Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Α. Ματθαιόπουλος: Καμία ψήφος σε λογιστικές απάτες! Όχι σε νέα δάνεια που θα επιβαρύνουν τους δημότες – BINTEO

YouTube Poster

Την περασμένη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης στην πρώτη ειδική συνεδρίαση κλήθηκε να συζητήσει και να ψηφίσει επί του απολογιστικού πίνακα για το οικονομικό έτος 2015, διαδικασία που έληξε με την υπερψήφιση ενός ακόμα «πλεονασματικού» ισολογισμού στηριζόμενο σε λογιστικές αλχημείες και απάτες.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής για τη Θεσσαλονίκη, Συναγωνιστής Ματθαιόπουλος Αρτέμης, έλαβε το λόγο και αποδόμησε με επιχειρήματα τόσο την ψευδή απεικόνιση του ταμειακού πλεονάσματος, όσο και το υποτιθέμενο αναπτυξιακό και επενδυτικό έργο της διοίκησης Μπουτάρη, που εν μέσω οικονομικού στραγγαλισμού επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με ψεύτικες υποσχέσεις.

Χαρακτηριστικό του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο οδηγείται ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της χώρας είναι το παράδειγμα που αφορά τα δάνεια του Δήμου Θεσσαλονίκης και την ενδεχόμενη σύναψη ενός νέου, που θα επιβαρύνει με επιπλέον έξοδα τα ταμεία του, όταν το υπολειπόμενο ταμειακό διαθέσιμο υπολογίζεται ελλειμματικό κι ως εκ τούτου ο δανεισμός θα πρέπει να καλυφθεί με νέο δανεισμό και νέα τοκοχρεολύσια, δημιουργώντας έτσι μια νέα τρύπα από χρέη και ακάλυπτες υποχρεώσεις, που θα κληθούν να καλύψουν οι δημότες μέσω της αύξησης των δημοτικών τελών.

Στα αδιάσειστα επιχειρήματα του Συναγωνιστή Ματθαιόπουλου η διοίκηση Μπουτάρη απάντησε δια της σιωπής και απέφυγε να ανοίξει διάλογο πάνω στη βάση της ανάλυσης των αριθμών, παρά το γεγονός ότι ολόκληρη η συζήτηση κινήθηκε γύρω από αμφιλεγόμενα νούμερα και δείκτες.

Αυτό, όμως, που έχει πολιτικό ενδιαφέρον και ιδιαίτερη σημασία είναι ότι η Ελληνική Αυγή ήταν η μία εκ των δύο παρατάξεων που ψήφισε ΚΑΤΑ, μιας και οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ -που έκαναν αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς- επέλεξαν «λευκή» ψήφο, κλείνοντας το μάτι στις ασύμφορες επιλογές του Μπουτάρη και των συνεργατών του.

xamak.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/a.-matthaiopoulos-kamia-pshfos-se-logistikes-apates-ochi-se-nea-daneia-pou#ixzz4N60wIe7P

Exit mobile version