Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ελένη Ζαρούλια: ΟΧΙ στο ξεπούλημα του Εθνικού Εναέριου Χώρου – 2 ΒΙΝΤΕΟ

Ελένη Ζαρούλια: ΟΧΙ στο ξεπούλημα του Εθνικού Εναέριου Χώρου

Η βουλευτής Β΄ Αθηνών, Ελένη Ζαρούλια τοποθετήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της βουλής για το μνημονιακό νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών με το οποίο εκχωρείται η κυριαρχία του εθνικού εναερίου χώρου.

Στην αρχική της τοποθέτηση επισήμανε ότι η έλευση του εν λόγω νομοσχεδίου σε αυτήν την κρίσιμη χρονική συγκυρία με τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν δείχνει ξεκάθαρα την προδοτική στάση της συγκυβέρνησης και την κάλεσε να το αποσύρει άμεσα.

Η Συναγωνίστρια Ζαρούλια ζήτησε στην επιτροπή να κληθεί ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ο καθ΄ ύλην αρμόδιος για το ζήτημα.

 

Στην συνέχεια η βουλευτής της Χρυσής Αυγής ανέλυσε τις αντιρρήσεις των Ελλήνων Εθνικιστών για το νομοσχέδιο. Ακολουθεί η ομιλία: “Το προτεινόμενο Σχέδιο Νόμου αποτελεί ένα ακόμη προαπαιτούμενο μνημονιακό μέτρο, το οποίο συντελεί προς την κατεύθυνση της βίαιης και ακούσιας περιαγωγής της Ελλάδος στην θέση της οικονομικώς πλήρως εξαρτημένης χώρας από το διεθνές τοκογλυφικό κεφάλαιο. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα από τα προαπαιτούμενα μέτρα τα οποία απομένουν στην δουλική συγκυβέρνηση να ψηφίσει προκειμένου να εκταμιεύσει την δόση της, αυτή των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, ως ασθενής εθισμένος σε χημικές ουσίες, ο οποίος κλέβει το ίδιο του το σπίτι και ξεπουλά για πενταροδεκάρες προκειμένου να εξασφαλίσει την δόση του.

Η ακολουθούμενη πρακτική του συγκυβερνητικού μορφώματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τους ΑΝ.ΕΛ. σχετικά με την εισαγωγή προς ψήφιση με την μορφή του κατεπείγοντος Σχεδίων Νόμων τα οποία πραγματεύονται ζωτικής και πρωτεύουσας σημασίας θέματα για την Ελλάδα, όπως το εν λόγω το οποίο ρυθμίζει, κατά τις υποδείξεις των επικυριάρχων «δανειστών» της Πατρίδας μας, το καθεστώς της αεροπλοΐας, στερώντας από τον Ελληνικό Λαό την δυνατότητα ενδελεχούς και επαρκούς εξέτασης και ενημέρωσης σχετικά με τα εισαγόμενα μέτρα και ρυθμίσεις, αποτελεί από μόνης της έναν βασικό και επαρκή λόγο καταψήφισης, όχι μόνο του προκείμενου Σχεδίου Νόμου, αλλά όλων όσων εισάγονται με αυτή την πρακτική στο κοινοβούλιο.

Εν προκειμένω, το προτεινόμενο Σχέδιο Νόμου αποτελείται από τέσσερα Κεφάλαια και στις διατάξεις αυτών επιδιώκεται ο διαχωρισμός της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σε δύο μέρη. Διαχωρίζεται η ρυθμιστική και κανονιστική αρμοδιότητα από εκείνη της επιχειρησιακής λειτουργίας. Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας θα έχει ως αποστολή την άσκηση ρυθμιστικών, κανονιστικών και εποπτικών αρμοδιοτήτων στον τομέα των αερομεταφορών, αεροναυτιλίας και τελών αερολιμένων αλλά και οικονομικού ρυθμιστή της αγοράς αερομεταφορών. Θα αποτελεί αυτοτελή, ανεξάρτητη δημόσια υπηρεσία. Επίσης, αναδιαρθρώνεται η σημερινή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ως αυτοτελής δημόσια υπηρεσία, η οποία πλέον θα αποτελεί Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας και Διαχείρισης Αερολιμένων και Υδατοδρομίων και θα έχει υπό τον έλεγχό της και τα περιφερειακά αεροδρόμια που δεν θα περιέλθουν στην γερμανική κοινοπραξία της Fraport.

