Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ελένη Ζαρούλια: Ψηφίζετε μνημονιακούς νόμους για το βόλεμα των κομματικών σας στρατών – 2 ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

 

Η βουλευτής Β΄ Αθηνών της Χρυσής Αυγής στην επιτροπή όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για την αναδιάρθρωση της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας απηύθυνε κρίσιμα ερωτήματα στον διοικητή της ΥΠΑ, Κ. Λιντζεράκο, ζητώντας του να αξιολογήσει την δημιουργία της νέας ανεξάρτητης και μη ελεγχόμενης αρχής και την παραχώρηση του εθνικού εναέριου χώρου σε ιδιώτες.

Ο διοικητής της ΥΠΑ δεν απάντησε στα κρίσιμα ερωτήματα της Χρυσής Αυγής.

 

 

Εν συνεχεία ανέλυσε τις θέσεις του Λαϊκού Συνδέσμου αναφορικά με το μνημονιακό νομοσχέδιο με το οποίο εκχωρείται η κυριαρχία του εθνικού εναερίου χώρου. Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:

Πριν αναφερθώ στα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου, οφείλω να πω ότι απαντήσεις στα κύρια ερωτήματα που θέσαμε, δεν λάβαμε. Άρθρα 26 μέχρι 65. Αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Στην ενότητα των προτεινόμενων άρθρων του Κεφαλαίου Β’ από το άρθρο 26 έως και το 65, περιγράφεται, καθορίζεται και αναλυτικώς εξειδικεύεται η αναδιάρθρωση, ο σκοπός και η δομή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.). Ως αποστολή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) ορίζεται η οργάνωση και η ανάπτυξη των υπηρεσιών αεροναυτιλίας και η διαχείριση και λειτουργία αεροδρομίων και υδατοδρομίων. Ακόμη, ορίζεται πως η Υ.Π.Α. υπάγεται στον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και λειτουργεί ως αυτοτελής δημόσια υπηρεσία με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.

Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις των άρθρων 26 έως και 65 του Κεφαλαίου Β’ συγκροτείται το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, καθορίζονται ο τρόπος διορισμού και οι αρμοδιότητες του Διοικητή της Υ.Π.Α., καθορίζονται ο τρόπος διορισμού και οι αρμοδιότητες του Υποδιοικητή Αεροναυτιλίας, ο τρόπος διορισμού και οι αρμοδιότητες του Υποδιοικητή Αερολιμένων και Υδατοδρομίων, η διάρθρωση και οι αρμοδιότητες των Γραφείων Διοικητικής Υποστήριξης του Διοικητή και των Υποδιοικητών, του γραφείου Συμβούλων Διοικητή, των γραφείων Νομικών Συμβούλων των Υποδιοικητών, του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, του Γραφείου Ποιοτικού Ελέγχου και Συμμόρφωσης, η διάρθρωση και οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Νομικών Υποθέσεων και Εσωτερικού Ελέγχου, η διάρθρωση και οι αρμοδιότητες της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής, Οικονομικής και Τεχνικής Υποστήριξης (Γ.Δ.Δ.Ο.Τ.Υ.), καθορίζονται η διάρθρωση και οι αρμοδιότητες των Διευθύνσεων Διοικητικής Υποστήριξης και Συντονισμού, Οικονομικής Υποστήριξης και Συντονισμού, Τεχνικής Συντήρησης, Πολιτικής και Σχεδιασμού Έκτακτης Ανάγκης (Π.Σ.Ε.Α.). Στην ενότητα των προτεινόμενων άρθρων από το 45 μέχρι το 57 καθορίζεται η δομή και διάρθρωση της Γενικής Διεύθυνσης Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας, και οι αρμοδιότητες των υπαγόμενων σε αυτήν διευθύνσεων και τμημάτων. Στο αρ. 58 καθορίζεται η δομή και διάρθρωση της Γενικής Διεύθυνσης Αερολιμένων και Υδατοδρομίων (Γ.Δ.Δ.Α.Υ.), και οι αρμοδιότητες των υπαγόμενων σε αυτήν διευθύνσεων και τμημάτων. Στην ενότητα των προτεινόμενων άρθρων από το 59 μέχρι το 63 καθορίζεται η δομή και διάρθρωση της Γενικής Διεύθυνσης Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας, και οι αρμοδιότητες των υπαγόμενων σε αυτήν διευθύνσεων και τμημάτων. Για το άρθρο 65 θα αναφερθούμε αύριο.

