Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Φάρσαλα, Αθήνα

Η Τ.Ο. Φαρσάλων του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή παρευρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις της κοινότητας Μ. Ελευθεροχωρίου του Δήμου Ελασσόνας στο νομό Λάρισας με αφορμή την συμπλήρωση 104 ετών από την απελευθέρωση της Ελασσόνας και της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου από τον Ελληνικό Στρατό κατά τους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913.

Το Μεγάλο Ελευθεροχώρι, η ιστορία του οποίου ανάγεται στα χρόνια του Βυζαντίου, υπήρξε το πρώτο χωριό που απελευθερώθηκε από τα Ελληνικά στρατεύματα το 1912.Το κλιμάκιο της Τ.Ο. Φαρσάλων έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους κατοίκους της κοινότητας μαζί με τους οποίους παρακολούθησαν την Δοξολογία στον ιστορικό Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, τρίκλιτη βασιλική του 18ου αιώνα.

Ακολούθησε κατάθεση Στεφάνου του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή στο  Ηρώο της κοινότητας  αφιερωμένο στους ήρωες πεσόντες κατά τους απελευθερωτικούς Αγώνες του Έθνους, από τον γραμματέα της Τοπικής συναγωνιστή Νίκο Καραμητράκη.

Η Χρυσή Αυγή  ήταν παρούσα στην σεμνή τελετή απελευθερώσεως της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας στο Μ. Ελευθεροχώρι  ύστερα από πέντε αιώνες Οθωμανικού ζυγού(1420-1912) μιας περιοχής στενά δεμένης με τον μύθο και την ιστορία των Ελλήνων μιας και η πρώτη αναφορά για  την περιοχή  γίνεται στα Ομηρικά Έπη ,στην Ιλιάδα(Β 739), όπου η αρχαία πόλη ”Λευκή Ολοσσών” αναφέρεται μαζί με τον ηγεμόνα της Πολυκλείτη ο οποίος έλαβε μέρος στον Τρωικό πόλεμο.

Η Χρυσή Αυγή παραμένει πιστή στις αρχές και στα υψηλά της ιδεώδη ως η μόνη πολιτική δύναμη που αντιστέκεται στα κακόβουλα σχέδια των εχθρών του Ελληνικού Έθνους και προασπίζεται τα δίκαια της Φυλής.

Από τις 5 Οκτωβρίου 2016 ο ήρωας Ηλίας Δαλαμάγκας αναπαύεται στην Πατρώα Γη έχοντας επιτελέσει το Υπέρτατο Χρέος προς την Πατρίδα. 42 χρόνια μετά την προδοσία και Εθνική τραγωδία της Κύπρου,ο Ηλίας Δαλαμάγκας της Α’ Μοίρας Καταδρομών ο οποίος έπεσε υπέρ βωμών και εστιών υπερασπιζόμενος την Ελληνική Γη της Κύπρου από τον βάρβαρο Αττίλα, επέστρεψε στο Μεσοχώρι Ελασσόνας Λάρισας. Τα οστά του παρέδωσε στους  οικείους του η Ελληνική Πολιτεία .Η Τ.Ο. Φαρσάλων του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή ήταν παρούσα στην νεκρώσιμη Ακολουθία αποτίοντας φόρο τιμής στον Ήρωα Καταδρομέα Ηλία Δαλαμάγκα.

Πλήθος κόσμου το απόγευμα του Σαββάτου στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών παρακολούθησε μια ενδιαφέρουσα ομιλία του Συναγωνιστή και Γραμματέα της Τοπικής Ιωάννη Βουλδή με θέμα τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Ο Συναγωνιστής Βουλδής, αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια στα αντιλαϊκά και φορομπηχτικά μέτρα που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση Σύριζα -Ανέλ εναντίον του Ελληνικού λαού, όπως οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας λόγω ασήμαντων ποσών προς τους τραπεζίτες. Ο Συναγωνιστής τόνισε ότι η μόνη αντιμνημονιακή και φιλολαϊκή πολιτική δύναμη στην χώρα είναι η Χρυσή Αυγή και αυτή πρέπει να εμπιστευθεί ο Ελληνικός λαός, όχι μόνο για να καταργήσει τα αντεθνικά και αντιλαϊκά μνημόνια, αλλά και για να γίνει στην πραγματικότητα ο Ελληνικός λαός αφέντης στον τόπο του.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn559#ixzz4MgKJpIEQ

Exit mobile version