Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Υποκατώτατος μισθός και άλλα ευφυολογήματα του ΔΝΤ εξαθλιώνουν τους Έλληνες

Υποκατώτατος μισθός και άλλα ευφυολογήματα του ΔΝΤ εξαθλιώνουν τους Έλληνες

Μια πρωτοφανής ορολογία που δεν υπάρχει σε κανένα οικονομικό βιβλίο, δεν διδάσκεται σε κανένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα και δεν επεξηγείται σε κανένα βιβλίο εργατικού δικαίου σε όλη την υφήλιο μας λανσάρισε πριν από λίγο καιρό μια ομάδα διεθνών εμπειρογνωμόνων, που αρέσκεται το σύστημα να της επισυνάπτει τον προπαγανδιστικά πομπώδη τίτλο “Επιτροπή Σοφών”.

Ο όρος υποκατώτατος μισθός (subminimum experience rate) στην ουσία πρόκειται για ένα ακόμη ευφυολόγημα του ΔΝΤ που πλασάρεται με ένα μανδύα σοβαρότητας μέσω εγκάθετων και αργυρώνητων ακαδημαϊκών από την διεθνή κοινότητα. Άλλωστε πριν λίγο καιρό ο Λαϊκός Σύνδεσμος είχε καταγγείλει το γεγονός ότι μέσα στην επιτροπή φωστήρων είναι τοποθετημένος και ο Γιάννης Κουκιάδης, δηλαδή το βαθύ ΠΑΣΟΚ.

Η δικαιολογία της επιπρόσθετης μείωσης του κατώτατου μισθού είναι φυσικά η αντίστοιχη μείωση των εξόδων της εργοδοσίας έτσι ώστε περισσότεροι ιδιαίτερα νέοι ηλικιακά εργαζόμενοι να μπορούν να απασχοληθούν. Πάλι εδώ χρησιμοποιείται το τέχνασμα ότι αυτός ο υποκατώτατος μισθός δεν θα είναι συνδεδεμένος με ηλικιακά όρια, για παράδειγμα τους νέους ως 25 χρονών. Άλλα θα εφαρμόζεται χωρίς ηλικιακά κριτήρια για την «απόκτηση επαγγελματική εμπειρίας» ανεξαρτήτως ηλικίας. Μα προϋπηρεσία, δηλαδή απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, στερούνται επί τον πλείστον οι νέοι εργαζόμενοι, άρα σε αυτούς είναι στοχευμένο αυτό το μέτρο. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι απροκάλυπτα αυτό το μέτρο είναι στοχευμένο ως τους νέους των 25 ετών.

Ειδικότερα στην περίπτωση της Ελλάδας το οικονομικό χτύπημα στην νέα γενιά εργαζόμενων είναι σχεδιασμένο να προσπαθήσει να εκδιώξει όλο και περισσότερους Έλληνες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία εκτός Ελλάδος. Είναι μια γενιά Ελλήνων που έχει ακόμη κάποια σημαντική ελληνική παιδεία. Και θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στα σχέδια αφελληνισμού της Ελλάδος από το ΔΝΤ και τη Γερμανία, όπως για παράδειγμα να ψηφίσει Χρυσή Αυγή στις επόμενες εκλογές για να πάρει τα ηνία της χώρας του πίσω. Για την υποταγή των γενιών που έρχονται άλλωστε τα μέτρα για τον πλήρη αφελληνισμό της παιδείας τους εφαρμόζονται σήμερα από τον Φίλη και τους συντρόφους του κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σχέδιο εκδίωξης των Ελλήνων από την Πατρίδα τους τον τελευταίο καιρό έχει εκτραχυνθεί απροκάλυπτα. Χαρακτηριστικά: Η επόμενη επίσκεψη του ΔΝΤ στο τέλος αυτής της εβδομάδας φημολογείται ότι εκτός από την στην ουσία καθαρή μείωση του κατώτατου μισθού που επιχειρεί με το υποκατώτατο ευφυολόγημα, θα ζητήσει και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων από τον έλεγχο του υπουργού εργασίας. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωπες με πλήθος προβλημάτων όπως έλλειψη ρευστότητας και χαμηλό τζίρο λόγω του σκληρού ευρώ μα και με επιπλέον εσκεμμένες φορολογικές, ασφαλιστικές και  διοικητικές επιβαρύνσεις.

