Τις τελευταίες ημέρες έγιναν πολλές διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου με προπαγανδιστικό σκοπό την καλλιέργια για ακόμα μια φορά ενός κλίματος «ελπίδας», ως απάντηση στην δημοσκοπική κατρακύλα του Σύριζα, απόρροια των μνημονιακών μέτρων και της ασφυκτικής καταστάσεως με τους λαθρομετανάστες.
Σύμφωνα με την φημολογία που καλλιεργούν τα απανωτά email των «κύκλων» του Μεγάρου Μαξίμου, επίκειται εντός ενός μηνός επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, και «γενναία» δήλωση υποστήριξής του στο ζήτημα του χρέους. Υπήρξαν μάλιστα και διαρροές περί συγκεκριμένης ημερομηνίας και περαιτέρω φημολογίας ότι ο Ομπάμα για τον ίδιο σκοπό θα συναντήσει και άλλους ευρωπαίους ηγέτες.
Η φημολογία αυτή, όπως και οι υπόλοιπες προσπάθειες των συριζαίων να καλλιεργήσουν «ελπίδα» προς άγραν ψήφων, κατέρρευσε σαν «χάρτινος πύργος», αφού σε δηλώσεις του ο αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε την θέση των ΗΠΑ που δεν είναι άλλη από το «πρώτα Μνημόνιο, μετά χρέος», δηλαδή ό,τι ακριβώς λέει και ο Σόιμπλε.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση της ανταποκρίτριας της Καθημερινής, Κατερίνας Σώκου, σχετικά με τις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης ελληνικής κρίσης στη διάθεση αλλά και τη δυνατότητα του ΔΝΤ να συμμετέχει με χρηματοδότηση στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς πρέπει να πείσει τους Ευρωπαίους για την ανάγκη σημαντικής ελάφρυνσης του χρέους, ο Σιτς απάντησε:
«Το ερώτημα που θέτετε είναι πολύπλευρο, με πολλές διαφορετικές πτυχές. Αν το δει κανείς από ψηλά, η αίσθησή μου είναι ότι τα τελευταία έξι χρόνια οι ελληνικές αρχές και η ελληνική οικονομία έχουν κάνει κάποια εντυπωσιακά μεταρρυθμιστικά βήματα και έχουν σημειώσει πρόοδο στο να καταστήσουν την ελληνική οικονομία πιο ισόρροπη και ανταγωνιστική από το παρελθόν.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει και είναι σημαντικό για τον λόγο αυτό η Ελλάδα να συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τους ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ για να εφαρμόσει τις εναπομείνασες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, το ασφαλιστικό κοκ. Καθώς η Ελλάδα θα εφαρμόζει αυτές τις μεταρρυθμίσεις, και θα υιοθετεί σε βασικές γραμμές τα βήματα που χρειάζονται για να κάνει την οικονομία της πλήρως ανταγωνιστική μεσο- και μακρο-πρόθεσμα, αυτό θα ανοίξει την πόρτα για μία σοβαρή συζήτηση με τους Ευρωπαίους για το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους. Και καθώς θα συμβεί αυτό, θα ανοίξει επίσης το δρόμο για τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ έχει την ικανότητα να δώσει μία χρήσιμη και πλούσια οπτική σε αυτές τις συζητήσεις, και είναι σημαντικό να είναι στο τραπέζι στο πλαίσιο αυτό».
Κάθε άλλο σχόλιο περισσεύει…
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/poulane-elpida-gia-na-swthoun-oi-surizaioi-prwta-mnhmonio-meta-chreos-lene#ixzz4Nd53bpzx