Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Γιάννης Σαχινίδης για την κύρωση συμφωνίας σχετικά με την κλιματική αλλαγή – ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Ο συναγωνιστής και βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σαχινίδης στην κύρωση της Συμφωνίας των Παρισίων για την Σύμβαση-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή αρχικά επισήμανε πως είναι θετικό ότι συμμετέχουν περισσότερες χώρες, οι οποίες στο παρελθόν δεν είχαν υπογράψει παρόμοιες κυρώσεις, ενώ ήταν από τους μεγαλύτερους ρυπαντές παγκοσμίως και εξαγόραζαν δικαιώματα τρίτων.

Σχετικά με το σχέδιο νόμου σχολίασε πως είναι προφανές ότι οποιαδήποτε πολιτική ακολουθηθεί στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής, υλοποιείται με κρατική πρωτοβουλία και παρέμβαση. Η αποτελεσματικότητα αυτών των κινήσεων είναι δυνατόν να αποδώσει τα μέγιστα όταν ο σχεδιασμός έχει ως έρεισμα αναλυτικές μελέτες και όταν η λήψη αποφάσεων γίνεται κατόπιν στενής συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε σε δημοσιευμένες μελέτες για τα ορυκτά καύσιμα και την κλιματική αλλαγή και έκλεισε την ομιλία του απευθυνόμενος στον υπουργό λέγοντάς του πως οι κυβερνήσεις των αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων κρατών έχουν επιδοθεί σε μία κούρσα είτε ενεργειακού ανταγωνισμού είτε απόκτησης ενεργειακής αυτάρκειας, αδιαφορώντας για την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-giannhs-sachinidhs-gia-thn-kurwsh-sumfwnias-schetika-me-thn-klimatikh-all#ixzz4MISRCtpJ

Exit mobile version