Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στέρεψε το “Ποτάμι”! Ο Φωτήλας κάλεσε σε σύμπλευση με την ΝΔ και διαγράφηκε

Στέρεψε το “Ποτάμι”! Ο Φωτήλας κάλεσε σε σύμπλευση με την ΝΔ και διαγράφηκε

«Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα». Αυτή είναι η πλέον κατάλληλη φράση για να χαρακτηρίσει τα φαινόμενα διάλυσης που επικρατούν στο μόρφωμα του «Ποταμιού», όπου ο καθένας προσπαθεί να σώσει το πολιτικό του τομάρι.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα τα όσα δήλωσε ο βουλευτής Αχαΐας του μορφώματος Ιάσωνας Φωτήλας, ο οποίος σε νέα συνέντευξή του διαφώνησε με τη γραμμή του κόμματος του και πρότεινε τη συνεργασία με την αξιωματική αντιπολίτευση. «Το δικό μου το κόμμα έχει πρόβλημα… Οι δημοσκοπήσεις λένε ότι τελειώνουμε, μας έχουν περάσει και περιθωριακά κόμματα, τα οποία ιστορικά δεν μπαίνουν στη Βουλή» τόνισε και συνέχισε: «Το Ποτάμι έχει, κατ΄εμέ, το πληρέστερο πρόγραμμα, έχει τις καλύτερες θέσεις και μια πλειάδα από αξιόλογα στελέχη, τα οποία είναι άφθαρτα από την πολιτική και βγαλμένα από την κοινωνία. Υπό αυτή την έννοια, η μόνη επιλογή που έχουμε για να προσφέρουμε, και με δεδομένο ότι ο Κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι επιθυμεί τη διεύρυνση του κόμματός του, είναι να τον στηρίξουμε. Υπό αυτήν την έννοια, ναι, ενδιαφέρομαι».

Δηλαδή, στο ερώτημα αν θα πάει στη ΝΔ απάντησε: «Το σκέφτομαι. Διαψεύδω όλα τα δημοσιεύματα που λένε “έκλεισε, έκανε, έρανε”, δεν υπάρχουν όλα αυτά… Αλλά ότι υπάρχει στο μυαλό, ναι, σαφώς». Ο Φωτήλας δεν κάνει τίποτα άλλο από το να κάνει πράξη το ατομικιστικό δόγμα του φιλελευθερισμού, το οποίο προτρέπει στο «όλα για το συμφέρον μου». Το πιο πιθανό είναι να συναινέσει στο τέλος και ο Θεοδωράκης στην πρόταση Φωτήλα, με την «συνεργασία» (και όχι απευθείας ένταξη) των δύο κομμάτων, «για το καλό της Χώρας» βεβαίως.

Κάπως έτσι θα επέλθει το τέλος ενός μορφώματος, το οποίο όσο κι αν προωθήθηκε από τους «νταβατζήδες» της ενημέρωσης (δεν ξεχνιέται εκείνο το… 15% που του έδινε συγκεκριμένο έντυπο) στέρεψε οριστικά από «ιδέες», ανθρώπους και οποιαδήποτε ευοίωνη προοπτική.

ΥΓ. Η διαγραφή Φωτήλα από τον αρχηγίσκο Θεοδωράκη μόνο ως προσχηματική μπορεί να θεωρηθεί, αφού ο Σταύρος ξέρει πολύ καλά ότι αν κατέβει μόνος του στις επόμενες εκλογές, δεν θα ξαναδεί βουλή ούτε με το κυάλι!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/teleiwnei-to-morfwma-tou-potamiou.-o-fwthlas-kalei-anoichta-gia-sumpleush-m#ixzz4NXdbgGXj

Exit mobile version