Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Βόρεια Προάστια, Ξάνθη, Πέραμα

Την Τετάρτη 12.10.2016 στα γεμάτα κόσμο γραφεία της Τοπικής Βορείων Προαστίων οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλήθος ενδιαφερουσών δραστηριοτήτων. Στην αρχή ο Γραμματέας της Τοπικής Μιχάλης Μπέλλος αφού συνεχάρη τους συναγωνιστές για την άψογη οργάνωση και παρουσία της Τοπικής στον Φενεό Κορινθίας, αναφέρθηκε στην οργάνωση των προσεχών δράσεων της Τοπικής και ιδιαίτερα στον προγραμματισμό της εκδήλωσης της Τοπικής το Σάββατο 15.10.2016 στην Κηφισιά για την επέτειο του θανάτου του Παύλου  Μελά.

Ακολούθησε η προβολή ενός πολύ κατατοπιστικού βίντεο, το οποίο επιμελήθηκε ο συναγωνιστής Γ. Μπελεκούκιας, σχετικά με την παρουσία της Τοπικής στο ματωμένο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου και την Τρύπα του Φενεού. Στην συνέχεια ο συναγωνιστής Δ. Κυριακόπουλος ανέγνωσε το  εβδομαδιαίο newsletter του Κινήματος, που περιλάμβανε την ομιλία του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νικόλαου Μιχαλολιάκου στην συζήτηση για την διαπλοκή στο άντρο της διαφθοράς (την Βουλή).

Ο Αρχηγός άρχισε την ομιλία του με ένα διαχρονικό κείμενο του Ιωάννη Μεταξά σχετικά με την διαμόρφωση της κοινής γνώμης από τα όργανα του καπιταλισμού, συνέχισε αποδίδοντας ευθύνες για την διαφθορά της δημόσιας διοίκησης σε όλες τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις και κατέληξε λέγοντας ότι “την διαφάνεια και την εντιμότητα μπορεί να εγγυηθεί μόνο το κόμμα που διώκεται από όλους, η Χρυσή Αυγή των Ελλήνων”. Κατόπιν ο συναγωνιστής Δημήτρης Τσαρακλιμάνης πραγματοποίησε μία γεμάτη εθνικιστικό παλμό βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου “Για τους Λεγεωνάριους μου” του Ρουμάνου εθνικιστή Κορνήλιου Ζελέα Κοντρεάνου.

Ο συναγωνιστής Δ. Τσαρακλιμάνης, που επιμελήθηκε την μετάφραση του βιβλίου στα ελληνικά, τόνισε την σπουδαιότητα της δράσης του Κοντρεάνου για όλα τα ευρωπαϊκά εθνικιστικά κινήματα. Επισήμανε δε ότι ο ασυμβίβαστος χαρακτήρας και η απόλυτη προσήλωση στον συνεχή αγώνα που διεξήγαγε ο Κοντρεάνου,  αποτελούν φωτεινό παράδειγμα και για τους Έλληνες εθνικιστές.

Στο τέλος ο, τιμήσας με την παρουσία του την Τοπική Βορείων Προαστείων, Γραμματέας της Τ.Ο. Μεσσήνης Ιωάννης Ζαφειρόπουλος παρέδωσε στον Γραμματέα της Τοπικής Β.Π. Μιχάλη Μπέλλο μία ειδικά φιλοτεχνηθείσα εικόνα πεσόντων Ηρώων της ΕΟΚΑ, η οποία τοποθετήθηκε αμέσως σε περίοπτη θέση στην Τοπική. Η γεμάτη ενδιαφέροντα θέματα εκδήλωση έληξε ως είθισται με άπαντες σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον ύμνο της Χρυσής Αυγής.

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στο κυριολεκτικά ασφυκτικά γεμάτο γραφείο της Τ.Ο. Ξάνθης πραγματοποιήθηκε, υπό την παρουσία πλήθος κόσμου και Συναγωνιστών, ομιλία με θέμα τα εργασιακά ζητήματα, από το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, Βογιατζή Δημήτρη. Η Τ.Ο. Ξάνθης αποτελεί ένα κάστρο του Εθνικισμού στην ακριτική περιοχή της Θράκης που είναι εγκαταλειμμένη από την προδοτική κυβέρνηση των νεομπολσεβίκων του ΣΥΡΙΖΑ στο έλεος του τουρκικού προξενείου. Πρώτος πήρε τον λόγο ο γραμματέας της Τ.Ο. Ξάνθης, Χρήστος Καπαγερίδης, και αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους στα νέα γραφεία της Τ.Ο. Ξάνθης μίλησε για την απαιτούμενη ενότητα και πειθαρχία που απαιτείται για την επίτευξη της Τελικής Νίκης απέναντι στους εγχώριους και εξωτερικούς εχθρούς της Πατρίδας.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο κεντρικός ομιλητής και ξεκίνησε την ομιλία τονίζοντας ότι ο ο Λαϊκός Εθνικισμός απορρίπτει την πάλη των τάξεων ως κάτι το τελείως ασυμβίβαστο με την ιδέα του κυρίαρχου κράτους και του ενωμένου για την καλύτερη εκπλήρωση των πεπρωμένων λαού. Στην προκειμένη περίπτωση το εργατικό ζήτημα – πρόβλημα εστιάζεται στην διαμάχη εργατών και εργοδοτών. Οι διενέξεις αυτές οφείλονται σε δύο κυρίους λόγους: Πρώτο στο γεγονός ότι η διάκριση των τάξεων βασίζεται στην ανισότητα των ανθρώπων και υποθάλπει πάντα την προσπάθεια εκμετάλλευσης των ισχυρότερων σε βάρος των ασθενέστερων, παράλληλα και την αντιζηλία και το μίσος των υποδεέστερων έναντι αυτών που είναι ιστάμενοι υψηλότερα. Δεύτερο επειδή το κράτος δεν έχει πάντοτε την δύναμη να σταθεί υπεράνω των κοινωνικών τάξεων, που κατοικούν μέσα στα όρια του, παρέχοντας σε κάθε τάξη αυτό που της ανήκει και συγκρατώντας τις εγωιστικές ορμές των ισχυρότερων στις εκδηλώσεις έναντι των ασθενέστερων.