Στο πρώτο κεφάλαιο του προτεινόμενου νομοσχεδίου, το οποίο αποτελείται από 25 άρθρα, συστήνεται η ανεξάρτητη Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (Α.Π.Α.) και ρυθμίζεται λεπτομερώς η διοικητική της δομή. Ακόμη μια ευκαιρία για την τακτική την οποία πιστά εφαρμόζουν οι αστικές δεξιές κυβερνήσεις και εσχάτως και η αριστερή κυβέρνηση, στο πλαίσιο της οποίας συστήνουν δαιδαλώδεις οργανισμούς με πολλές γραμματείες και γραφεία και με αυτό τον τρόπο γιγαντώνουν τον δημόσιο τομέα προς άγραν ψήφων και βολέματος των κομματικών οπαδών τους.

Στο δεύτερο και μεγαλύτερο σε έκταση κεφάλαιο, το οποίο εκτείνεται στα άρθρα 26 μέχρι 65, καθορίζεται λεπτομερώς η αναδιάρθρωση, ο σκοπός και η δομή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.). Στο τρίτο κεφάλαιο, στα άρθρα 66 μέχρι 77 αποτυπώνονται οι μεταβατικές, οι καταργούμενες καθώς και διάφορες άλλες διατάξεις της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (Α.Π.Α.) και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Με τα τρία άρθρα του τέταρτου κεφαλαίου του προτεινόμενου Σχεδίου Νόμου, εισάγονται διάφορες διατάξεις εκτός Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (Α.Π.Α.) και Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.).

Συνολικώς θεωρούμενο το εν λόγω Σχέδιο Νόμου, καταδεικνύει την πρόθεση των κυβερνώντων της Πατρίδας μας για την πλήρη υποταγή και αυτού του ζωτικού τομέα της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας στις υποδείξεις και στην συμμόρφωση προς τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όμως, ο τομέας της αεροπλοΐας αποτελεί μια ιδιαιτέρως ευαίσθητη και κρίσιμη υπόθεση για την εθνική κυριαρχία ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους. Η εξασφάλιση της δυνατότητας επαρκούς ελέγχου, άμεσης εποπτείας και αποφασιστικής ρυθμιστικής παρέμβασης του κυρίαρχου κράτους στο λειτουργικό πλαίσιο της αεροπλοΐας στην επικράτεια του, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση, «προαπαιτούμενο» της εθνικής ανεξαρτησίας του και σε καμία περίπτωση δεν δύναται και δεν επιτρέπεται να υποχωρήσει και να περιοριστεί χάριν των νεοφιλελεύθερων επιδιώξεων της οικονομικής και όχι μόνο, δυνάστριας Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, η Πολιτική Αεροπορία συνολικά, θα έπρεπε να υπάρχει και να λειτουργεί πέραν του Εθνικής κατεύθυνσης χαρακτήρα της και επικουρικά προς την Πολεμική Αεροπορία, προς χάριν επίτευξης της μέγιστης δυνατής αεράμυνας της Πατρίδας και όχι ως μια κερδοσκοπική εμπορική εταιρία όπως επιδιώκεται να καταστεί.

