Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Δράμα, Καβάλα

Συναγωνιστές από την Τοπική Οργάνωση Δράμας πραγματοποίησαν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου εκτεταμένη ενημερωτική δράση στο λεκανοπέδιο του Νευροκοπίου και συγκεκριμένα στα χωριά Εξοχή, Λευκόγεια, Χρυσοκέφαλο, Νευροκόπι, Οχυρό, Βόλακα, όπου και διένειμαν έντυπο υλικό και εφημερίδες του Κινήματος.

Με μεγάλη προθυμία οι κάτοικοι των χωριών έσπευσαν να συζητήσουν με τους Συναγωνιστές, τους οποίους και ευχαρίστησαν για την συνεχή παρουσία και παρεμβάσεις τους, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν με αγανάκτηση, οι κυβερνώντες και οι τοπικές αρχές τους έχουν εγκαταλείψει παντελώς.

Η ερήμωση των χωριών από νέους, που μεταναστεύουν στο εξωτερικό εξαιτίας των εθνοκτόνων πολιτικών, και η γενικότερη απαξίωση των παραγωγικών δομών της επαρχίας και του πληθυσμού αποτελούν έργα της συγκυβέρνησης, απέναντι στα οποία αντιστέκεται μαχητικά η Χρυσή Αυγή με την ανάδειξη του αντίκτυπο του μνημονιακού ζυγού.

Την πλήρη εγκατάλειψη και αδιαφορία των αρχών κατήγγειλε ο πρόεδρος του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» σε κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής Καβάλας, το οποίο ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του προς ενημέρωση της κατάστασης του ιδρύματος και το μέλλον των παιδιών που στεγάζονται σε αυτό. Κατά την ξενάγηση στους χώρους του ιδρύματος ο πρόεδρος είχε την ευκαιρία να αναλύσει τα προβλήματα που κυρίως έχουν να κάνουν με τα οικονομικά, καθώς το ίδρυμα, αν και φιλοξενεί παιδιά με ειδικές ανάγκες, λειτουργεί χωρίς καμία κρατική χρηματοδότηση ή επιδότηση από την τοπική αυτοδιοίκηση. Έτσι, όπως ο ίδιος προειδοποιεί, απουσία δυνατότητας είσπραξης των αναγκαίων εσόδων η Αγία Μαρίνα είναι καταδικασμένη, με αποτέλεσμα δεκάδες παιδιά να μείνουν στον δρόμο.

Αντιθέτως, η συγκυβέρνηση του μνημονίου επιλέγει να χρηματοδοτεί και να στηρίζει με κάθε μέσο τους λαθρομετανάστες, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς πως μόνο σε τοπικό επίπεδο η περιφέρεια ΑΜ-Θ και ο δήμος Καβάλας έχουν δαπανήσει περίπου 400.000 ευρώ για τη σίτιση και στέγαση των λαθρομεταναστών. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση -και μάλιστα για μια κυβέρνηση της «αριστεράς» και των δικαιωμάτων- είναι ότι στο κάλεσμα του προέδρου του ιδρύματος ανταποκρίθηκε μόνο η Χρυσή Αυγή, καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Καβάλας ούτε που καταδέχτηκαν να επισκεφτούν το ίδρυμα. Προφανώς ο χρόνος τους είναι ελάχιστος, αφού αφιερώνεται αποκλειστικά στην ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών και των λαθρομεταναστών.

xamak.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-drama-kabala1#ixzz4MZfqob8t

Exit mobile version