Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ο μπαρμπά – Φανούρης; Εκλιπαρεί τον Σύριζα να επιστρέψει…

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ο μπαρμπά - Φανούρης; Εκλιπαρεί τον Σύριζα να επιστρέψει...

Η επιτομή της πολιτικής ξεφτίλας, ο τύπος τον οποίο με απύθμενο θράσος τα καθεστωτικά ΜΜΕ μας τον παρουσίαζαν στον παρελθόν ως τον πιο “σοβαρό” (!) πολιτικό και τον “δημοφιλέστερο” (!!) σε σχέση με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, έγλειψε για μια ακόμη φορά εκεί που έφτυνε, μήπως και διασώσει το πολιτικό του τομάρι.

Ο λόγος, φυσικά, για τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος κάνει τα πάντα για να μπει στην κυβέρνηση και να πάρει οπωσδήποτε ένα υπουργείο. Τον Ιούνιο του 2010, στο Συνέδριο του Συνασπισμού, ο Φώτης Κουβέλης, επικεφαλής της Ανανεωτικής Πτέρυγας, τα βρόντηξε και αποχώρησε.

Στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το δεύτερο μετά το ιδρυτικό του 2013, που ξεκίνησε χθες, δηλώνει “νερό και αλάτι”, εκλιπαρώντας για έναν υπουργικό θώκο στην κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τον επικείμενο ανασχηματισμό. Ο Κουβέλης το 2010 θεωρούνταν “δεξιός” και “οικουμενικός” και ήταν σε κόντρα με την λεγόμενη ανανεωτική πτέρυγα, που ο ίδιος χαρακτήριζε ριζοσπαστική.

Όταν είχε αποχωρήσει, κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα για τακτικισμούς και κομματικά παιχνίδια και έτσι ίδρυσε την ΔΗΜ.ΑΡ., που όμως πολύ γρήγορα “εξαερώθηκε” από την ταύτιση με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Φαίνεται ότι αυτή ακριβώς η μνημονιακή προϋπηρεσία αποτέλεσε την εγγυητική επιστολή προκειμένου να εισέλθει και στην νυν μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο Κουβέλης, αφού εγκατέλειψε την ΔΗΜ.ΑΡ., λείανε αρκετές γωνίες και έριχνε δίχτυα επί μηνες στον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει στον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ και εγκαινιάζει την νέα συνεργασία του με την παρουσία του στο συνέδριο. Προχθες, μία μέρα πριν, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξηγεί τους λόγους της απόφασής του να συσπειρωθεί “με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα για τη δημοκρατία, τη δίκαιη ανάπτυξη, τον μετασχηματισμό της κοινωνίας και του κράτους κόντρα στα σχέδια για «αριστερή παρένθεση» και «δεξιά παλινόρθωση»”. Σημειώνει επίσης ότι “η μάχη εξόδου της χώρας από την κρίση πρέπει και μπορεί να κερδηθεί με κοινωνικά δίκαιους όρους, κόντρα στα κέντρα του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό”!

Για τόσο θράσος μιλάμε, από έναν πολιτικά ανύπαρκτο τύπο, ο οποίος δίχως την παραμικρή ηθική αναστολή αποθεώνει σήμερα αυτούς που κάποτε κατήγγειλε με τα χειρότερα λόγια. Ένας κλασικός εκπρόσωπος του “συνταγματικού τόξου”.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-apoluto-katanthma-tou-koubelh-sunechizetai.-ekliparei-ton-suriza-na-ton#ixzz4N3eVnjey

Exit mobile version