Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Σε αδιέξοδο και χωρίς εμπιστοσύνη σε κυβέρνηση και πολιτικούς οι ασθενείς με ηπατίτιδα

Σύμφωνα με τα δεδομένα έρευνας που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Πολιτικής Υγείας και τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» το 73,5% των ατόμων με ασθένειες του ήπατος αντιμετωπίζουν εμπόδια στην πρόσβαση στην θεραπεία, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία σε ποσοστό 73% διαβιεί σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Ειδικότερα, οι βασικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς είναι η αναμονή για ιατρική συνάντηση, η απόσταση από το ιατρείο και η μηδαμινή ασφαλιστική κάλυψη. Όσο δε αφορά το βιοτικό επίπεδο των πασχόντων, πρόκειται κυρίως για ασθενείς με χαμηλά εισοδήματα ή ανέργους, με το 58% να δηλώνει ότι  αντιμετωπίζει δυσκολίες στην κάλυψη λογαριασμών και βασικών αναγκών.

Εντούτοις, τα κυριότερα ευρήματα αυτής της έρευνας είναι αυτά που αφορούν την εμπιστοσύνη των συμμετεχόντων σε κυβέρνηση και σε κοινοβουλευτικούς θεσμούς. Πιο συγκεκριμένα σε ποσοστό που ξεπερνά το 63% του δείγματος εκδηλώνεται δυσπιστία και απογοήτευση προς τους επίσημους κρατικούς θεσμούς.

Εν ολίγοις, η συγκεκριμένη έκθεση επιβεβαιώνει την γενικότερη απογοήτευση και πικρία του ελληνικού λαού απέναντι στην υποκρισία και τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τους «επαγγελματίες πολιτικούς».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-se-adiejodo-kai-chwris-empistosunh-se-kubernhsh-kai-politik#ixzz4NKtpNWJW

Exit mobile version