Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ιδού το “ηθικό πλεονέκτημα” της αριστεράς: Άγριο ξεκατίνιασμα και εκφράσεις πεζοδρομίου μεταξύ νυν και πρώην συριζαίων

Ιδού το “ηθικό πλεονέκτημα” της αριστεράς: Άγριο ξεκατίνιασμα και εκφράσεις πεζοδρομίου μεταξύ νυν και πρώην συριζαίων

Τα ξεκατινιάσματα μεταξύ νυν και πρώην συριζαίων δίνουν και παίρνουν, αποκτώντας ανεκδοτολογικές καταστάσεις που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην γελοιότητα και την χυδαιότητα. Το πιο πρόσφατο επεισόδιο του σήριαλ “αριστερό ξεκατίνιασμα” αφορά την λεκτική διαμάχη, μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας (και γνωστού τραμπούκου) Παύλου Πολάκη, με κάποιο πρώην μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, τον Βασίλη Πριμηκήρη, ο οποίος μας είναι φευγαλέα γνωστός από τις γραφικές (και θρασύτατες…) τοποθετήσεις του σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, που τον καλούσαν ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τότε.

Οι δύο αριστεροί μεν, άλλοτε “σύντροφοι” δε, έδειξαν ότι πράγματι σ’ αυτή την Χώρα η αριστερά διακρίνεται για το ήθος της, την εμπεριστατωμένη πολιτική άποψη, την νηφαλιότητα στην έκφραση του διαλόγου και την τήρηση με ευλάβεια όλων των κανόνων ευγενείας που διέπουν μια πολιτισμένη συζήτηση αντιπαράθεσης. Ο Πριμηκήρης, λοιπόν, κινούμενος σαφώς στα πλαίσια πολιτικού διαλόγου που παραθέσαμε παραπάνω χαρακτήρισε ως “πολιτικό νούμερο” τον Πολάκη για τα όσα συνέβησαν στον χώρο του Σκοπευτηρίου στην Καισαριανή, τελειώνοντας μάλιστα την ανάρτησή του με την λέξη “Ντροπή”.

Ο Πολάκης, απαντώντας στο ίδιο πολιτικό λεξιλόγιο, το οποίο ταύτισε την ευπρέπεια του λόγου με τα πολιτικά επιχειρήματα της αριστεράς, δήλωσε, απευθυνόμενος στον Πριμηκήρη ότι έχει κάνει αρκετή υπομονή “με την πάρτη σου” και ουσιαστικά τον χαρακτήρισε ως άτομο που χρειάζεται “ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑ”, ενώ με… μάγκικο ύφος το υστερόγραφό του έλεγε “μην συνεχίσεις, έφυγες την άλλη στιγμή”. Ο Πριμηκήρης ανταπάντησε επαναλαμβάνοντας τον χαρακτηρισμό “πολιτικό νούμερο”, ενώ πρόσθεσε και την λέξη “τραμπούκε”, με τον Πολάκη να επανέρχεται κι αυτός λέγοντας στον Πριμηκήρη ότι τον θεωρεί ως “ένα είδος γραφειοκράτη που πάντα απεχθανόμουνα”, για να κλείσει η θεατρική αυτή κωμωδία με δήλωση του Πριμηκήρη σε ραδιοφωνικό σταθμό, όπου χαρακτήριζε ως “ψευτομαγκιά” την συμπεριφορά του Πολάκη.

Με απλά λόγια, δύο “νούμερα” έδειξαν το αληθινό πρόσωπο της αριστεράς, ο καθένας από το δικό του κομματικό μαγαζάκι. Η όλη υπόθεση θα έμενε απλώς στα όρια του γραφικού και του γελοίου, αν δεν υπήρχε το αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι φαιδροί αυτοί τύποι κυβερνούσαν από κοινού την Χώρα για επτά μήνες περίπου. Στην συνέχεια χώρισαν τα τσανάκια τους, κοιτάζοντας ο καθένας τι τον συμφέρει για τον πολιτικό βιοπορισμό του. Ο Πολάκης παρέμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ για να διατηρήσει την υπουργική θέση του, ενώ ο Πριμηκήρης γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να έχει μέλλον στην αποκάλυψη του πραγματικού προσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησε μαζί με τους Λαφαζανικούς θεωρώντας (λανθασμένα, όπως αποδείχτηκε) ότι μπορεί να έχει καλύτερη προσωπική τύχη σε ένα νέο κομματικό μόρφωμα με την ψευδή στάμπα του αντιμνημονιακού κόμματος.

Πέρα από το κωμικό ύφος και το ανάλογο ήθος των φαιδρών αυτών τύπων, αυτό που μένει είναι η τραγωδία της Ελλάδας να κυβερνιέται από τέτοιους πολιτικούς απατεώνες που έπαιξαν με τα αντιμνημονιακά αισθήματα του Ελληνικού Λαού, πουλώντας του ψεύτικες ελπίδες. Η αναμφισβήτητη γελοιότητά τους δεν τους απαλλάσσει στο ελάχιστο από τις ευθύνες που τους αναλογούν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/agrio-jekatiniasma-nun-kai-prwhn-surizaiwn.-na-to-hthos-ths-aristeras#ixzz4M92ZEFk6

Exit mobile version