Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σαρώνουν το Αιγαίο τα τουρκικά υποβρύχια! Σε αχρηστία έβγαλαν τα ελληνικά ανθυποβρυχιακά οι Σύριζα-Ανέλ

Σαρώνουν το Αιγαίο τα τουρκικά υποβρύχια! Σε αχρηστία έβγαλαν τα ελληνικά ανθυποβρυχιακά οι Σύριζα-Ανέλ

Και στο βάθος… το ξεπούλημα των υδρογονανθράκων του Αιγαίου

Πριν από λίγες μέρες, στις 10 Οκτωβρίου 2016, ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας Δημήτρης Βίτσας παραπονέθηκε στην Τουρκία να μην δεσμεύει περιοχές και να μην στέλνει ιδιαίτερα τα υποβρύχια της στο Αιγαίο για ασκήσεις που προσομοιάζουν κανονική στρατιωτική εισβολή. Σε αντιμετώπιση της άμεσης υποβρύχιας τουρκικής προκλητικής στρατιωτικής δύναμης ο Βίτσας μας υποσχέθηκε ότι από πλευράς ασφάλειας και δυνατότητας αποτροπής, «ουδέν το πρόβλημα» επειδή έχει κάνει με διπλωματικό τρόπο αναγκαίες παραστάσεις και διαμαρτυρίες σε διεθνείς οργανισμούς μέσω του υπουργείου εξωτερικών.

Επίσης ο Βίτσας, άξιος διαχειριστής του “θα” ως ένας νέος Αντρέας μας δήλωσε ότι τα αποτελέσματα αυτής της καταπληκτικής διπλωματικής λαβής που καταφέρνει με τις “αναγκαίες παραστάσεις και διαμαρτυρίες” του στους τούρκους θα φανούν σύντομα.Επίσης ο Βίτσας μας δήλωσε ότι καθήκον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι να παρακολουθεί τις εξελίξεις, κι εκεί που έχει να κάνει με ελληνικά συμφέροντα και ελληνικά δικαιώματα να παρεμβαίνει και να έχει τις διπλωματικές και τις άλλες δυνάμεις σε ετοιμότητα. Αυτά και κάνει.

Όχι δεν κάνετε καλά κύριε Βίτσα! Καθήκον ενός σοβαρού υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι να προλαβαίνει τις εξελίξεις και εκεί που έχει να κάνει με ελληνικά συμφέροντα και δικαιώματα να έχει σε πλήρη ετοιμότητα την δυνατότητα να επεμβαίνει αποτελεσματικά και αποτρεπτικά. Και με αυτό το τακτικό όπλο της στρατιωτικής ισχύος θα πρέπει να εξοπλίζεται η Εθνική Στρατηγική και μέσω της ορθής διπλωματίας να σφυρηλατεί στην σκέψη του κάθε τούρκου ότι η Ελλάδα είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα και ούτε θα πρέπει να σκεφτεί να τολμήσει κάποια παραβίαση, πόσο μάλλον να κάνει εκ του ασφαλούς και με περισσό θράσος δημόσιες εξαγγελίες αμφισβήτησης συνοριακών γραμμών και παράλογες απαιτήσεις κατάληψης νήσων.

Ένα σημείο των δηλώσεων του Βίτσα φανερώνει την συνενοχή των συστημικών κομμάτων, δηλαδή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έχουν προβεί συνεχώς στην διάρκεια της μεταπολίτευσης σε κινήσεις καταστροφικές για την αμυντική ικανότητα της Ελλάδος. Δηλαδή το σημείο εκείνο που ο Βίτσας υπογράμμισε ότι του προκαλεί εντύπωση το γεγονός της κριτικής ιδίως από κόμματα όπως η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ που “γνωρίζουν πώς λύνονται αυτά τα ζητήματα”.

Ειδικότερα στο θέμα της περιορισμένης δυνατότητας διεξαγωγής ανθυποβρυχιακού πολέμου από την Ελλάδα θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι δεν προκαλεί σε εμάς εντύπωση η πρόσφατη τουρκική προκλητικότητα. Επειδή ένα από τα βασικότερα όπλα ανθυποβρυχιακού πολέμου είναι τα  αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας.

Και τα Ελληνικά P-3 Orion είναι καθηλωμένα από το 2009! Για την ιστορία εκείνη την χρονιά, το 2009, προγραμματιζόταν η απόκτηση νέων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας για την επιτήρηση των ελληνικών θαλασσών. Είναι αλήθεια ότι τα Ελληνικά Orion είναι σήμερα ηλικίας τριάντα πέντε (35) ετών! Δεν σημαίνει ότι δεν είναι αξιόπλοα με την σωστή κοστοβόρα συντήρηση άλλα δεν σημαίνει ότι και η αντοχή υλικών τους είναι στο καλύτερο επιχειρησιακό επίπεδο. Τελικά ο διαγωνισμός για καινούργια αεροσκάφη ακυρώθηκε χωρίς να προχωρήσει η διαδικασία ούτε στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών που είχαν υποβληθεί. Από τότε αυτό το νευραλγικό θέμα για την δυνατότητα διεξαγωγής ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων με αεροσκάφη από την Ελλάδα το έχουν χειριστεί ενδεικτικά ο Αβραμόπουλος και ο Δένδιας.

