Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ελένη Ζαρούλια: Μετά από “γη και ύδωρ” παραδίνετε και τον εθνικό εναέριο χώρο στους διεθνείς τοκογλύφους – ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Η βουλευτής Β΄ Αθηνών, Ελένη Ζαρούλια κατακεραύνωσε από βήματος Βουλής την μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία με ένα ακόμη νομοσχέδιο εκχωρεί εθνική κυριαρχία στους δανειστές.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:

 

“Το παιχνίδι είναι στημένο. Τα χαρτιά σημαδεμένα. Δεν αντιπροσωπεύετε το Έθνος, παρά την τσέπη σας αποκλειστικά και μόνον! Δεν δίνετε πεντάρα τσακιστή για την ευημερία του Ελληνικού Λαού. Είστε τύραννοι. Αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω πανελλήνια έκκληση. Να απευθυνθώ σε όλους τους βουλευτές, κυρίως τους νέους, που ίσως, ίσως λέω, να μπήκαν στην πολιτική με όνειρα για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο, αλλά κατέληξαν άβουλα πιόνια και νεκροθάφτες των συμπατριωτών μας!

Αλήθεια, έχετε ήσυχη την συνείδησή σας, όταν υπογράφετε την φτωχοποίηση του λαού μας; Την παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας; Κοιμάστε ήρεμοι τα βράδια; Οι εικόνες βίας κατά Ελλήνων συνταξιούχων επί παραδείγματι, δεν σας αγγίζουν; Πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του επιτέλους!

Η χώρα διοικείται από ένα συνονθύλευμα εθνικά επικίνδυνων ατόμων. Πουλάνε το νερό, τον αέρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κονομάνε χοντρά από τη μιζέρια, που έχουν φέρει στις γειτονιές και σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης! Αναρωτιέμαι, γιατί οι εκπρόσωποι της δικαστικής εξουσίας δεν υπερασπίζονται τον καταστατικό χάρτη της χώρας μας; Γιατί οι θεματοφύλακες της εθνικής μας κυριαρχίας δεν κάνουν το αυτονόητο; Δεν υπάρχει τελικά κανένας που να θέλει να επιβληθεί ο νόμος και το Δίκαιο; Όλα έχουν ισοπεδωθεί στον βωμό του χρήματος και της απληστίας;

Άλλο ένα νομοσχέδιο, λοιπόν, με την διαδικασία του κατ’ επείγοντος όπως προστάζουν οι ξένοι αφέντες. Τα “προαπαιτούμενα” για να εκταμιεύσετε την δόση σας των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που φευ ελάχιστα θα πάνε για το καλό της χώρας. Νομοθετείτε εις βάρος του ελληνικού λαού, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, με άκρως αντιλαϊκό τρόπο και μας οδηγείτε ακόμη πιο βαθειά στο μνημονιακό σκότος. Τρέχετε να προλάβετε τις προθεσμίες που θέτουν οι δανειστές. Χρησιμοποιείτε τις διαδικασίες του επείγοντος και του κατεπείγοντος κατά κύριο λόγο στα νομοθετήματά σας προκειμένου να μην υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος επεξεργασίας και ενημέρωσης.

Δεν είναι δυνατόν και επιτρεπτό να νομοθετείτε εσείς – τρόπος του λέγειν αφού όλα έρχονται απ΄έξω έτοιμα- και εμείς να προσπαθούμε να εξετάσουμε τα εισαγόμενα μέτρα και τις ρυθμίσεις μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Το έχουμε καταγγείλει πολλές φορές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Η βιασύνη δε, είναι τέτοια, που στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναφέρεται κατ’ επανάληψη ότι επί του κρατικού προϋπολογισμού «Η εν λόγω δαπάνη δεν έχει προσδιορισθεί από το επισπεύδον Υπουργείο» και ότι «το οικονομικό αποτέλεσμα δεν είναι δυνατόν να προσδιορισθεί διότι δεν εστάλησαν τα σχετικά στοιχεία από το επισπεύδον Υπουργείο». Διερωτώμαι, πώς είναι δυνατόν να μην έχουν σταλεί τα απαραίτητα στοιχεία δεδομένου ότι θα προκληθεί επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό;

Είναι απαράδεκτο το επίπεδο προχειρότητας στο οποίο έχετε φτάσει. Αν δεν είναι προχειρότητα, τότε είναι άγνοια ή ακόμα χειρότερα έλλειψη ενδιαφέροντος, όπως κι αν έχει, όπως και αν χαρακτηρίσουμε αυτή την κατάσταση, ένα είναι το σίγουρο: ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!

Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί εκπλήρωση άλλη μίας μνημονιακής υποχρέωσης. Υποχρέωσης που είναι βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει η μεταβίβαση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport. Η διαδικασία της αναδιάρθρωσης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με τον διαχωρισμό του κανονιστικού και ρυθμιστικού πλαισίου είναι το κλειδί για την απρόσκοπτη εφαρμογή της σύμβασης και της μετάβασης στη «νέα εποχή». Η νέα αυτή εποχή σηματοδοτείται από την ιδιωτικοποίηση του ρεύματος, του νερού, από την άνευ όρων παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας σε όλους εν τέλει τους τομείς και την ολοκληρωτική υποδούλωση στους διεθνείς τοκογλύφους που αποτελούν τους κύριους ρυθμιστές των γενομένων στην Πατρίδα μας.

Προ ολίγων ημερών ο υπουργός Υποδομών πήγε στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτεί τον δημόσιο χαρακτήρα της ΥΠΑ και του παρόχου αεροναυτιλίας και επέστρεψε θριαμβολογώντας και υποστηρίζοντας ότι «πέρασε» το δικό του. Εχθές στην Επιτροπή είπε ότι είναι υπερήφανος για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων. Προφανώς, πρόκειται για τις γνωστές «διαπραγματεύσεις» που κάνει η παρούσα κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες εθνοπροδοτικές που έχουν καθαρά επικοινωνιακούς στόχους αποπροσανατολισμού και εμπαιγμού του ελληνικού λαού.

Βεβαίως, το προσχέδιο αυτού του νομοσχεδίου έχει ήδη εγκριθεί από τους Θεσμούς και εις ό,τι αφορά τα περιφερειακά αεροδρόμια που δεν ιδιωτικοποιούνται, αυτά περνούν στο νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, με τη διαχείρισή τους να παραμένει στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όπως αυτή ορίζεται στο παρόν. Συνοπτικά, το νομοσχέδιο αποτελείται από 4 κεφάλαια και μέσω των διατάξεων αυτών επιχειρείται ο διαχωρισμός της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σε δύο μέρη: αυτό της ρυθμιστικής και κανονιστικής αρμοδιότητας και αυτό της επιχειρησιακής λειτουργίας.

Αναφορικά με το θέμα της αναδιάρθρωσης της Πολιτικής αεροπορίας αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ξεκινήσει ήδη από την άνοιξη του 2004, όταν η Ελλάδα συνυπέγραψε μαζί με τους ευρωπαϊκούς της εταίρους, την Νορβηγία και την Ελβετία, τον Κανονισμό του «Ενιαίου Ευρωπαϊκού Οργανισμού (Single European Sky). Έναν Κανονισμό που ενώ αρχικά προέβλεπε την ελευθερία των αερομεταφορών στον Ευρωπαϊκό Εναέριο Χώρο, τελικά εξελίχθηκε σε ένα Κανονισμό διαχείρισης και ελέγχου του Ευρωπαϊκού Εναέριου Χώρου.

Τα κίνητρα της δημιουργίας αυτού του Κανονισμού ήταν καθαρά πολιτικά και ήταν τα εξής: Οι πιέσεις των οικονομικών συμφερόντων για την ελεύθερη διακίνηση στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο. Η προσπάθεια αποδέσμευσης της Ευρώπης από το Διεθνή Οργανισμό Αεροναυτιλίας και Ασφάλειας (ICAO) και η ενίσχυση του EUROCONTROL. Η κεντρική γραφειοκρατική διαχείριση του Ευρωπαϊκού Εναέριου Χώρου και η αποδυνάμωση των κρατών-μελών της ΕΕ στα θέματα αυτά.