Από τις προτεινόμενες διατάξεις των άρθρων 26 μέχρι 30, προκαλείται επί του κρατικού προϋπολογισμού ετήσια δαπάνη από την καταβολή μισθοδοσίας στο νέο Υποδιοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και σε μετακλητούς υπαλλήλους αυτής, καθώς και από τη χορήγηση αποζημίωσης στα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Η εν λόγω δαπάνη δεν έχει προσδιορισθεί από το επισπεύδον Υπουργείο.

Στην ενότητα των προτεινόμενων άρθρων 66 μέχρι 77 αποτυπώνονται οι μεταβατικές, οι καταργούμενες, καθώς και διάφορες άλλες διατάξεις της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (Α.Π.Α.) και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Παρέχεται η εξουσιοδότηση για τη ρύθμιση, με Προεδρικό Διάταγμα, θεμάτων μεταξύ άλλων, σχετικά με τη στελέχωση, διάρθρωση του προσωπικού της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (Α.Π.Α.) και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.), χρηματοδότηση και οικονομική διαχείριση αυτών, ζητήματα κατανομής, διαχείρισης και απόδοσης των επιδομάτων και των αποζημιώσεων του προσωπικού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) κ.λπ.

Μια ακόμη παρατήρηση αφορά τη δυνατότητα που προβλέπει το άρθρο 66 του παρόντος σχετικά την έκδοση προεδρικού διατάγματος κατόπιν εισηγήσεως των τριών εμπλεκομένων υπουργών για τη ρύθμιση των ζητημάτων που θα προκύψουν από την εφαρμογή των προτεινόμενων διατάξεων. Και ερωτώ: οι αρμόδιοι υπουργοί θα προτείνουν την έκδοση προεδρικού διατάγματος κατόπιν απαιτήσεως των διοικητικών οργάνων της νεοσυσταθείσας αρχής; Τι είδους διατάγματα θα είναι αυτά; Η αρχή αυτή θα στελεχώνεται από Έλληνες ή ξένους «υπαλλήλους»; Οι υπουργοί θα έχουν το ρόλο του υποτελή σε αυτή τη διαδικασία; Αυτά τα ερωτήματα γίνονται για να καταδείξουν τη μεθοδευμένη πρόθεσή σας να διαρρυθμίσετε εκ του πονηρού καίριους τομείς του δημοσίου μέσα στα πλαίσια των μνημονιακών σας υποχρεώσεων.

Με το προτεινόμενο άρθρο 75 παρατίθενται οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, οι οποίες καταργούνται με την έναρξη ισχύος των διατάξεων του προτεινόμενου Σχεδίου Νόμου. Στις ρυθμίσεις των προτεινόμενων άρθρων οι οποίες έχουν σχέση με την μεταφορά, μετάταξη και στελέχωση των δύο Αρχών, κάνουν συχνά την εμφάνιση τους οι προσωποπαγείς θέσεις καθώς όπως έχει προαναφερθεί, η σύσταση και δημιουργία νέων δημοσίων δομών, εξυπηρετεί την άγρα ψήφων και όπου δεν υπάρχουν θέσεις για να τοποθετηθούν και να βολευθούν οι κομματικοί οπαδοί και ψηφοφόροι, τότε το διεφθαρμένο σύστημα δημιουργεί «συνιστώμενες προσωποπαγείς» νέες θέσεις. Το κείμενο των σχετικών άρθρων 71, 72 αναφέρει: «…κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, με Κοινή Απόφαση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και του κατά περίπτωση αρμοδίου Υπουργού του φορέα από τον οποίο προέρχονται…χωρίς να απαιτείται η γνώμη των αρμοδίων οργάνων των φορέων ή εταιρειών και χωρίς ηλικιακό περιορισμό, κατά προτεραιότητα σε: …γ) σε συνιστώμενη προσωποπαγή».