Με τις διατάξεις των πρώτων 13 προτεινόμενων άρθρων ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την σύσταση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, με τον τρόπο διορισμού και τις αρμοδιότητες του Διοικητή Κανονισμών και Εποπτείας Πολιτικής Αεροπορίας, με τον τρόπο συγκρότησης και τις αρμοδιότητες του εκτελεστικού συμβουλίου της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, σχετικά με την δομή της διοίκησης της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (Διοικητής και γραφεία υπαγόμενα σε αυτόν, Εκτελεστικό Συμβούλιο, Γενική Διεύθυνση Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, Διευθύνσεις υπαγόμενες στην γενική Διεύθυνση). Ακόμη, με τις προτεινόμενες διατάξεις συγκροτείται το Σώμα Εποπτών και Γραφείο Συντονισμού του Σώματος Εποπτών και καθορίζονται οι αρμοδιότητες τους, καθορίζεται η διάρθρωση και οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Νομικών Υποθέσεων και Εσωτερικού Ελέγχου, Ποιοτικού Ελέγχου και Συμμόρφωσης, το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, το Γραφείο Συντονισμού Σώματος Επιθεωρητών, το αυτοτελές Γραφείο Διοικητικής Υποστήριξης Διοικητή, τα οποία υπάγονται απευθείας στον Διοικητή. Επίσης, ορίζεται η συγκρότηση Συντονιστικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελείται από τον Γενικό Διευθυντή και τους προϊσταμένους Διευθύνσεων της Αρχής και το όποιο ως κύρια αρμοδιότητα έχει την εισήγηση για λήψη αποφάσεων στο Εκτελεστικό Συμβούλιο. Στο προτεινόμενο άρθρο 12 καθορίζονται οι αρμοδιότητες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και ο τρόπος επιλογής και τοποθέτησης του Γενικού Διευθυντή, ενώ στην ενότητα των ακολούθων άρθρων από το 13 μέχρι το 26 καθορίζεται η δομή και διάρθρωση των 14 Διευθύνσεων, οι οποίες υπάγονται στον Διοικητή Κανονισμών και Εποπτείας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ιδιαίτερη μνεία στο προτεινόμενο άρθρο 1 χρήζει η υπόσταση της νέας αυτής Αρχής, ως ανεξάρτητης Αρχής η οποία απολαμβάνει λειτουργική ανεξαρτησία, διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και επιπλέον δεν υπόκειται σε έλεγχο από κυβερνητικά όργανα ή άλλη διοικητική αρχή, ο δε σκοπός της συνίσταται στη ρύθμιση και εποπτεία των αερομεταφορών, της αεροναυτιλίας και των τελών αερολιμένων, καθώς και στην εφαρμογή συναφών διατάξεων της εθνικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς νομοθεσίας. Όπως αναγράφει στο τελευταίο εδάφιο της δεύτερης παραγράφου του άρθρου 1 «…η Α.Π.Α. αποτελεί τον ρυθμιστή της οικονομικής δραστηριότητας στο χώρο των αερομεταφορών, της αεροναυτιλίας και των αεροδρομίων…».

Στο δε άρθρο 2 ορίζεται πως ο Διοικητής υπάγεται ουσιαστικά στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και στις αποφάσεις του. Ένα τόσο σημαντικό τμήμα της διοίκησης και του ελέγχου ενός κράτους όπως αυτό της αεροπλοΐας, παραδίδεται σε μια ανεξάρτητη και μη ελεγχόμενη αρχή ή οποία πέραν του ρυθμιστικού και λειτουργικού της ρόλου, έχει και αυτόν της οικονομικής διαχείρισης του συνολικού χώρου των αερομεταφορών, της αεροναυτιλίας και των αεροδρομίων. Άμεσα υπαγόμενη, συμμορφούμενη και ελεγχόμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το καπιταλιστικό οικονομικό δόγμα της αναφορικά με το πλαίσιο λειτουργίας της αλλά ταυτόχρονα συνυπαγόμενη και στον αρμόδιο Υπουργό μιας ανθελληνικής και Μνημονιακής συγκυβέρνησης η οποία λειτουργεί όχι με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον της Ελλάδος και του Ελληνικού Έθνους αλλά με τις επιταγές της Παγκοσμιοποίησης, του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και του υλιστικού και εθνομηδενιστικού μαρξισμού.

Στο άρθρο 20 με το οποίο συστήνεται η Διεύθυνση Κανονισμών και Εποπτείας Αεροπορικής Εκμετάλλευσης και η οποία αποτελείται μεταξύ άλλων και από το Τμήμα Διμερών Αεροπορικών Συμφωνιών και Διεθνών Σχέσεων, εντύπωση προκαλεί η απονομή σε αυτό το γραφείο αρμοδιοτήτων όπως ο συντονισμός, η επεξεργασία και η διαμόρφωση εθνικής θέσης, για τις Διμερείς Αεροπορικές Συμφωνίες Ελλάδας – Τρίτων Χωρών, καθώς και η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με τρίτες χώρες, για τη σύναψη Διμερών Αεροπορικών Συμφωνιών κτλ. Πρόκειται για αρκετά σημαντικά ζητήματα για να αποτελούν αντικείμενο ενός Τμήματος μιας ανεξάρτητης Αρχής, μη υπαγόμενης στον κρατικό έλεγχο, ενώ θα έπρεπε να υπάγονται στην δικαιοδοσία ενός κεντρικότερου κρατικού οργάνου.

