Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έγραψε η εφημερίδα “Δημοκρατία”: Ο Θρύλος του μπάσκετ, Στηβ Γιατζόγλου στην Χρυσή Αυγή!

Έγραψε η εφημερίδα “Δημοκρατία”: Ο Θρύλος του μπάσκετ, Στηβ Γιατζόγλου στην Χρυσή Αυγή!

Άρθρο της εφημερίδας “Δημοκρατία” για την παρουσία του Στηβ Γιατζόγλου σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής

 

Μια απρόσμενη παρουσία είχε η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής με αφορμή τη συμπλήρωση των 1.000 φύλλων της εφημερίδας της. Το «παρών» έδωσε ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και νυν προπονητής Στηβ Γιατζόγλου, που είχε και θερμό εναγκαλισμό με τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Μάλιστα, ο κ. Γιατζόγλου χαιρέτησε τον κόσμο στην αίθουσα και ακολούθως είχε πολλές χειραψίες με παρισταμένους.

Αυτή η κίνηση του 66χρονου προπονητή έβαλε φωτιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με άλλους να τον κατηγορούν και άλλους να χαιρετίζουν την πράξη του. Ο ίδιος θέλησε να απαντήσει σε σχόλια στο facebook, υπερασπιζόμενος τις επιλογές του, και χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «πατριώτες», προσθέτοντας πάντως ότι το κόμμα έχει κάνει λάθη, όπως παλιότερα η σκληρή κριτική του κ. Μιχαλολιάκου για τον Γιάννη Αντετοκούμπο.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο κ. Γιατζόγλου, σχετικά με την παρουσία του στην εκδήλωση, διερωτήθηκε: «Ποια δυσάρεστη έκπληξη; Που αγαπώ την Ελλάδα; Που είμαι εθνικιστής; Που ενδιαφέρομαι για τον συνάνθρωπο, τον Ελληνα; Είναι δυσάρεστα αυτά;» Και συνέχισε: «Δεν ξέρω για εγκληματική οργάνωση. Αυτά δεν με ακουμπούν εμένα. Αυτοί που ευθύνονται για τις αυτοκτονίες του Μνημονίου δεν είναι εγκληματίες; Πώς με σχολιάζουν; Είμαι εγώ ρατσιστής; Είμαι πιο μαύρος και από τον Ομπάμα που μεγάλωσε στη Χαβάη. Οι κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης, μέσα από τον κύκλο που βρισκόμαστε, είναι στάχτη στα μάτια των ανθρώπων. Πέταξαν χημικά σε ανθρώπους που μπορούσαν να είναι πατέρες τους. Αυτό δεν είναι φασισμός;». Επίσης χαρακτήρισε τον θάνατο του Π. Φύσσα «κακή στιγμή», ενώ για το προσφυγικό είπε ότι είναι «κατασκευασμένο πρόβλημα», προσθέτοντας ότι η πλειονότητα όσων βρίσκονται στην Ελλάδα είναι μετανάστες και όχι πρόσφυγες. «Γιατί την ίδια ώρα κανείς δεν μιλά για τους Ελληνες που τρώνε από τα σκουπίδια;» σημείωσε.

Τέλος, τάχθηκε υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ, λέγοντας ότι η Χίλαρι Κλίντον είναι υπεύθυνη για χιλιάδες θανάτους από τους πολέμους που προκάλεσε.

Η διαδρομή του Ελληνοαμερικανού με τη σπουδαία καριέρα

Ο Στηβ Γιατζόγλου είναι Ελληνοαμερικανός, γεννημένος το 1949 στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, προπονητής και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Αθλητών Μπάσκετ. Ασχολήθηκε παλαιότερα και με την πολιτική, αφού το 2006 ήταν υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιά με τον συνδυασμό Υπερνομαρχία Δράσης του Αργύρη Ντινόπουλου. Ξεκίνησε το μπάσκετ στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ. Αγωνίστηκε σε πολλές ομάδες και το 1975 ήρθε από ομάδα του Λιβάνου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό, με τον οποίο έκανε μεγάλη καριέρα. Θεωρείται από τους μεγαλύτερους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα των «ερυθρολεύκων». Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα Ελλάδας, ενώ το 1979 έφτασε με τον Ολυμπιακό στους έξι του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης. Το 1988 σταμάτησε οριστικά το μπάσκετ, αφού πρώτα έκανε ένα μικρό πέρασμα από τον ΠΑΟΚ (σεζόν 1984-85) και ασχολήθηκε εν συνεχεία με την προπονητική με εξίσου μεγάλη επιτυχία.

Ως προπονητής έχει περάσει από τον πάγκο πολλών συλλόγων, μεταξύ των οποίων ο Ολυμπιακός, ο Αρης, το Αιγάλεω, ο Ηρακλής, η ΑΕΚ, το Παγκράτι, η Δάφνη, το Περιστέρι και η Καβάλα. Ο Στηβ Γιατζόγλου φόρεσε 115 φορές τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών και σημείωσε 1.468 πόντους. Ο πρώτος αγώνας του ήταν στις 6 Απριλίου του 1973, σε παιχνίδι για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τη Δυτική Γερμανία, και ο τελευταίος στις 18 Φεβρουαρίου 1981, σε φιλικό παιχνίδι με την Βουλγαρία. Με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας κέρδισε στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1979 το χρυσό μετάλλιο. Την ίδια χρονιά κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και στο Βαλκανικό Κύπελλο, στο οποίο έλαβε επίσης με την Εθνική το αργυρό μετάλλιο το 1972 και το χάλκινο τρεις φορές, το 1974, το 1976 και το 1980.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/egrapse-h-efhmerida-dhmokratia-o-thrulos-tou-mpasket-sthb-giatzoglou-sthn-c#ixzz4MFHdbR5P

Exit mobile version