Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική! Η Χρυσή Αυγή τίμησε τον Ήρωα Παύλο Μελά στην Καστοριά – Φωτορεπορτάζ

Με μία σεμνή και λιτή εκδήλωση τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής, παρουσία στελεχών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής, η επιμνημόσυνη δέηση στο εκκλησάκι των Ταξιαρχών της Καστοριάς εις μνήμην του Ήρωα Παύλου Μελά και των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα.

Εντός του μικρού ναού οι Συναγωνιστές αφού πρωτίστως παρακολούθησαν τη λειτουργία και άκουσαν ένα μικρό ιστορικό της πορείας του Μελά προς τα βουνά της Μακεδονίας και τον αγώνα που έδωσε για την ελληνικότητα της, προσκύνησαν τον τάφο του θρυλικού «Μίκη Ζέζα» που βρίσκεται εντός του ιερού.

Στον παρακείμενο ανδριάντα του οι Συναγωνιστές Τούφας Στέλιος, Γραικός Φώτης, Σαχινίδης Γιάννης και Ματθαιόπουλος Αρτέμης αναφέρθηκαν στις μάχες, στην προδοσία που οδήγησε στο θάνατο τον Μελά αλλά και στην φλογερή προσωπικότητα του, που με την αυτοθυσία του, παρατώντας όλα τα πλούτη του, μετέτρεψε το ζήτημα της Μακεδονίας σε πρόβλημα εθνικό.

Αποτίοντας φόρο τιμής απέναντι σε αυτόν τον σπουδαίο Ήρωα του έθνους ο βουλευτής του Κινήματος Σαχινίδης Γιάννης κατέθεσε εκ μέρους της Χρυσής Αυγής στεφάνι, ένδειξη της ελάχιστης αναγνώρισης στο ανεκπλήρωτο έργο του Μελά και των συμπολεμιστών του, που έδωσαν το αίμα τους για να παραμείνει η Μακεδονία Ελληνική.

xamak.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-makedonia-htan-einai-kai-tha-einai-ellhnikh-h-chrush-augh-timhse-ton-hrwa#ixzz4O2CYDL83

Exit mobile version