Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Ελληνική Αυγή στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία – Φωτορεπορτάζ, Βίντεο

Η Ελληνική Αυγή στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία - Φωτορεπορτάζ, Βίντεο

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο στην Χρυσούπολη Καβάλας ένας αγώνας καλαθοσφαίρισης διαφορετικός από τους άλλους.

Πρόκειται για έναν αγώνα που πραγματοποιήθηκε από δύο αξιέπαινες ομάδες, την Ίρις Καβάλας και τον Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης. Η ιδιαιτερότητα των δύο αυτών ομάδων είναι ότι πρόκειται για αθλητές αναπηρικών αμαξιδίων.

Την διοργάνωση και επιμέλεια του συγκεκριμένου φιλανθρωπικού αγώνα ανέλαβε ο περιφερειακός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ναθαναηλίδης Αναστάσιος ο οποίος όντας και ο ίδιος άτομο με ειδικές ανάγκες – ικανότητες και καθηλωμένος και ο ίδιος στο πρόσφατο παρελθόν σε αμαξίδιο τέτοιου τύπου και αφουγκραζόμενος την ιδιαιτερότητα αυτών των αγωνιστών της ζωής οργάνωσε και μερίμνησε για να διεξαχθεί ο αγώνας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για τις ανάγκες του συλλόγου Χρυσούπολης Καβάλας ατόμων με ειδικές ανάγκες. Το παρόν στο παιχνίδι και χαιρετισμό απεύθυνε ο επικεφαλής του συνδυασμού της Ελληνικής Αυγής για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη συναγωνιστής Κιτσόπουλος Χρήστος ο οποίος εξήρε τη θέληση και την αγωνιστικότητα αυτών των ατόμων για την ζωή.

Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο συναγωνιστής και εμπνευστής του εγχειρήματος Ναθαναηλίδης Αναστάσιος ο οποίος τόνισε ότι η όλη προσπάθεια για να πετύχει αυτός ο αγώνας ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει για αυτά τα άτομα εκπέμποντας μηνύματα ανθρωπιάς, υπενθυμίζοντας παράλληλα το αυτονόητο , ότι δηλαδή στην θέση αυτών των ανθρώπων θα μπορούσαμε να βρεθούμε όλοι μας σε κάποια στιγμή.

Τόνισε δε στους συντοπίτες του εν μέσω επευφημιών ότι ο συγκεκριμένος φιλανθρωπικός αγώνας θα καθιερωθεί και θα γίνει θεσμός για την περιοχή της Χρυσούπολης.

Τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους και οι τέσσερις αντιδήμαρχοι του δήμου Νέστου ,πρόεδροι και φορείς διαφόρων πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, καθώς και πλήθος κόσμου που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το όλο δρώμενο.

Ο αγώνας διεξήχθη μέσα σε θερμό κλίμα, καθώς το κοινό επευφημούσε, χειροκροτούσε και ενθάρρυνε τους αθλητές και την προσπάθειά τους κάθε στιγμή του παιχνιδιού.

Για την ιστορία νικήτρια ομάδα ήταν αυτή της Ίρις Καβάλας επικρατώντας του Μέγα Αλέξανδρου Θεσσαλονίκης με 67-47.

Μετά την λήξη του φιλανθρωπικού αγώνα απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους αθλητές από τον συναγωνιστή Ναθαναηλίδη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-ellhnikh-augh-dipla-sta-atoma-me-eidikes-anagkes-fwtoreportaz-binteo#ixzz4NXf8CCu6

Exit mobile version