέκει “τα σώβρακα με τις γραβάτες” και όταν κάποιος ή κάποιοι απαντούν στις αθλιότητές του να θεωρεί ότι κινδυνεύει η ζωή του…

Η ουσία, λοιπόν, των όσων είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο ότι παραδέχεται ευθαρσώς ότι δουλειά της (κάθε) κυβέρνησης είναι να στήνει το δικό της μετερίζι διαπλοκής, σε αντιπαράθεση με την διαπλοκή που εξυπηρετεί άλλους κομματικούς φορείς. Εντελώς απροκάλυπτα (ο Θεοδωρόπουλος το χαρακτηρίζει ως κυνικό) ο Κούλογλου ομολογεί ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στήνει το δικό της μετερίζι “ενημέρωσης”, το οποίο θα πληροφορεί τον Ελληνικό Λαό σύμφωνα με το κομματικό συμφέρον και όχι με βάση την αντικειμενική πληροφόρηση.

Σε παρόμοιο πλαίσιο, βεβαίως, κινήθηκαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης και των Μνημονίων, ενώ το ίδιο ακριβώς αναμένεται να συμβεί και με την ενδεχόμενη επόμενη κυβέρνηση, η οποία θα φροντίσει για την “ενημερωτική” εξασφάλιση των στενών συντηρητικών συμφερόντων της.

Ένας φαύλος κύκλος (παρα)πληροφόρησης επαναλαμβάνεται, μέχρι την στιγμή που το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα θα κόψει (και) αυτόν τον γόρδιο δεσμό εξυπηρέτησης σκοτεινών επιδιώξεων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/omologia-kouloglou-h-kubernhsh-dhmiourgei-ta-dika-ths-mme#ixzz4LftvpaeN

Exit mobile version