Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εφημερίδα «Δημοκρατία»: Κοινή πορεία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τον χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας

Εφημερίδα «Δημοκρατία»: Κοινή πορεία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τον χωρισμό Κράτους - Εκκλησίας

Χέρι-χέρι βαδίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εναντίον της Ορθοδοξίας με σαφή σκοπό τον χωρισμό Κράτους και Εκκλησίας.

Ενδεικτικό (όσο και αποκαλυπτικό) των κοινών προθέσεών τους είναι τα όσα έγραψε στην “Κυριακάτικη Δημοκρατία” ο φίλα προσκείμενος στη ΝΔ δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής: «Στην πραγματικότητα λοιπόν πίσω από τις γενικόλογες ιδεολογικές διακηρύξεις για την προώθηση του χωρισμού κράτους-Εκκλησίας και τη φραγκολεβαντίνικη ουδετεροθρησκία κρύβεται ένα ριζικό σχέδιο αναθεώρησης με στόχο τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων της Ελλάδας με την Τουρκία, τη Ρωσία, την Αμερική και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ωστόσο το σχέδιο αυτό, που θα συζητηθεί στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ακροθιγώς (λόγω της συγκυρίας) αλλά και στις λαϊκές συνελεύσεις που θα διεξαχθούν ανά την Ελλάδα στο προσεχές εξάμηνο (με αφορμή την εκκίνηση του διαλόγου για το Σύνταγμα), είναι σαφές και συγκεκριμένο. Βασίζεται τόσο στην πρόταση της ομάδας του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου για την αναθεώρηση («Καινοτόμο Σύνταγμα») όσο και στην παλαιότερη πρόταση της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του ανθρώπου που είχε εκπονηθεί το 2005 και υιοθετηθεί από την τότε ηγεσία του Συνασπισμού.

Επίλεκτα μέλη της άλλωστε μετέχουν σήμερα στην κυβέρνηση και «διώκουν» ιεράρχες με τον αντιρατσιστικό νόμο, όπως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Κωστής Παπαϊωάννου. Άλλα μέλη της ομάδας αυτής, γνωστοί πατριαρχικοί, είναι σύμβουλοι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και λειαίνουν με την επιρροή που ασκούν τις θέσεις του κόμματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η θέση της Ν.Δ. για τα Θρησκευτικά ήταν πολύ ήπια και χλιαρή. Είναι επίσης χαρακτηριστικό το πρωτοφανές να επιτίθεται η Ιεραρχία με ανακοίνωσή της ταυτόχρονα στην Αριστερά και τη Ν.Δ.-σε αυτήν πήγαινε το καρφί του Πειραιώς που υιοθέτησε ο Αρχιεπίσκοπος περί «νεοφιλελευθερισμού». Στο παρασκήνιο μάλιστα λέγεται με έμφαση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί την πρόταση Μητσοτάκη για ιδιωτικά πανεπιστήμια-σε μια παραλλαγή που αναλύω σε άλλο σημείο- με όρο να στηρίξει η Ν.Δ. την κατάργηση ή τροποποίηση του άρθρου 3 του Συντάγματος.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε προσφέρεται η αντιπολίτευση να συμφωνήσει από τώρα στον προσδιορισμό από την προαναθεωρητική  Βουλή των άρθρων που θα αλλάξουν από τη νέα, συμπεριλαμβάνοντας μεταξύ αυτών και το άρθρο 3!»

Από την μελέτη των γραφομένων του Κοττάκη είναι ολοφάνερη η συνύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ στον πόλεμο κατά της Ορθόδοξης Πίστης του Λαού μας. Ο Μητσοτάκης (όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, με τις εξελίξεις των γεγονότων να μας δικαιώνουν) είναι έτοιμος «να συμφωνήσει» στον χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, αρκεί να ικανοποιηθούν οι νεοφιλελεύθερες επιθυμίες τους για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Αφού η ΝΔ αρχικά συναίνεσε στον περιβόητο «αντιρατσιστικό» νόμο, αφού επίσης ψήφισε την δημιουργία τζαμιού στο κέντρο της Αθήνας και το Σύμφωνο Συμβίωσης, τώρα κλείνει πονηρά το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ για την  εξουδετέρωση και την πλήρη εκμηδένιση της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Και όμως, οι πολιτικοί απατεώνες και πατριδοκάπηλοι της ΝΔ έχουν το απύθμενο θράσος να προσπαθούν «να ψαρέψουν» αγνούς Έλληνες πατριώτες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τον «προδοτικό ρόλο» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια στιγμή έχουν ξεκάθαρη συνοδοιπορία μαζί του σ’ όλα τα εθνομηδενιστικά σχέδιά του.

Η αποκάλυψη του πραγματικού βρώμικου προσώπου της ΝΔ αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την εξυπηρέτηση της Αλήθειας και ενάντια στα ύπουλα εθνομηδενιστικά σχέδιά της.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/dhmokratia-koinh-poreia-suriza-nd-gia-ton-chwrismo-kratous-ekklhsias#ixzz4MnnPPpgK

Exit mobile version