Δηλαδή η κυβέρνηση Σαμαρά πήρε την πολιτική απόφαση να παγώσει αυτό το ύψιστο θέμα Εθνικής Άμυνας. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστως συνηγόρησε σε αυτήν την σοβαρή παράβλεψη με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις αντιδράσεις του τότε επικεφαλής του Τμήματος Αμυντικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Δρίτσα, ο οποίος προειδοποιούσε την κυβέρνηση Σαμαρά να μην προχωρήσει σε εκταμίευση κονδυλίων για οπλικά συστήματα. Βέβαια είναι οξύμωρο σχήμα οι έννοιες αμυντική πολιτική και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όσο μπορούν να ξεγελούν τον Έλληνα πολίτη ο ΣΥΡΙΖΑ θα δηλώνει ακόμη και… θρήσκος.

Φτάνουμε στον Μάρτιο του 2015, δηλαδή με κυβέρνηση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ όπου το ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του Τσίπρα, αποφασίζει τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έως 5 αεροσκαφών P-3B Orion του Πολεμικού Ναυτικού. Μια απευθείας ανάθεση πεντακοσίων (500) εκατομμυρίων δολαρίων με τον “εκσυγχρονισμό” αεροσκαφών ηλικίας 35 ετών να ολοκληρώνεται σε έξι με επτά χρόνια από σήμερα, όπου αυτά τα αεροσκάφη θα έχουν σαρανταρίσει! Ειλικρινά ελπίζουμε να μην τα χρειαστούμε στο μέσο διάστημα!

Είναι προφανές ότι η αμυντική δυνατότητα της Ελλάδας γενικά δεν ενδιαφέρει καθόλου τους συστημικούς πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-ΝΔ, καθώς και όλα τα άλλα πιόνια του προδοτικού τόξου. Αλλιώς θα είχαμε ήδη καινούργια αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας με πληρώματα που ήδη θα μετρούσαν αρκετές ώρες εκπαίδευσης σε αυτά, όπως έχει η τουρκία τα ATR 72-600 που τα στέλνει ασυνόδευτα να παραβιάζουν το Ελληνικό FIR και να χλευάζουν τους Έλληνες χειριστές των F-16 που στέλνονται να τα αναχαιτίσουν.

Η αληθινή ιστορία είναι ότι την ίδια περίοδο που το ΚΥΣΕΑ αποφάσιζε την άμεση εκταμίευση των 500 εκατ. δολαρίων για την “αναβάθμιση” των αεροσκαφών στην Αθήνα βρέθηκε η βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ, η οποία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Άμυνας, σχεδόν υπό συνθήκες μυστικότητας.

Οι αμερικάνοι αξιωματούχοι σπάνια επισκέπτονται την χώρα μας μόνο για διακοπές. Ο ίδιος ο Καμμένος μας αποκάλυψε ότι σε αυτές τις συνομιλίες του με την Νούλαντ έθιξαν την συνεκμετάλλευση των πιθανών κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου που υπάρχουν στην Ελληνική επικράτεια σε ποσοστό 70%-30%, δήλωση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο. Ο Καμμένος επίσης  τότε είχε υπογραμμίσει ότι η πιθανή συνεκμετάλλευση των φυσικών πόρων του Αιγαίου με τις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε μία γραμμή χρηματοδότησης, δηλαδή σε μια οικονομική και στρατιωτική συνεργασία που θα μας απαλλάξει από πολλά προβλήματα. Άλλωστε οι υδρογονάνθρακες της Ελλάδας είναι και ο λόγος που έχει μπει το ΔΝΤ στα μνημόνια της χώρας μας.

Το προδοτικό τόξο ενδιαφέρεται μόνο για τον πλουτισμό του. Οι άλλες εναλλακτικές λύσεις για αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας αποκλείστηκαν, είτε επειδή δεν συνέφεραν και ήταν ακριβότερες, είτε επειδή δεν εξυπηρετούσαν τα εθνικά συμφέροντα. Παραμύθια για μικρά παιδιά!

Μόνο με τον Λαϊκό Σύνδεσμο – Χρυσή Αυγή θα μπορέσει να υπάρξει μια Εθνική Κυβέρνηση στην Ελλάδα που να υψώσει σωστή διπλωματία και να προβεί στα κατάλληλα εξοπλιστικά προγράμματα ώστε πραγματικά να προστατέψει το μέλλον του Ελληνικού Έθνους και αποτελεσματικά να διατηρήσει την Εθνική Κυριαρχία της Πατρίδας μας!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chwris-ellhnika-aeroskafh-nautikhs-sunergasias-suchnoi-episkeptes-pia-ta-to#ixzz4MtEhNOuC

Exit mobile version