Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κέρκυρα: Παρουσία της Χρυσής Αυγής στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Ρώσσο φιλέλληνα Θεόδωρο Ουσακώφ – Φωτορεπορτάζ, Βίντεο

YouTube Poster

Οι εκδηλώσεις για την ρωσική εβδομάδα στην Κέρκυρα, που καθιερώθηκαν τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, και αποτελούν πλέον θεσμό ανάμεσα στην Κέρκυρα, τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και τη Ρωσία, δίνουν την δυνατότητα στα Έθνη μας να αναπτύξουν, ακόμα παραπέρα σχέσεις φιλίας και συνεργασίας.

Εφέτος, η διοργάνωση αποκτά πρόσθετη σημασία καθώς συμπίπτει με τις εκδηλώσεις του Έτους Φιλίας Ελλάδας Ρωσίας, τα 300 χρόνια από την πολιορκία της Κέρκυρας από τους Οθωμανούς και τα 1.000 χρόνια από τη ρωσική παρουσία στον Άγιον Όρος.

Η ελληνορωσική φιλία έχει τις ρίζες της από παλιά, ο Ιωάννης Καποδίστριας όπως και Θεόδωρος Ουσακώφ είναι από τις προσωπικότητες εκείνες, που συνέβαλαν καθοριστικά σ΄ αυτήν την διαχρονική φιλία.

Στις εκδηλώσεις ήταν παρόντες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Κέρκυρα, Γιάννης Αϊβατίδης και ο Συναγωνιστής Γεώργιος Ρήγας. Μάλιστα οι συναγωνιστές κατέθεσαν και στεφάνι στο μνημείο του Θεόδωρου Ουσακώφ.

Το αίσχος και η υποκρισία εκ μέρους των διοργανωτών και συγκεκριμένα του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και του Δημάρχου Κέρκυρας φάνηκε στο ότι για τις σημαίες της ρωσικής ομοσπονδίας και του Αγίου Αντρέα -του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας- χρησιμοποίησαν σκουπόξυλα και μάλιστα στραβωμένα.

Διαβάστε επίσης: Άγιος Θεόδωρος Ουσακώφ: Ένας μεγάλος φιλέλληνας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kerkura-parousia-ths-chrushs-aughs-stis-eortastikes-ekdhlwseis-gia-ton-rwss#ixzz4M0o26JPz

Exit mobile version