Κατά την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από τις προτεινόμενες διατάξεις επί του προϋπολογισμού της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία εκτιμάται ότι θα ενταχθεί στους Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, προκαλείται ετήσια δαπάνη, από την αντιμετώπιση των εξόδων λειτουργίας της εν λόγω συνιστώμενης Αρχής και συγκεκριμένα από:  α) την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και των εξόδων στέγασης αυτής, β) την καταβολή αποδοχών στον Διοικητή και στο προσωπικό, καθώς και επιδομάτων στους Προϊσταμένους των οργανικών μονάδων αυτής,  γ) την κάλυψη των εξόδων υλοποίησης των αρμοδιοτήτων αυτής στο πλαίσιο της αποστολής της (άρθρα 1-25, σε συνδυασμό με τα άρθρα 66 και 67 ).  Η εν λόγω δαπάνη, κατά το πρώτο έτος λειτουργίας της συνιστώμενης Αρχής, προσαυξάνεται και με την προμήθεια των αναγκαίου εξοπλισμού.

Η ανωτέρω δαπάνη, για την οποία δεν εστάλησαν στοιχεία από το επισπεύδον Υπουργείο για την εκτίμηση του ύψους αυτής, εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα (αριθμός προσωπικού, δράσεις, προγράμματα, κ.λπ.) και από την έκδοση σχετικών κανονιστικών πράξεων (Προεδρικό Διάταγμα και Κοινή Υπουργική Απόφαση). 4) Αναφορικά με το λεκτικό του άρθρου 1 επισημαίνεται μια αντίφαση η οποία εντοπίζεται στην σαφή διοικητική υπαγωγή στον αρμόδιο Υπουργό και στις αποφάσεις του και στην τρίτη παράγραφο όπου αναγράφεται πως η εν λόγω Αρχή «…δεν υπόκειται σε έλεγχο από κυβερνητικά όργανα ή άλλη διοικητική αρχή…».

Σε αυτό το σημείο θέλω να κάνω μία επισήμανση: Η εθνική-κρατική μέχρι σήμερα- διαχείριση του εναέριου χώρου, εξασφάλιζε την άσκηση κοινής πολιτικής των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Μεταφορών σε ευαίσθητα εθνικά θέματα.

Με την είσοδο των ιδιωτών ο εναέριος χώρος δεν θα ελέγχεται από κρατικές υπηρεσίες, αλλά από ιδιωτικές εταιρείες. Η εξέλιξη αυτή αποδυναμώνει επικίνδυνα τις κρατικές αρμοδιότητές μας σε θέματα διαχείρισης εναέριων χώρων. Ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η προκλητική πολιτική της γείτονος χώρας έχει υπερβεί κάθε όριο, με τον Ερντογάν να επιζητεί αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης. Σε μια τέτοια συγκυρία, ο έλεγχος του εθνικού εναέριου χώρου μέσω του ελέγχου των αεροδρομίων και της Πολιτικής Αεροπορίας είτε από τους Γερμανούς μέσω της Fraport είτε από τη διοίκηση του νέου υπερταμείου μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και την άμυνα της χώρας. Δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι στην ΥΠΑ φθάνουν οι τουρκικές ΝΟΤΑΜ και αυτή είναι αρμόδια να απαντήσει, να τις απορρίψει ή να τις κάνει δεκτές. Μπορούμε λοιπόν να αντιληφθούμε ότι αναλόγως των διαθέσεων και επιδιώξεων των Ευρωπαίων, θα κριθεί και η τύχη του εθνικού εναέριου χώρου.

Ως εκ τούτου είναι σαφές ότι ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή θα καταψηφίσει το παρόν νομοσχέδιο και δεν θα επιτρέψει την συνέχιση των εθνοπροδοτικών πολιτικών της παρούσας συγκυβέρνησης. Οι πολιτικές που ακολουθούνται δεν μπορούν να μας βρουν σύμφωνους και είναι χρέος μας να καταγγέλλουμε κάθε ενέργειά σας που στρέφεται ενάντια στην κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Πατρίδος μας, όπως και κάθε ενέργειας εθνικοποίησης των Ευρωπαϊκών Οδηγιών προς συμμόρφωσή μας στις υποδείξεις ξένων κέντρων αποφάσεων.”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/elenh-zaroulia-upa-2-binteo#ixzz4MESOVEto

Exit mobile version