Από τις προτεινόμενες διατάξεις του άρθρου 69, προκαλείται επί του κρατικού προϋπολογισμού ετήσια δαπάνη, από την καταβολή πρόσθετου ποσού (1.000 εώς 1.500 Ευρώ αντί του ισχύοντος σήμερα ποσού των 800 Ευρώ), για την κάλυψη της δαπάνης ξενοδοχείου ή μίσθωσης επιπλωμένης ή μη κατοικίας, στα μετακινούμενα εκτός έδρας στελέχη των Περιφερειακών Αερολιμένων.

Από τις προτεινόμενες διατάξεις του άρθρου 72, προκαλείται επί του κρατικού προϋπολογισμού ενδεχόμενη δαπάνη, από τυχόν σύσταση προσωποπαγών θέσεων, στην περίπτωση που δεν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις, για την τοποθέτηση: α) υπαλλήλων που μετατάσσονται/μεταφέρονται στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, από άλλους φορείς του Δημόσιου τομέα (άρθρο 71), β) υπαλλήλων του κλάδου ΠΕ Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και ΤΕ Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, οι οποίοι υποβάλλουν αίτηση απώλειας της ειδικότητας του ελεγκτή και μετατάσσονται σε κλάδο αντίστοιχο των τυπικών τους προσόντων. Από τις προτεινόμενες διατάξεις του άρθρου 74 προκαλείται επί του κρατικού προϋπολογισμού ετήσια δαπάνη, από την καταβολή αποζημίωσης στους εκπαιδευτές, για την απασχόληση τους εκτός ωραρίου εργασίας, στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής Πολιτικής Αεροπορίας (ΣΠΟΑ).

Από τις προτεινόμενες διατάξεις των άρθρων 65 και 76 προκαλείται απώλεια δημοσίων εσόδων από την κατάργηση των διατάξεων του ν.2682/1999, που προβλέπουν την απόδοση στον κρατικό προϋπολογισμό τυχόν υπολοίπων των λογαριασμών EUROCONTROL, που τηρούνται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η εν λόγω απώλεια εκτιμάται στο ποσό των 120.000.000 Ευρώ περίπου, με βάση τα απολογιστικά στοιχεία του έτους 2015.

Με τα τρία άρθρα του τέταρτου κεφαλαίου του προτεινόμενου Σχεδίου Νόμου, εισάγονται διάφορες διατάξεις εκτός Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (Α.Π.Α.) και Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.). Με την προτεινόμενη ρύθμιση του άρθρου 78 τροποποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 12 του ν.4070/2012, σχετικά με τις αρμοδιότητες της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σε θέματα ηλεκτρονικών επικοινωνιών και εντύπωση προξενεί πράγματι το άρθρο αυτό όπου επί της ουσίας δίδεται η εξουσιοδότηση στην Ε.Ε.Τ.Τ. (εθνική επιτροπή τηλεπικοινωνιών –ταχυδρομείων) να ενεργοποιεί τα τμήματα επιφυλακής των σωμάτων ασφαλείας και των σωμάτων στρατού αν κριθεί αναγκαίο.

Μας λέτε δηλαδή ότι μια ανεξάρτητη διοικητική αρχή μπορεί υπό κάποια έννοια να εξουσιάζει και να δίνει εντολές στον Ελληνικό Στρατό ή την Ελληνική Αστυνομία. Ας τα ακούει αυτά ο Ελληνικός Λαός και ας βγάλει τα συμπεράσματά του!

 
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/Eleni-Zaroylia-PSifizete-mnimoniakoys-nomoys-gia-to-bolema-ton-kommatikon-s#ixzz4MEUsw26Q

Exit mobile version