Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σύννεφα στη ΝΔ: Προειδοποιητική βολή Μεϊμαράκη κατά Μητσοτάκη

Σύννεφα στη ΝΔ: Προειδοποιητική βολή Μεϊμαράκη κατά Μητσοτάκη

Μπορεί στη ΝΔ την ημέρα των γενεθλίων (4 Οκτωβρίου) του κόμματος να ήθελα να κάνουν πράξη την κλασική ατάκα του Ντίνου Ηλιόπουλου «Σήμερα δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα», από την ταινία «Ο ατσίδας», αλλά αυτήν την… ωραία ατμόσφαιρα φρόντισε να την χαλάσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος δήλωσε ότι «Η παρατεταμένη πολιτική και οικονομική κρίση επιβάλλει την αλλαγή πολιτικής και την εθνική συνεννόηση σε κρίσιμα ζητήματα».

Η τοποθέτηση αυτή ερμηνεύτηκε από τους γνωρίζοντες τη «γαλάζια» ανθρωπογεωγραφία ως εκτός γραμμής, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εξέφρασαν την απορία τους για τον χρόνο που επέλεξε ο άλλοτε πρόεδρος της Βουλής να προβεί σε αυτή. «Πάνω που φαινόταν να είχε κλείσει, έστω και προσωρινά, αυτό το εσωκομματικό μέτωπο, καταδεικνύεται ότι υπάρχει ακόμη ψυχική απόσταση», λένε χαρακτηριστικά.

Μπορεί ο Σπύρος – Άδωνις Γεωργιάδης και το επιτελείο του να επιχείρησαν να πάρουν «στο ψιλό» τον Μεϊμαράκη («Για κάτι τέτοια σε προτιμούσε για αρχηγό της ΝΔ ο Τσίπρας»), αλλά ο Μητσοτάκης δεν έχει κάποιον λόγο να τραβήξει το αυτί του Μεϊμαράκη, γιατί γνωρίζει ότι δεν είναι παντοδύναμος και αν μέχρι στιγμής δεν αμφισβητείται ανοιχτά είναι μόνο και μόνο επειδή βρίσκεται σε τροχιά εκλογικής νίκης και γι’ αυτό τον ανέχονται. Βεβαίως, ο Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του δεν έχουν αυταπάτες ότι θα πάρουν αυτοδυναμία.

Μπορεί για ευνόητους λόγους να λένε άλλα, γνωρίζουν όμως ότι έχουν καθηλωθεί σε ένα ποσοστό το οποίο σε καμία περίπτωση ούτε καν φτάνει το 30%. Ξέρουν, επίσης, ότι μπορεί να αναγκαστούν να συγκυβερνήσουν ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν ο συνδυασμός των «κουκιών» δεν βγαίνει διαφορετικά και οι εντολείς τους από το εξωτερικό τους δώσουν αυτή την διαταγή.

Επομένως, ο Μεϊμαράκης δεν λέει κάτι το ανεδαφικό και εξωπραγματικό, αλλά κάτι το οποίο έχει σημαντικές πιθανότητες να γίνει πράξη μετά την διεξαγωγή των επόμενων εκλογών. Αυτά, βεβαίως, δεν είναι του παρόντος, καθώς αυτό που ισχύει τώρα είναι η γραμμή της «μέχρι εσχάτων» σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε φραστικό και τυπικό επίπεδο, φυσικά, αφού η ΝΔ έχει φροντίσει με την ψήφιση (και απ’ αυτήν) του τρίτου Μνημονίου να νομιμοποιήσει πολιτικά το ξεπούλημα της Χώρας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunnefa-sth-nd-proeidopoihtikh-bolh-meimarakh-kata-mhtsotakh#ixzz4MkynVVQb

Exit mobile version