Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ούγγρος οικονομολόγος προβλέπει τέταρτο Μνημόνιο για την Ελλάδα το 2018

Ούγγρος οικονομολόγος προβλέπει τέταρτο Μνημόνιο για την Ελλάδα το 2018

Η πεποίθηση ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν πρόκειται να ξεφύγει από τις δαγκάνες του τρίτου Μνημονίου, αλλά θα πρέπει να ετοιμάζεται για την υποδοχή ενός τέταρτου, ακόμη πιο καταστροφικού γι’ αυτήν, Μνημονίου, ενισχύεται από τις απόψεις που διατυπώνουν ξένοι οικονομολόγοι.

Έτσι, λοιπόν, την εκτίμηση ότι το 2018 η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να βγει στις αγορές, οπότε θα χρειαστεί και τέταρτο Μνημόνιο, εξέφρασε ο οικονομολόγος του Ινστιτούτου Bruegel Ζολτ Ντάρβας,.

“Το 2018 η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές και γι’ αυτό θα υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το υιοθετώ” είπε χαρακτηριστικά ο Ούγγρος οικονομολόγος από το βήμα της εκδήλωσης “Thessaloniki Summit”. Σημείωσε, επίσης, ότι το ενδεχόμενο διευθέτησης του ελληνικού χρέους έχει άμεση σχέση με τις γερμανικές εκλογές.

Για μια ακόμη φορά, δηλαδή, δικαιώνεται η λογική της κινούμενης άμμου, η οποία διέπει τα Μνημόνια. Όσο περισσότερο κινείσαι μέσα σ’ αυτά, τόσο πιο πολύ βουλιάζεις.

Το πρώτο Μνημόνιο έφερε άλλα δύο και το τρίτο Μνημόνιο, με την σειρά του ετοιμάζεται να αποκτήσει έναν διάδοχο ακόμη πιο αντεθνικό και αντιλαϊκό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ouggros-oikonomologos-problepei-tetarto-mnhmonio-gia-thn-ellada-to-2018#ixzz4NGvMCilV

Exit mobile version