Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η τουρκική επιρροή στα Βαλκάνια “στραγγαλίζει” την Ελλάδα: Αποκαλύψεις Μπερίσα για το πως ναυάγησε η συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα

Η τουρκική επιρροή στα Βαλκάνια “στραγγαλίζει” την Ελλάδα: Αποκαλύψεις Μπερίσα για το πως ναυάγησε η συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα

Σε αποκαλύψεις προέβη ο πρώην αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα περί του «ναυαγίου» της συμφωνίας για την υφαλοκρυπίδα μεταξύ της χώρας του και της Ελλάδος. Θυμίζουμε ότι το 2009 είχε υπογραφεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας, η οποία περιελάμβανε και την διευθέτηση των ζητημάτων που αφορούν την υφαλοκρηπίδα. Η τότε αντιπολίτευση (και σημερινή κυβέρνηση) Ράμα είχε καταφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας, το οποίο απέρριψε την συμφωνία.

Ο Μπερίσα στις δηλώσεις του ανέφερε: “Θέλω να πω στους Αλβανούς: σύντομα θα καταλάβετε ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετήσατε -και σας το δηλώνω με απόλυτη πεποίθηση ότι το κάνατε για λογαριασμό τρίτου παράγοντα. Η ιστορία θα το αποδείξει”

Αξίζει να τονίσουμε σε αυτό το σημείο για να καταλάβουμε ποιος είναι ο «τρίτος παράγοντας» ότι αμέσως μετά την απόρριψη της συγκεκριμένης συμφωνίας από το αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, υπεγράφη συμφωνία ελλιμενισμού τουρκικών πολεμικών πλοίων στην Αλβανία, οπότε είναι σαφές ότι το «ναυάγιο» της συμφωνίας ήρθε κατόπιν τουρκικών παρεμβάσεων.

Όλα αυτά δεν είναι ούτε πρωτότυπα, ούτε πρωτοφανή, αφού ο τουρκικός παράγοντας απλώνει τα δίχτυα της επιρροής του σε ολόκληρα τα Βαλκάνια, με όχημα τον προσεταιρισμό – τουρκοποίηση του μουσουλμανικού στοιχείου μέσω των διάφορων Προξενείων του, όπως αυτό στην Κομοτηνή και την εξόρμηση των πρακτόρων της Άγκυρας. Τα ίδια ακριβώς γεγονότα μπορεί να δει κανείς κοιτώντας τα ζητήματα μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, αλλά και σε περιπτώσεις σχετικά με τις ελληνοβουλγαρικές σχέσεις.

Σε όλα αυτά, βεβαίως, θα πρέπει να εντάξουμε και την προδοσία των ελλαδικών κυβερνήσεων. Στην περίπτωση που συζητάται για την συμφωνία με την Αλβανία για την υφαλοκρηπίδα, δεν νοείται απόρριψη Διεθνούς Συμβάσεως από ένα συνταγματικό δικαστήριοΚοινώς, η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει αρχίσει ήδη να λειτουργεί βάσει της υπογραφείσας συμφωνίας, ασχέτως της αποφάσεως των αλβανικών δικαστηρίων. Όμως για άλλη μία φορά οι κυβερνώντες επέδειξαν «αβρότητα» για να μην προκαλέσουν τους Τούρκους, που ήταν ο «τρίτος παράγοντας».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-tourkikh-epirroh-sta-balkania-straggalizei-thn-ellada-apokalupseis-mperis#ixzz4NFqz8ZZw

Exit mobile version