Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Εγκληματική η αδιαφορία για τον ιατρικό εξοπλισμό των νοσοκομείων στην Βόρειο Ελλάδα

Τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων κρούουν τον κώδωνα του κίνδυνου όσον αφορά την  λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων και, εν προκειμένω, των νοσοκομείων και κέντρων υγείας στην Βόρεια Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, ως κοινό χαρακτηριστικό των κεντρικών νοσοκομείων εμφανίζεται η απουσία ή η βλάβη σε ιατρικά μηχανήματα, όπως σε αξονικούς τομογράφους, μαστογράφους, αναπνευστήρες για διασωληνώσεις κλπ. Στα γενικά λοιπόν νοσοκομεία στη Νάουσα, την Βέροια, την Έδεσσα, το Κιλκίς και την Κατερίνη, οι ασθενείς έχουν δύο επιλογές: τα ιδιωτικά κέντρα ή εναλλακτικά την διακομιδή τους σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Τα εν λόγω ωστόσο νοσοκομεία, όπως το Θεαγένειο ή το ΑΧΕΠΑ εμφανίζουν επίσης έναν πεπαλαιωμένο και ελλιπώς συντηρημένο εξοπλισμό, με αγγειογράφους, στεφανιογράφους και ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα να βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Το χείριστο όμως σενάριο είναι η περίπτωση επειγόντων περιστατικών, οπότε η διακομιδή είναι αδύνατη και οι χειρούργοι αναγκάζονται να προβούν σε επεμβάσεις-για να σώσουν ανθρώπινες ζωές- «στα τυφλά».

Σε μια εποχή οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, όπου μια δήθεν κυβέρνηση «της αριστεράς» θα όφειλε να θέτει ως προτεραιότητα την αναστύλωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εν τούτοις οι αρμόδιοι, Ξανθός και Πολάκης, όχι μόνο αδιαφορούν και συμβάλλουν στην διάβρωση της Δημόσιας Υγείας, αλλά εμφανίζουν και πρωτοφανή θρασύτητα. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-egklhmatikh-h-adiaforia-gia-ton-iatriko-ejoplismo-twn-nosok#ixzz4Nd4BEBQG

Exit mobile version