Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αίσχος! Από την αδιαφορία της ανθελληνικής κυβέρνησης χάθηκε σχολείο για τους Έλληνες Ομογενείς στο Μόναχο

Αίσχος! Από την αδιαφορία της ανθελληνικής κυβέρνησης χάθηκε σχολείο για τους Έλληνες Ομογενείς στο Μόναχο

Διαστάσεις αρχίζει να παίρνει το θέμα της απώλειας μιας ολόκληρης σχολικής μονάδας στο Μόναχο της Γερμανίας, η οποία θα κάλυπτε τις ανάγκες διδασκαλίας για 30.000 Έλληνες μετανάστες που ζουν στην περιοχή. Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα μόλις τις τελευταίες μέρες, αν και από ότι φαίνεται είναι μια παλιά και πονεμένη ιστορία.

Από το 2001 ο δήμος του Μονάχου παραχώρησε, έναντι μικρού τιμήματος, στο ελληνικό κράτος, έκταση 15 στρεμμάτων για την ανέγερση ελληνικού σχολείου, με τον όρο να αποπερατωθεί εντός συγκεκριμένου χρόνου. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο δήμος θα χρηματοδοτούσε την ανέγερση σε ποσοστό 70%, ενώ το κτήριο θα ήταν ιδιοκτησία του ελληνικού κράτους. Το μόνο που είχαν να κάνουν οι ανίκανοι ήταν να τηρήσουν ένα χαλαρό χρονοδιάγραμμα πολλών ετών, που όμως, όπως αποδείχτηκε σήμερα, δεν ήταν αρκετό. Ειλικρινά δεν έχουν σημασία οι λεπτομέρειες, αφού και γνωστές είναι μέσα από την ειδησιογραφία και ως προφάσεις θα χρησιμοποιηθούν στις ατέλειωτες συζητήσεις μετάθεσης ευθυνών και πολιτικαντισμού.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι από το 2001 οι εργασίες ξεκίνησαν μόλις το 2008, για να σταματήσουν λίγο μετά και να χρειαστεί προσφυγή στη γερμανική δικαιοσύνη για κερδηθεί κάποιος επιπλέον χρόνος ακόμα.

Τελικά, η καταληκτική ημερομηνία του Σεπτεμβρίου του 2016, παρήλθε  χωρίς το σχολείο να έχει τελειώσει και τώρα όχι μόνο πρέπει να επιστραφεί το οικόπεδο και να πάνε χαμένα όσα χρήματα ξοδεύτηκαν, αλλά ακόμα και η δαπάνη κατεδάφισης θα βαρύνει το ελληνικό δημόσιο. Το όνειρο της ελληνικής κοινότητας του Μονάχου θα παραμείνει ανεκπλήρωτο.

Δεκαπέντε χρόνια δεν στάθηκαν αρκετά για να χτιστεί ένα σχολείο, σε παραχωρημένο οικόπεδο και με 70% χρηματοδότηση! Ένα σχολείο για να μαθαίνουν τα Ελληνόπουλα της Ομογένειας τη γλώσσα των πατέρων τους. Ένα σχολείο που κανονικά θα έπρεπε να αποτελεί πρώτη και μέγιστη προτεραιότητα για κάθε κυβέρνηση. Δυστυχώς ήταν ένα σχολείο που δεν χωρούσαν «μίζες», δεν άφηνε «κέρδος» βρε αδερφέ, ούτε καν ψήφους έφερνε, αφού ελάχιστοι ομογενείς έρχονται στην Ελλάδα να ψηφίσουν και φυσικά το ντόπιο πολιτικό κατεστημένο δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει την ψήφο τους, από εκεί όπου κατοικούν. Δε βαριέσαι λοιπόν και σιγά το πράμα. Μήπως απ΄την τσέπη μας θα βγουν…

Το Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών καταγγέλλει όλα τα κόμματα και αποκόμματα του περιώνυμου τόξου, που κυβέρνησαν τη δύσμοιρη χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά. Όλους αυτούς που εντελώς αδικαιολόγητα, αυτοαποκαλούνται «συνταγματικό τόξο», αφού κάθε άλλο παρά εκπληρώνουν στο ελάχιστο τις επιταγές του Συντάγματος, καθιστώντας το εκ των πραγμάτων «κουρελόχαρτο».

Είναι ντροπή τους να κόπτονται για την εκπαίδευση των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και να εγκαταλείπουν στη μοίρα του ένα δυναμικό κομμάτι του Ελληνισμού, που οι ίδιοι και οι πολιτικές τους οδήγησαν στην ξενιτιά.

Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ntroph-tous.-to-chasane-to-scholeio-patriwth#ixzz4Nor28A9T

Exit mobile version