Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποθρασύνθηκε πλήρως ο Ερντογάν και ζητάει τα πάντα!

Αποθρασύνθηκε πλήρως ο Ερντογάν και ζητάει τα πάντα!

Εκμεταλλευόμενοι πλήρως την παντελή ανυπαρξία εθνικής αντίδρασης από τις αλλεπάλληλες μεταπολιτευτικές και μνημονιακές κυβερνήσεις, οι τούρκοι αποθρασύνονται ολοένα και περισσότερο.

Έτσι, λοιπόν, σε πλήρη αμφισβήτηση της ελληνικής και της κυπριακής υφαλοκρηπίδας σε όλη την ανατολική Μεσόγειο επιμένει η Τουρκία, δείχνοντας τις πραγματικές προθέσεις της, καθώς με επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη, η οποία δημοσιεύτηκε και ως επίσημο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών στις 30 Σεπτεμβρίου, δηλώνει ότι έχει «απαράγραπτα δικαιώματα» στην υφαλοκρηπίδα δυτικά των ακτών της Κύπρου, έξω από τα στενά όρια των χωρικών υδάτων της και μάλιστα με θράσος καταγγέλλει παραβιάσεις των δικαιωμάτων που έχει!

Η συγκεκριμένη περιοχή που επικαλούνται οι τούρκοι όχι μόνο επικαλύπτει ένα σημαντικό τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ και οικοπέδων, για τα οποία ήδη υπάρχει διαδικασία διεθνούς διαγωνισμού, αλλά «εξαφανίζει» και την ελληνική υφαλοκρηπίδα όπως προκύπτει όχι μόνο από το Καστελόριζο και τη Στρογγύλη, αλλά και από τη Ρόδο, την Κάρπαθο και την ανατολική Κρήτη.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη (που πρόσφατα ανέλαβε νέος πρεσβευτής στην Ελλάδα) Χαλίτ Τσεβίκ, με την επιστολή του προς τον γ.γ. του ΟΗΕ, απαντά ουσιαστικά στην επίσημη διαμαρτυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας (της 6ης Σεπτεμβρίου) για την παρενόχληση από τουρκικό πολεμικό πλοίο του κυπριακού ερευνητικού σκάφους «R/V Flash Royal» στις 25 Αυγούστου, ενώ πραγματοποιούσε επιστημονική έρευνα εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Η τουρκική επιστολή δηλώνει ότι οι συντεταγμένες στις οποίες έγινε η παρενόχληση «βρίσκονται δυτικά του μεσημβρινού 23ο 16’58’’ και εμπίπτει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, όπου η Τουρκία έχει ipso facto και ab initio δικαιώματα, καθώς και νόμιμα συμφέροντα».

Αντιλαμβανόμενος ο Ερντογάν την απουσία σε μόνιμο βαθμό της κυβέρνησης της Ελλάδας από οποιαδήποτε ουσιαστική και δυναμική αντίσταση κατά της τουρκικής πολιτικής, συνεχίζει στο έπακρο την ανάπτυξη των επεκτατικών τουρκικών σχεδίων σε βάρος της Πατρίδος μας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apothrasunthhke-plhrws-o-erntogan-kai-zhtaei-ta-panta#ixzz4MzKeclRd

Exit mobile version