Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Αλεξανδρούπολη, Πειραιάς

Συναγωνιστές από την Τ.Ο. Αλεξανδρούπολης, παρουσία του γραμματέα και περιφερειακού σύμβουλου ΑΜΘ Κιτσόπουλου Χρήστου, παραβρέθηκαν στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην πόλη του Διδυμοτείχου για να καταθέσουν στεφάνι και να τιμήσουν τον ήρωα που έπεσε την ώρα του καθήκοντος και ύστερα από 42 χρόνια τα οστά του επιστρέφουν στην γενέτειρα του για να ενταφιαστούν στο στρατιωτικό νεκροταφείο Διδυμοτείχου.

Η ελληνική γη γεννά συνεχώς ήρωες για να μπορούν να μας συνδέουν συνεχώς με το ένδοξο παρελθόν της πατρίδας μας σε πείσμα όλων όσων προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι σημερινοί Έλληνες δεν έχουμε καμία σχέση με το ιστορικό παρελθόν μας. «οι Ήρωες δεν θνήσκουν, πίπτουν και το Αίμα τους που Ποτίζει τη Γη, τους Αναγεννά» αυτή την απάντηση δίνει ο Ιωάννης Μεταξάς.

Σε μια παράτολμη επιχείρηση που η κωδική της ονομασία ήταν «επιχείρηση  Νίκη» που δόθηκε σε μυστική στρατιωτική αποστολή της Ελλάδος την 21η προς 22α Ιουλίου 1974 προς την Κύπρο με σκοπό την αερομεταφορά καταδρομέων στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας. Η αποστολή χαρακτηρίσθηκε από τον διεθνή τύπο ως “αποστολή αυτοκτονίας”. Ο σχεδιασμός της επιχείρησης προέβλεπε την αερομεταφορά της Α’ Μοίρας καταδρομέων κατά την διάρκεια της νύχτας – σε απόλυτη σιγή ασυρμάτου – πτήση σε χαμηλό ύψος – χωρίς συνοδεία μαχητικών – προσγείωση – αποβίβαση καταδρομέων – επιστροφή στην Σούδα.

Τα προβλήματα που αντιμετώπισαν ήταν πολλά τελικά κατά την διάρκεια της προσγείωσης τα 15 Noratlas λόγω καθυστέρησης του ΑΕΔ να ενημερώσει τo ΓΕΕΦ και τα αντιαεροπορικά στοιχεία αποτελούμενα από τις 185η και 184η Μοίρες αντιαεροπορικών πολυβόλων και τα οποία φύλαγαν την περιοχή, δεν ενημερώθηκαν με αποτέλεσμα να θεωρήσουν ότι τα αεροσκάφη τα οποία πέταγαν ήταν εχθρικά. Αμέσως άρχισαν έντονα αντιαεροπορικά πυρά τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα, το “ΝΙΚΗ 4” το οποίο βρισκόταν στο στάδιο προσγείωσης, να αρπάξει φωτιά και να συντριβεί λίγα χιλιόμετρα από τον διάδρομο προσγείωσης.

Στο αεροπλάνο αυτό ήταν και ο καταδρομέας Χατζόπουλος Χρήστος. Από το λάθος αυτό της αεράμυνας βλήθηκε από αντιαεροπορικό εκτός του αεροδρομίου και κόστισε τη ζωή σε 4 αεροπόρους και 29 καταδρομείς από το “ΝΙΚΗ-4” όπου διεσώθη ένας καταδρομέας καθώς και τον θάνατο 2 και τον τραυματισμό 9 ακόμα καταδρομέων στο “ΝΙΚΗ 6”. Από την δύναμη των 318 ανδρών της Α’ Μοίρας καταδρομών 278 παρέμειναν στην Κύπρο και πολέμησαν. Ο καταδρομέας Χατζόπουλος Χρήστος ένας από τους 29 νεκρούς ήρωες.

Γεννήθηκε στο Ελαφοχώρι Διδυμοτείχου του νομού Έβρου το 1952 και φοίτησε εκεί στο Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια στο εξατάξιο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου. Διαθέτοντας αξιόλογα αθλητικά προσόντα, υπήρξε αθλητής και ποδοσφαιριστής και πέτυχε να εισαχθεί στη Γυμναστική Ακαδημία. Στις 26 Απριλίου 1974 κατατάχθηκε ως στο Σώμα Καταδρομών στο Μεγάλο Πεύκο. Συνέχισε την εκπαίδευσή του στις καταδρομές στη Ρεντίνα και ύστερα στη Σούδα της Κρήτης. Στις 22 Ιουλίου 1974, μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στάλθηκε εκεί μαζί με άλλους συναδέλφους του για την υπεράσπισή της, αλλά καταρρίφθηκε το αεροπλάνο που τους μετέφερε και πέρασε στην αθανασία σε ηλικία μόλις είκοσι δύο χρόνων.

Την Παρασκευή 7/10 πραγματοποιήθηκε ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιώς από το μέλος της κεντρικής επιτροπής και περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Μουλιανάκη Περικλή με θέμα τις πολιτικές θέσεις της Χρυσής Αυγής.

Ο συναγωνιστής ανέλυσε τους βασικούς άξονες του πολιτικού μας  προγράμματος, επισήμανε τις πολιτικές λύσεις για τα μείζονα ζητήματα της πατρίδας μας και κατέληξε τονίζοντας πως η πίστη, η ανιδιοτέλεια και η πολιτική μας βούληση εγγυώνται την τελική επικράτηση του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος.

Κάλεσε δε άπαντες σε ετοιμότητα και αγωνιστή εγρήγορση και εν συνεχεία ακολούθησε συζήτηση και σχολιασμός με τους παρόντες.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-peiraias-anatolikh-attikh1#ixzz4MrgfZlW2

Exit mobile version