Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνάντηση “Ελληνικής Αυγής” με τον Πρόεδρο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ: Ανταλλαγή απόψεων και θέσεων για την σωτηρία του οργανισμού

Μετά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και την επί μακρόν απροθυμία της κυβέρνησης να δώσει άμεση λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός, κλιμάκιο της Ελληνικής Αυγής με τους συναγωνιστές Ματθαιόπουλο Αρτέμη και Γραικό Φώτη συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων του ΟΑΣΘ για να ενημερωθούν αναλυτικότερα επί του ζητήματος και να παραθέσουν τις προτάσεις τους.

Ο κ. Τσερμενίδης Δημήτρης αφού υποδέχτηκε και ευχαρίστησε το κλιμάκιο της Ελληνικής Αυγής για το ενδιαφέρον του, το οποίο δεν μπορεί να περιχαρακώνεται μέσα σε αυστηρά κομματικά πλαίσια, ανέφερε λεπτομερώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΑΣΘ, τις απέλπιδες προσπαθειές του να έρθει σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο αλλά και τις προθέσεις του να προβεί σε όλα τα νόμιμα μέσα για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων του.

Με στοιχεία που έχει κατά καιρούς διαθέσει προς τα τοπικά μέσα, τους αρμόδιους φορείς αλλά και το Υπουργείο Μεταφορών, αποδεικνύεται πως λύση μπορεί να βρεθεί εφόσον η κυβέρνηση δείξει το απαραίτητο ενδιαφέρον και δεν ακολουθήσει την πεπατημένη οδό της απαξίωσης μέσω της διόγκωσης των χρεών του οργανισμού, με αποτέλεσμα το ξεπούλημα του να θεωρείται μονόδρομος.

Από την πλευρά της Ελληνικής Αυγής οι σύμβουλοι επανέλαβαν την πάγια θέση της παράταξης, ότι τα δεδουλευμένα των εργαζομένων πρέπει να καταβληθούν άμεσα και πως τα κρατικά ταμεία μπορούν να βρουν τους αντίστοιχους πόρους, που για άλλες περιπτώσεις κατασπαταλώνται χωρίς να υπάρχει δημόσιο συμφέρον (λαθρομετανάστευση κλπ). Τα χρέη του δημοσίου προς τον ΟΑΣΘ και, αντίστροφα, η σκοπούμενη διόγκωση των οφειλών του ΟΑΣΘ προς το δημόσιο δημιουργεί μια ασύμφορη κατάσταση, για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση που παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις αρνείται να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Το κράτος ναι μεν έχει τον πρώτο λόγο, αλλά για ευνόητους λόγους αποφεύγει να πάρει πρωτοβουλίες και να καταθέσει προτάσεις που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα, με αποτέλεσμα το ζήτημα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων του ΟΑΣΘ να επανέρχεται στην επικαιρότητα με συχνούς ρυθμούς.

Η προχειρότητα και ο τρόπος με τον οποίο η συγκυβέρνηση του μνημονίου αντιμετωπίζει κάθε κλάδο, είτε αυτός αφορά τις συγκοινωνίες είτε οτιδήποτε άλλο, όταν μάλιστα αδιαφορεί για τις επιπτώσεις της πολιτικής που ακολουθεί, δεν είναι παρά η απόδειξη της ανικανότητας και της ζημίας που προκαλεί στο δημόσιο συμφέρον, υπενθυμίζοντας μας την επιτακτική ανάγκη ανατροπής της και αντικατάστασης της από μία υπεύθυνη, σοβαρή εθνική κυβέρνηση.

xamak.gr 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunanthsh-ellhnikhs-aughs-me-ton-proedro-ergazomenwn-tou-oasth-antallagh-ap#ixzz4MzGdj1fI

Exit mobile version