Στην εφαρμογή του, ο κανονισμός αυτός σε συνδυασμό με το νομοσχέδιο που έχουμε σήμερα στα χέρια μας, αναμφισβήτητα έχουν κάποιες επιπτώσεις στον τομέα της εθνικής μας ασφάλειας. Η εθνική-κρατική μέχρι σήμερα- διαχείριση του εναέριου χώρου, εξασφάλιζε την άσκηση κοινής πολιτικής των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Μεταφορών σε ευαίσθητα εθνικά θέματα.

Με την είσοδο των ιδιωτών ο εναέριος χώρος δεν θα ελέγχεται από κρατικές υπηρεσίες, αλλά από ιδιωτικές εταιρείες. Η εξέλιξη αυτή αποδυναμώνει επικίνδυνα τις κρατικές αρμοδιότητές μας σε θέματα διαχείρισης εναέριων χώρων. Ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η προκλητική πολιτική της γείτονος χώρας έχει υπερβεί κάθε όριο, με τον Ερντογάν να επιζητεί αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Σε μια τέτοια συγκυρία, ο έλεγχος του εθνικού εναέριου χώρου μέσω του ελέγχου των αεροδρομίων και της Πολιτικής Αεροπορίας είτε από τους Γερμανούς μέσω της Fraport είτε από τη διοίκηση του νέου υπερταμείου θα θέσει σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και την άμυνα της χώρας. Δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι στην ΥΠΑ φθάνουν οι τουρκικές ΝΟΤΑΜ και αυτή είναι αρμόδια να απαντήσει, να τις απορρίψει ή να τις κάνει δεκτές. Μπορούμε λοιπόν να αντιληφθούμε ότι αναλόγως των διαθέσεων και επιδιώξεων των Ευρωπαίων, θα κριθεί και η τύχη του εθνικού εναέριου χώρου.

Θα ήθελα να σταθώ σε ορισμένα σημεία που προκαλούν πολλά ερωτηματικά και αλγεινή εντύπωση, αρχής γενομένης με το άρθρο 1. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει σε αυτό το άρθρο καθώς ορίζεται ότι η υπόσταση της νέας αυτής Αρχής, ως ανεξάρτητης Αρχής απολαμβάνει λειτουργική ανεξαρτησία, διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και επιπλέον δεν υπόκειται σε έλεγχο από κυβερνητικά όργανα ή άλλη διοικητική αρχή. Στο δε άρθρο 2 ορίζεται πως ο Διοικητής υπάγεται ουσιαστικά στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και στις αποφάσεις του.

Ένα τόσο σημαντικό τμήμα της διοίκησης και του ελέγχου ενός κράτους όπως αυτό της αεροπλοΐας, παραδίδεται σε μια ανεξάρτητη και μη ελεγχόμενη αρχή, η οποία πέραν του ρυθμιστικού και λειτουργικού της ρόλου, έχει και αυτόν της οικονομικής διαχείρισης του συνολικού χώρου των αερομεταφορών, της αεροναυτιλίας και των αεροδρομίων.

Με το άρθρο 65 ρυθμίζονται θέματα σύστασης και διαχείρισης των εσόδων τα οποία προέρχονται από τα τέλη διαδρομής και τερματικής περιοχής. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας καθίσταται υπεύθυνος φορέας για τη διαχείριση: α) του Ειδικού Λογαριασμού 234378/8 του άρθρου 34 του ν.2682/1999 «Διαρρυθμίσεις στη φορολογία των αυτοκινήτων οχημάτων και άλλες διατάξεις» όπως έχει τροποποιηθεί, με τίτλο «Ε.Δ. – Λογαριασμός τελών διαδρομής, που αποδίδονται από το Eurocontrol» στον οποίο θα πιστώνεται το 80% των συνολικών εσόδων που αποδίδονται μηνιαίως από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια των Πτήσεων (EUROCONTROL) και β) του Ειδικού λογαριασμού 234379/6 του άρθρου 73 του ν.3431/2006 με τίτλο «Ελληνικό Δημόσιο – Προϊόν από τη μεταβίβαση μελλοντικών εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου από τον Eurocontrol».

