Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εσωκομματικός πόλεμος στην ΝΔ για την Λακωνία: Στα μαχαίρια Δαβάκης και Γρηγοράκος

Εσωκομματικός πόλεμος στην ΝΔ για την Λακωνία: Στα μαχαίρια Δαβάκης και Γρηγοράκος

Ο δρόμος προς την εξουσία μπορεί να ενώνει (έστω και προσωρινά) τις εσωκομματικές φατρίες στη ΝΔ, υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις όπου «σκοτώνονται» μεταξύ τους για την εξασφάλιση μιας πολυπόθητης βουλευτικής έδρας.

Ένα χαρακτηριστικό δείγμα αυτού του είδους εσωτερικής αναταραχής στη ΝΔ αποτελούν τα όσα συμβαίνουν στη Λακωνία, όπου το κλίμα μεταξύ του νυν βουλευτή του κόμματος Θανάση Δαβάκη και του ανεξάρτητου (σήμερα) και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Γρηγοράκου είναι πολεμικό.

Κι αυτό, γιατί το ενδεχόμενο ένταξης του Γρηγοράκου στο τοπικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του νυν βουλευτή του κόμματος Δαβάκη. Μάλιστα, ο Δαβάκης, απ΄ό,τι λέγεται, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας χαρακτηριστικά «ή εγώ ή αυτός».

Εκτός, όμως, από τον Δαβάκη, στην πιθανή υποψηφιότητα Γρηγοράκου αντιδρά και η άλλη υποψήφια της ΝΔ στην Λακωνία, Φεβρωνία Πατριανάκου, στην περίπτωση κατά την οποία οι εκλογές γίνουν με λίστα και επιχειρηθεί ο πρώην πασόκος να μπει δεύτερος, δηλαδή στην θέση της. Ας κρατήσουμε αυτή την πληροφόρηση, για να δούμε τι θα προκύψει στο τέλος.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένας ακόμη έντονος εσωκομματικός πονοκέφαλος προστέθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθηλωμένος εκλογικά Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αδυνατεί να ξεπεράσει το ποσοστό της ΝΔ από τις προηγούμενες εκλογές.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/eswkommatikos-polemos-sthn-lakwnia-gia-th-nd.-sta-machairia-dabakhs-grhgora#ixzz4N9nS59ps

Exit mobile version