Συναντήσεις με οργανώσεις πρακτόρων της Άγκυρας είχαν επί σειρά ημερών ευρωβουλευτές και μέλη ΜΚΟ που είχαν προσκληθεί από τον γνωστό ανθέλληνα, Παναγιώτη Δημητρά.
Όπως αναφέρεται σχετικώς σε τουρκική εφημερίδα και μας μεταφέρει το έγκυρο tourkikanea:
«Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις που είχε στην Δυτική Θράκη η επιτροπή που υπό την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ), ερεύνησε επιτόπου τα θέματα της τουρκική μειονότητας δυτικής Θράκης.
Στην επιτροπή από την Ευρώπη που ήρθε με διοργάνωση από την ΕΟΤΔΘ, μετείχαν ο ευρωβουλευτής Νιλς Τόρβαλντς της σουηδικής μειονότητας της Φινλανδίας, ο ευρωβουλευτής Παλ Στζάκι της ουγγρικής μειονότητας της Σλοβακίας, ο πρόεδρος της ΕΟΤΔΘ Χαλίτ Χαμπίπογλου, Μαρίνο Μπουστατζίν- Γ.Γ. της Οργάνωσης των μη Εκπροσωπούμενων Εθνών και Λαών (UNPO), Μιγκέλ Μαρτίνεζ-αντιπρόεδρος της Ελεύθερης Ευρωπαϊκής Συμμαχίας (EFA) και μέλος του Δ.Σ. του Think Tank της EFA Μορίτς Κοπιετέρ, ο ιδρυτής και εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι Παναγιώτης Δημητράς, Μεχμέτ Χουσείν-αντιπρόεδρος της ΕΟΤΔΘ, ο υπεύθυνος των κεντρικών γραφείων της ΕΟΤΔΘ Ενγκίν Σοϊγιλμάζ και ο Αλή Αλή Τσαβούς-μέλος της Ομάδας Διεθνών Δραστηριοτήτων της ΕΟΤΔΘ.
Η επιτροπή που ήρθε από την Ευρώπη για να εξετάσει επιτόπου τα θέματα και την κατάσταση της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, έφτασε στις 19 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα στην Κομοτηνή. Η επιτροπή άρχισε τις επισκέψεις και τις συναντήσεις της την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου ημέρα Τρίτη. Αρχικά επισκέφτηκαν τον μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ στο γραφείο του και συζήτησαν μαζί του. Aναφέρεται πως στην συνάντηση συζητήθηκε το θέμα των μουφτειών και κάποια θέματα της επικαιρότητας.
Η επιτροπή έπειτα πήγε στον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης(BTAYTD). Εκεί μαζί με την Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΠΕΚΕΜ), την (BTAYTD) και την ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης, έγινε μια κοινή συνεδρίαση σχετικά με τα θέματα που υπάρχουν στο πεδίο της εκπαίδευσης.
Η επιτροπή που ήρθε από την Ευρώπη επισκέφτηκε την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής. Εκεί ο πρόεδρος Κοράι Χασάν περιέγραψε στην επιτροπή τον νομικό αγώνα και την ιστορία της ένωσης.
Η επιτροπή την ίδια μέρα επισκέφτηκε την Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Εκεί η τα μέλη της επιτροπής συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΤΕΞ Αχμέτ Κουρτ και ενημερώθηκαν για την ιστορία και ιδιαίτερα για τον νομικό αγώνα της ΤΕΞ.
Οι ευρωβουλευτές και οι εκπρόσωποι των οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο επίπεδο των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων, το απόγευμα της 20/9 συναντήθηκαν στην ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης με μειονοτικούς δημοσιογράφους. Ο εκ Φινλανδίας ευρωβουλευτής Νιλς Τόρβαλντς ανέφερε πως η Ε.Ε. μετά από το Brexit και γεγονότα της τελευταίας περιόδου η Ε.Ε. έχει εισέλθει σε μια δύσκολη περίοδο και φυσικά οι μειονότητες έχουν ανάγκη την Ε.Ε. . Ο Τόρβαλντς υπενθύμισε πως είναι γεννημένος το 1945 και ότι παρά τα προβλήματα η Ευρώπη σήμερα σε σχέση με την κατάσταση μετά από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο είναι σε καλύτερη κατάσταση, ενώ εξέφρασε την πίστη του πως αυτά τα προβλήματα θα ξεπεραστούνε. Ο Τόβαλντς εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη στην Δυτική Θράκη και πρόσθεσε πως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης είναι ανάγκη να αγωνιστούνε λαμβάνοντας υπόψη την συνθήκη της Λωζάννης και τις άλλες διεθνείς συμφωνίες.
Ο εκ Σλοβακίας ευρωβουλευτής Παλ Στζάκι, είπε πως η Ελλάδα έχει ένα από τα πιο άσχημα μητρώα ευρωπαϊκών χωρών στα πεδία των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων. Ο Στζάκι είπε πως η Ελλάδα πρέπει να αναγνωρίσει την εθνική ταυτότητα της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης και πρόσθεσε πως ¨Η Ελλάδα πρέπει να σας αναγνωρίσει ως τουρκική μειονότητα. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό.¨ Ο Στζάκι είπε πως η μη εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ είναι κάτι που δεν συνάδει με την λογική και το δίκαιο.
Ο Παναγιώτης Δημητράς ανέφερε πως τα Ηνωμένα Έθνη έχουν κάνει συστάσεις στην Ελλάδα σχετικά με τα δικαιώματα των μειονοτήτων και ζήτησε να εκπληρώσει η Ελλάδα αυτές τις συστάσεις. Ο Δημητράς θύμισε πως τα πολιτικά κόμματα θα θέτουν τα μειονοτικά δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και ιδιαίτερα το θέμα της άρνησης της εθνικής ταυτότητας και πρόσθεσε πως και οι μειονοτικοί βουλευτές εμφανίζονται διστακτικοί στο να θέσουν αυτό το θέμα.
Η επιτροπή που ήρθε από την Ευρώπη στις 21/9 ημέρα Τετάρτη, επισκέφτηκαν τα κεντρικά γραφεία του DEB και εκεί συναντήθηκαν με τον Γενικό Πρόεδρο Μουσταφά Αλή Τσαβούς και με διοικούντες του κόμματος. Η επιτροπή ενδιαφέρθηκε για τις δραστηριότητες του κόμματος μετά από την εκλογική επιτυχία στις ευρωεκλογές του 2014 και ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν την μειονότητα.
Οι Ευρωπαίοι καλεσμένοι αργότερα πήγαν στο Διδυμότειχο. Εκεί τα μέλη της επιτροπής συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και την διοίκηση του Αθλητικού-Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου και είδαν το ιστορικό τζαμί Τσελεμπί Σουλτάν Μεχμέτ.»
Όπως βλέπουμε οι προσκεκλημένοι των ανθελλήνων, που αργότερα θα μεταφέρουν τις ανοησίες που τους είπαν οι πράκτορες της Άγκυρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ήταν μέρες ολόκληρες στην ελληνική επικράτεια, επιδιδόμενοι σε ανθελληνική δράση.
Ήταν άγνωστη η επίσκεψή τους, αλλά και το πρόγραμμά της στο ελλαδικό ΥΠΕΞ ή μήπως όλα αυτά γίνονται με την έγκριση της κυβερνήσεως;
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/periodeia-eurwbouleutwn-kai-anthellhnwn-sth-thrakh-mas-kataskeuh-tourkikhs#ixzz4LluseCsk