Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Εστίες εγκληματικότητας έχουν καταντήσει τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας

Η ραγδαία υποβάθμιση και κατάρρευση της δημόσιας υγείας έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση παράδοξων και επικίνδυνων φαινομένων στις δημόσιες υγειονομικές μονάδες. Και πρόκειται για οξύμωρα φαινόμενα, καθώς η παραβατικότητα και η παρανομία στα νοσοκομεία μάλλον θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των ασθενών, παρά συντελούν στην αποκατάσταση της υγείας τους.

Πιο συγκεκριμένα, τα πρακτικά συνεδριάσεων των εργαζομένων, διοικητικές πράξεις και έγγραφα συλλόγων αποδεικνύουν την παραβατικότητα που επικρατεί στα νοσοκομεία ολόκληρης της επικράτειας. Από κεντρικά νοσοκομεία των Αθηνών, μέχρι νοσοκομεία της επαρχίας, το φαινόμενο είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό.

Πρόκειται κυρίως για περιστατικά κλοπών φαρμάκων, αναλώσιμων υλικών, κινητών και χρημάτων ασθενών και εργαζομένων, αλλά ακόμη και ιατρικών μηχανημάτων. Ωστόσο, πολλές φορές εμφανίζονται άτομα που έχουν ως μοναδικό στόχο την «παρακολούθηση» των ασθενών με σκοπό να εκτιμήσουν την περιουσία τους, ενώ εμφανίζονται ακόμη και κυκλώματα παρανόμων αποκλειστικών νοσοκόμων.

Όπως μάλιστα παραδέχονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, πολλές φορές, λόγω έλλειψης προσωπικού ασφαλείας και μέχρι την έλευση της αστυνομίας, είναι οι ίδιοι υποχρεωμένοι να τηρούν την τάξη και να προστατεύουν όσους –ασθενείς ή προσωπικό- πέφτουν θύματα κλοπών.

Αυτά τα ακραία λοιπόν φαινόμενα είναι συνέπεια όχι μόνο των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των προηγούμενων πολιτικών κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με κύρια χαρακτηριστικά την αδιαφάνεια, την διαπλοκή και την ολιγωρία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-esties-egklhmatikothtas-echoun-katanthsei-ta-dhmosia-nosoko#ixzz4NQrlSN00

Exit mobile version