Για την λύση του προβλήματος ο Λαϊκός Εθνικισμός πρακτικά έχει θέσει πολλούς τρόπους σε εφαρμογή μέσα από τα οποία απορρέουν από τις θεμελιώδεις αρχές οι οποίες στηρίζουν την ιδεολογία μας. Τα μέσα αυτά μπορούμε να διακρίνουμε σε τρεις κατηγορίες : την ενίσχυση των μεσαίων παραγωγικών τάξεων ενάντια της κεφαλαιοκρατικής πίεσης, την ρύθμιση επάνω σε εντελώς νέα βάση των σχέσεων εργατών και εργοδοτών, και την ριζική αναδιοργάνωση των υπολοίπων πλευρών της κοινωνικής πολιτικής και της κρατικής πρόνοιας και αντίληψης.

Για την διευθέτηση του προβλήματος αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού ζητήματος ο Λαϊκός Εθνικισμός προτείνει την δημιουργία μιας νέα έννομης τάξης, εθνικιστικής και λαϊκής λόγω του ότι μέσα σε αυτή τη νέα τάξη θα εξυψώνονται τα ομαδικά συμφέροντα που είναι υπεράνω των άλλων συμφερόντων και ότι οι υποχωρήσεις προς ορισμένα ατομικά συμφέροντα υπαγορεύονται από μια ευρύτερη αντίληψη του Εθνικού συμφέροντος. Ο χαρακτηρισμός της ιδεολογίας μας όχι μόνο ως εθνική αλλά και λαϊκή δεν είναι λέξη κενή που στερείται εσωτερικού περιεχομένου, δεν είναι μέσο εξαπάτησης των εργατικών μαζών. Η ιδεολογία μας είναι επαναστατική διότι στρέφεται κατά του χωρίς μέτρο μεταπολεμικού υλισμού και είναι υπέρ της επικράτησης μιας ιδεολογικής-ηρωικής αντίληψης στην ζωή. Η λαϊκή εθνική έννομος τάξη δεν συντελέσθηκε βέβαια ακόμη. Υπήρξε όμως μια περίοδος της ελληνικής ιστορίας που ήταν μια πραγματικότητα στην γέννηση της και αναφέρομαι φυσικά στην περίοδο που κυβέρνηση ο Εθνικός κυβερνήτης Ι. Μεταξάς και στην εργατική πολιτική του.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Συναγωνιστής Βογιατζής ανέφερε πως ο Λαϊκός Εθνικισμός εξυμνεί ιδιαιτέρως το γεγονός ότι τον πραγματικό μισθό των εργατών και υπαλλήλων μπορεί να αυξήσει μόνο η αύξηση της παραγωγής, δηλαδή η ανώτερη απόδοση της κοινωνικής οικονομίας, δίνοντας εν συνόλω το πολιτικό στίγμα της Χρυσής Αυγής για την εργασία, τον εργάτη και τις σχέσεις του με το κράτος, που οφείλει να τον προστατεύει.

Στην  κατάμεστη αίθουσα από συναγωνιστές και φίλους του Κινήματος μας της Τ.Ο. Περάματος έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία από τον συναγωνιστή  ατρό Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου από τα ιδρυτικά μελή των Ελλήνων Ιατρών με θέμα “Σιωνισμός ο εχθρός του Ελληνισμού”. Ο συναγωνιστής, ανέφερε μεταξύ των άλλων για τα πρωτοκολλά της Σιών για τον τρόπο και τον στόχο της κυριαρχίας που θέλουν να έχουν στην χωρά μας, το “πλασάρισμα” σε νέα ήθη στην αποχαύνωση της νεολαίας νέο τρόπο ζωής ναρκωτικά, πορνεία. Την καταστροφή της ελληνικής οικογένειας που επιβλήθηκαν μέσα από το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ δυο ομοφυλοφίλων. Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους και στην συνέχεια, ως είθισται, όλοι σε στάση προσοχής απαγγείλαμε τον Ύμνο του Κινήματος.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-boreia-proastia-perama#ixzz4NETHsNKL

Exit mobile version