Επιπλέον, συστήνεται νέος ειδικός λογαριασμός για τις ανάγκες της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, τα έσοδα του οποίου προέρχονται από τα τέλη διαδρομής και τερματικής περιοχής και αποδίδονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια των Πτήσεων (EUROCONTROL). Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, θα είναι ο υπεύθυνος φορέας για τη διαχείριση του νέου ειδικού Λογαριασμού στον όποιο θα πιστώνεται το 20% των συνολικών εσόδων που αποδίδονται μηνιαίως από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια των Πτήσεων (EUROCONTROL).

Για ποιο λόγο θα υπάρξει νέος ειδικός λογαριασμός για τις ανάγκες της Α.Π.Α όπου θα πιστώνεται το 20% των συνολικών εσόδων που αποδίδονται μηνιαίως από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια των Πτήσεων (eurocontrol); Για τι μεγέθη χρηματικών ποσών πρόκειται; Και σε κάθε περίπτωση γιατί να διαχειρίζονται τα ποσά αυτά αρχές με ιδιότυπο νομικό καθεστώς που παρέχει ανεξήγητη αυτονομία στους χρυσοπληρωμένους μελλοντικούς διοικητές αυτών;

Τέλος, με το άρθρο 78 επί της ουσίας δίδεται η εξουσιοδότηση στην Ε.Ε.Τ.Τ. (εθνική επιτροπή τηλεπικοινωνιών – ταχυδρομείων) να ενεργοποιεί τα τμήματα επιφυλακής των σωμάτων ασφαλείας και των σωμάτων στρατού αν κριθεί αναγκαίο. Μας λέτε δηλαδή ότι μια ανεξάρτητη διοικητική αρχή μπορεί υπό κάποια έννοια να εξουσιάζει και να δίνει εντολές στον ελληνικό στρατό ή την ελληνική αστυνομία.

Κατόπιν όλων όσων ανέφερα, καθίσταται σαφές ότι το εν λόγω Σχέδιο Νόμου καταδεικνύει την πρόθεση των κυβερνώντων της Πατρίδας μας για την πλήρη υποταγή ενός ακόμη ζωτικού τομέα της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας στις υποδείξεις και την συμμόρφωση προς τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν θα πρέπει όμως να παραβλέπουμε ότι ο τομέας της αεροπλοΐας αποτελεί μια ιδιαιτέρως ευαίσθητη και κρίσιμη υπόθεση για την εθνική κυριαρχία ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους. Η εξασφάλιση της δυνατότητας επαρκούς ελέγχου, άμεσης εποπτείας και αποφασιστικής ρυθμιστικής παρέμβασης του κυρίαρχου κράτους στο λειτουργικό πλαίσιο της αεροπλοΐας στην επικράτεια του, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση, «προαπαιτούμενο» της εθνικής ανεξαρτησίας του και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να θυσιαστεί στον βωμό των νεοφιλελεύθερων επιδιώξεων των Βρυξελλών.

Κάποτε στην αρχαιότητα οι βάρβαροι ζητούσαν γην και ύδωρ, όπως συνέβη ακριβώς με το προηγούμενο νομοσχέδιο. Τώρα φαίνεται έκτος από γη και ύδωρ θέλουν και τον αέρα!

Θα ήθελα να κλείσω την εισήγησή μου, υπενθυμίζοντας σε όλους τους συμπολίτες μας, αλλά ιδίως σε εσάς, την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος, την υπεράσπιση του οποίου αδιάλειπτα χρησιμοποιούσατε στον αντιπολιτευτικό σας λόγο στο παρελθόν: Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βια. Σήμερα, η βια έχει τη μορφή ατέλειωτων καταστροφικών μέτρων, κατεπείγοντος χαρακτήρα!

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή θα καταψηφίσει το εν λόγω νομοσχέδιο σαν μία πράξη αντίστασης ενάντια στους ξένους που επιβουλεύονται την Πατρίδα μας και ενάντια στους ενταύθα υποτακτικούς τους. Θα καταθέσουμε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία για τα άρθρα 1 και 78.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/elenh-zaroulia-meta-apo-gh-kai-udwr-paradinete-kai-ton-ethniko-enaerio-chwr#ixzz4MIf3KoVA

Exit mobile version