Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνεχείς προκλήσεις: Όλο τον Σεπτέμβριο τουρκικά υποβρύχια σαρώναν το Αιγαίο – ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχείς προκλήσεις: Όλο τον Σεπτέμβριο τουρκικά υποβρύχια σαρώναν το Αιγαίο - ΒΙΝΤΕΟ

Οι κυβερνώντες την επαύριο του πραξικοπήματος στην Τουρκία, το οποίο έβγαλε απόλυτο «σουλτάνο» τον Ταγίπ Ερντογάν, μας έλεγαν – για να δικαιολογήσουν την στήριξή τους σε αυτόν – ότι τώρα οι τούρκοι θα κάτσουν ήσυχοι και δεν θα πραγματοποιούν παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Διαβάζουμε, όμως, σήμερα στην «Καθημερινή» ότι μέσα στον Σεπτέμβριο, δηλαδή αμέσως μετά το πραξικόπημα, τρία υποβρύχια του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (μεταξύ των οποίων το Dolunay) είχαν δεσμεύσει και κινήθηκαν σε εκτεταμένες περιοχές σχεδόν στο σύνολο του Αιγαίου. 

Συγκεκριμένα δεσμεύθηκαν περιοχές γύρω από τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο, τη Χίο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, την Κάρπαθο, το Καστελόριζο και τα βόρεια της Κρήτης. Όπως ανέφεραν στρατιωτικές πηγές η κίνηση των τουρκικών υποβρυχίων στοχεύει στην έργω αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και φυσικά της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Γι’ αυτό και, όπως αναφέρει η εφημερίδα, κρίθηκε αναγκαία η άμεση κινητοποίηση του Πολεμικού Ναυτικού. καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, έξι ελληνικά υποβρύχια (μεταξύ των οποίων το «Πρωτεύς», «Ματρώζος» και «Πιπίνος») κινούνταν, έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, προκειμένου να επισημάνουν δια της παρουσίας τους την κυριαρχία της Ελλάδας στον χώρο.

Παράλληλα λεπτομερές υπόμνημα διαμαρτυρίας προς την στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ για την αμφισβήτηση του υφιστάμενου status quo στο Αιγαίο πέλαγος από την Τουρκία, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις, κατέθεσε επισήμως πριν από λίγες ημέρες η Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunecheis-proklhseis-olo-ton-septembrio-tourkika-upobruchia-sarwnan-to-aiga#ixzz4Mc0tM5Sg

Exit mobile version