Τεράστια ανεργία στον ιδιωτικό τομέα. Συχνή πτώχευση επιχειρήσεων και αντίστοιχες επισχέσεις εργασίας από πρώην εργαζόμενους με απλήρωτα δεδουλευμένα που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ. Δηλαδή καθαρό πρόβλημα επιβίωσης με ενα στους τρεις Έλληνες να είναι στο όριο της φτώχειας, ενώ οι λαθρομετανάστες πετάν στα σκουπίδια τα φαγητά που τους χαρίζονται καθημερινώς. Συνεχίζεται μαζικά η φυγή των νέων Ελλήνων επιστημόνων μακριά από την Πατρίδα τους. Όλοι όσοι φεύγουν δηλώνουν την πικρία τους για τους κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ(ΠΑΣΟΚ) και τους νεοφιλελεύθερους της Νέας Δημοκρατίας και εύχονται να μπορέσουν να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα όταν μια Εθνική Κυβέρνηση θα δώσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Καλλιεργείται κλίμα ιστορικής λήθης, αναρχίας και ανασφάλειας σε όλη την επικράτεια αλλά ιδιαίτερα στην Αθήνα όπου και κατοικούν οι περισσότεροι Έλληνες. Τα αγάλματα που μας υπενθυμίζουν το μεγαλείο του Έθνους μας καταστρέφονται, το άβατο των Εξαρχείων βασιλεύει όποτε θελει μοιράζοντας εξεγέρσεις και ναρκωτικά και μόλις χθες είχαμε την επίθεση στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με βόμβα μολότοφ από κουκουλοφόρο αναρχικό.

Ο διοικητής του ΟΑΕΕ (Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών) Δημήτρης Τσακίρης σε ερώτηση από ασφαλισμένο ελεύθερο επαγγελματία πώς από την 1η Ιανουαρίου με τις αλλαγές στη φορολογία αλλά και τις επερχόμενες ασφαλιστικές αλλαγές οι ασφαλισμένοι θα έχουν κίνητρο για εργασία, όταν καλούνται να πληρώσουν συνολικά το 80% του εισοδήματός τους στο κράτος, απάντησε ας πάρουν την οικογένεια τους και ας πάνε στην Βουλγαρία. Η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων εκπλειστηριάζεται για ευτελή ποσά και για λόγους που αφορούν χρέη που έχει εντέχνως φουσκώσει το σημερινό αριστερονεοφιλελεύθερο δημόσιο.

Προβλήματα διάθεσης φαρμάκων και θεραπειών στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης κονδυλίων από το κράτος των νεοφιλελεύθερων μπολσεβίκων κατσαπλιάδων του ΣΥΡΙΖΑ(ΠΑΣΟΚ) και της ΝΔ. Με τέτοιες συνθήκες η οικονομία που συντηρεί το Ελληνικό Έθνος στην γεωστρατηγική περιοχή που σήμερα λέγεται Ελλάδα καταστρέφεται. Μαζί με την καταστροφή της οικονομίας αποδεκατίζονται και οι Έλληνες όλων των ηλικιών. Το συνταξιοδοτικό σύστημα οδεύει μαθηματικά προς πλήρη κατάρρευση.

Ας δούμε ότι η ειρηνική μας διαβίωση ως Έλληνες στην Ελλάδα δεν είναι αυτονόητη. Υπάρχει επειδή κάποτε ένας Κολοκοτρώνης είπε “φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους και στους τούρκους δυνάστες” και ένας Νικηταράς έσπασε τρία σπαθιά και αγκυλώθηκε το χέρι του στο τέταρτο καταστρέφοντας την υποχώρηση του Δράμαλη. Γιατί κάποιος Δουράτσος κάποτε είπε στους Γερμανούς ότι τα οχυρά δεν παραδίδονται, αλλά καταλαμβάνονται.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/upokatwtatos-misthos-kai-alla-eufuologhmata-tou-dnt-skotwnoun-to-dikaiwma-b#ixzz4NiR5rD6o

Exit mobile version